Legenden - KILROY was here!

Den unge James Kilroy arbeidet på kaia i Boston tilbake i 1940-årene. Jobben hans var å laste de store dampskipene med kasser fylt med olabukser som skulle sendes til alle verdens hjørner.
KILROY was here - Legenden
James Kilroy arbeidet på kaia i Boston i 1940-årene.

En tidlig og grå novembermorgen hadde James Kilroy egentlig mest lyst til å bli værende innendørs i ly for regnet og sluddet som herjet utenfor, da han plutselig ble ropt opp av sin sjef "Hey Kilroy, står du der og dagdrømmer igjen?? Kan du aldri få utrettet noe?" Kilroy var vant til å bli snakket til og fornærmet på denne måten og mer enn 100,000 kasser med olabukser stod å ventet på å bli lesset på skipet. Der var ingen vei utenom - arbeidet måtte fullføres og han kunne like så godt komme i gang med det samme. Men i det Kilroy bukket seg ned over en av de tunge kassene, fikk han en fantastisk idé - en så god idé at han bare måtte utføre den. Med et stykke kull skrev han med store, tydelige bokstaver på hver eneste kasse: KILROY WAS HERE!

Når disse kassene dukket opp i fremmede land rundt om i verden, var Kilroy med i ånden og spredte seg til alle verdens hjørner - en effektiv måte å reise på!

Fra det øyeblikket av var Kilroy en glad mann. Likegyldig om sjefen hans ropte og skjelte kunne Kilroy ikke gjøre annet enn å smile. Han visste bedre. På havnekaier verden rundt var det daglige påminnelser om at sjefen hans tok feil. Kilroy visste nemlig at det er flere enn én måte å krysse grenser på og bryte barrierer for å bli fri og uavhengig.