{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Jon i Australia: Studiehverdagen ved Griffith University

griffith-university-night-uni-skyline

Høres det spennende ut å studere i Australia? Det har Jon gjort! Han tok en dobbel Bachelor i International Business og International Relations ved Griffith University. Her kan du lese mer om hvordan hans studiehverdag var i Australia.

1. Hva er grunnen til at du valgte denne utdanningen?

Opprinnelig var jeg veldig usikker på hva jeg ville studere, men gjennom grundig research, samt innspill fra KILROY, kom jeg frem til det jeg anså som den perfekte utdanningen for meg.

Det var blant annet viktig for meg å velge en utdanning med et internasjonalt fokus som skulle både sikre gode jobbmuligheter, samt en sjanse til å jobbe over hele verden etter utdanningen. Dessuten følte jeg personlig at det egnet seg mer for meg å ta en dobbel bachelorgrad ettersom jeg interesserer meg veldig for både politikk og økonomi, og av den grunn at de to gradene komplementerer hverandre godt.

Valget falt da på Griffith University som er et universitet i ekstrem utvikling. Det er veldig morderne, har flotte fasiliteter og forelesere, og et stort, stort, mangfold av valgmuligheter innen fag og videre personlig utvikling.

I senere tid anså jeg det også som essensielt å videreutvikle min internasjonale, faglige og kulturelle kompetanse, og derfor tok jeg utveksling til University of Hong Kong i 2014 og til Yonsei University i 2015.

2. Hvor langt har du kommet i utdanningen?

Jeg ble ferdig utdannet i slutten av juli 2015, et halvt år før normal tid grunnet ekstra studiemengde, og fikk også det ærefulle oppdraget som valedictorian blant avgangsstudentene og holdt avslutningstalen på universitetet.

3. Hva lærte du?

Jeg har vært utrolig heldig med at jeg ikke bare har lært masse teori på skolebenken, men at jeg også har fått lært masse i praksis i en rekke internships og diverse verv i de tre landene jeg har studert i. Jeg har også lært koreansk og kinesisk, og virkelig fått øynene opp for andre kulturer, tradisjoner og mennesker. Sist, men ikke minst, så har jeg lært ekstremt mye om meg selv, og jeg har generelt et helt annerledes syn på det aller meste her i livet etter disse utenlandsstudiene – i positiv forstand.

4. Valgte du å spesialisere deg innenfor et område?

I begynnelsen var mitt fokus å lære mest mulig om det aller meste, for så gjennom denne prosessen å finne min egen «nisje» som jeg ville spesialisere meg i.

I dag har jeg store ambisjoner om å bli en høyt respektert leder i næringslivet og et sterkt ønske om å utgjøre en stor forskjell. Dette har kjennetegnet de siste årene av utdanningen min hvor jeg har viet mye tid på sosialt og humanitært arbeid, samt det å videreutvikle min lederkompetanse. Blant annet startet og ledet jeg en prisvinnende non-profit bedrift i Hong Kong i fjor, og håper å fortsette med lignende gjøremål i fremtiden.

5. Hvilke egenskaper mener du er nødvendig for å lykkes i denne utdanningen?

Først og fremst så skal det ikke så altfor mye til å få det hele til å gå rundt og klare seg greit. Men har man ambisjoner om å gjøre det veldig bra er det meget viktig at man er selvstendig, tar ansvar for egen læring, er proaktiv, og at man bør kaste seg på alt som er av muligheter for videre kompetanse- og personlig utvikling gjennom studiene.

Selv om det er viktig med gode karakterer, er det like vesentlig at man engasjerer seg i lokalsamfunnet og på universitetet m.m., slik at man opparbeider seg praktiske kunnskaper som komplementerer det man lærer i forelesningene. Sådan tillærer man seg erfaringer og kunnskap som er essensielt for ens videre karriere.

Sist, men ikke minst, når man går studier med et såpass sterkt internasjonalt fokus så er det også essensielt at man opparbeider seg internasjonal erfaring og derfor bør inneha et sterkt ønske om å reise og jobbe i andre land. Det som var fantastisk for min del var at gjennom Griffith University så lå alle mulighetene til rette for meg til å velge både internships og utveksling til det landet jeg måtte ønske.

6. Hvorfor valgte du dette lærestedet?

Grunnen til at jeg valgte Australia var egentlig ganske tilfeldig i og for seg, men jeg hadde et brennende ønske om å studere utenlands og jeg ønsket å gjøre det i et engelsktalende land. Etter å ha gjort grundig research fant jeg ut at Griffith hadde et meget godt og profesjonelt studietilbud, samtidig som at Gold Coast rett og slett virket idyllisk.

Men etter to år i Australia var det ganske naturlig for meg å ta et utvekslingsår til et annet land - et land som skulle være mer ulikt den vestlige kulturen jeg hadde vært så vant til. Valget falt da først på Hong Kong som jeg flyttet til i Januar 2014. Jeg valgte Hong Kong fordi, jeg ville lære mer om Asia og oppleve det på kloss hold, og jeg ville lære meg kinesisk, og dessuten så har University of Hong Kong et meget godt omdømme.

Deretter, i desember 2014, bestemte jeg meg for å ta et internasjonalt internship innen internasjonal handel for KPMG i Seoul, Sør-Korea, samt ta to fag på Yonsei University. Primært valgte jeg Sør-Korea grunnet internshippet, men også av den grunn at landet har en helt fantastisk unik kultur som jeg alltid har vært fascinert av.

7. Hvilke fordeler opplevde du ved å studere akkurat der?

Sånn rent akademisk er jeg ekstremt sikker på at skoleundervisningen i Hong Kong og Australia har jeg vært langt mer tjent med enn den litt mer trauste og rigide norske undervisningen (i mine øyne). Dette relaterer seg til det faktum at i Norge (og for så vidt også i Sør-Korea) så er generelt sett karaktergrunnlaget basert på en lang eksamen som teller for hele faget, mens i Hong Kong og Australia er det mer kontinuerlig arbeid gjennom hele semesteret med en stor variasjon av skoleoppgaver, slik som presentasjoner, gruppeprosjekter, essays, rapporter, midt-semester eksamener og annet, som alle teller en andel hver av sluttkarakteren i de respektive fagene.

I tillegg består undervisningen ikke bare av forelesninger men også «tutorials» som er små diskusjonstimer med professoren i faget. Det å kunne få en så unik oppbygging av kompetanse anser jeg som uvurderlig og meget relevant for min videre karriere.

Hver av de tre landene jeg har studert i har definitivt unike sider ved seg selv som alle er appellerende på hver sin måte, og jeg kunne skrevet side opp og side ned med spesifikke eksempler. Men hovedbudskapet mitt her er at generelt sett, ved det å studere i utlandet,  så lærer man ekstremt mye om seg selv og om verden, og man utvikler seg enormt som person – uavhengig av mindre spesifikke fordeler eller ulemper ved det eksakte lærestedet man skulle befinne seg på.

8. Hva kjennetegner studentene på ditt studium?

Med to forskjellige bachelorer og tre ulike studieland er det klart at man kommer over alle slags typer studenter. Men det som kjennetegner de fleste av mine studievenner er at de har et veldig internasjonalt tankesett og de anser det som mulig - og ofte virkelig ønsker - å jobbe og reise overalt i hele verden. De har også alle en sterk interesse i å forstå og analysere hvordan verden er sammensatt og fungerer, og de har en genuin interesse i andre mennesker, kulturer og væremåter.

9. Hva kan du bruke utdanningen til?

Først og fremst så har jeg utviklet nøkkelkvalifikasjoner til å jobbe på et internasjonalt plan i fremtiden. Hovedsakelig for meg så var utdanningen min en metode for meg å finne ut hva jeg virkelig drømmer om og vil her i livet. Gjennom utdanningen har jeg lært vanvittig mye om meg selv, bygd et stort internasjonalt nettverk, og har nå klare ambisjoner om hva jeg vil videre. 

Det er også klart at mange norske bedrifter er interessert i nordmenn med internasjonal kompetanse og språkferdigheter ut over engelsk, noe som gjør det enklere å skille seg ut i en stor bunke med ellers like nyutdannede studenter. Sist men ikke minst, foruten om at utdanningen gjør meg kvalifisert for en rekke jobber i dag, så er den også et skritt nærmere om å komme inn på en prestisjefylt masterutdanning.

10. Er det utfordringer nye studenter bør være oppmerksomme på før de begynner på det samme studiet som deg?

Man kan støte på en rekke utfordringer som ny student i en helt ny tilværelse, og dette er spesielt tilfellet når man velger å studere utenlands. Men med det faktum at det er en større utfordring så vil jeg også våge å påstå at man sitter igjen med så mye mer etter et slikt utenlandsopphold.

Det er uansett viktig at man er klar for å presse seg selv til å prøve nye ting og komme seg utenfor sin normale komfortsone. Jeg vil også påpeke at man bør prøve å unngå å gå i den fellen at man BARE omgås andre nordmenn i utlandet - som så lett blir tilfellet for mange. Ved å gjøre det så gjør man seg selv en bjørnetjeneste i at man ikke integrerer seg like godt med lokalbefolkningen, man unngår å pushe seg selv til å prøve nye ting, man lærer seg ikke å kjenne like godt den fremmede kulturen og språket m.m. - og dermed så gjør man ikke gjør det aller, aller, beste ut av utenlandsoppholdet sitt.

Personlig vil jeg anbefale alle til å studere utenlands, om det så er for utveksling eller en hel grad. Du vil ikke angre! Jeg personlig er så utrolig glad for at jeg tok sjansen. Det har definitivt vært den mest innholdsrike og beste tiden i mitt liv.

Høres det spennende ut å studere i Australia? Kontakt oss idag!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...