{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 grunner til hvorfor du vil elske Costa Rica

vattenfall-costa-rica

10 grunner til hvorfor du vil elske Costa Rica

Costa Roca er kjent for sin fredlige kultur, utendørsaktiviteter, rike dyreliv, vakre natur og selvfølgelig, de søte dovendyrene. Dessuten virker det som at alle veier i Costa Rica leder til utrolige fossefall, grønn jungel eller øde strender.

Snakk med oss om Costa Rica

Hvis du ennå ikke har besøkt dette magiske landet i Mellom-Amerika, kan du lese her hvorfor det er på tide å bestille flybilletter og pakke backpackersekken med det samme. 

1. Zip-lining gjennom jungelen

Det er noe helt spesielt og befriende ved å sveve gjennom jungelens tette skog, uten å selv ha kontrollen. Er du en adrenalinjunkie som ønsker å oppleve en utsikt litt utenom det vanlige så er zip-lining definitivt noe for deg. Og dersom du skulle oppdage at du digger denne aktiviteten så kan du glede deg over at flerfoldige av Costa Ricas nasjonalparker tilbyr nettopp dette.

Zip-lining gjennom jungelen

2. De søte dovendyrene

Costa Rica vil overraske deg med sin fantastiske natur og mangfoldige dyreliv. Et av dyrene du garantert vil møte og som kan dukke opp hvor som helst, er dovendyr. Du ser de hengende fra trær rundt om i landet, særlig i nasjonalparker. Gå ikke glipp av sjansen til litt kvalitetstid med disse søte og late skapningene.

De søte dovendyrene

3. Frekke apekatter

Nesten uansett hvor du beveger deg kommer du til å se en apekatt. Det er faktisk så mange av dem at du etter hvert kommer til å slutte å dra frem kameraet! Fire apearter er innfødte i Costa Rica’s jungler: White–headed capuchin, mantled howler, Central Americal squirrel monkey og Geoffroy's spider monkey. Du kan se disse apene året rundt, og i Corcovado nasjonalpark finner du alle artene på et og samme sted. Men pass på! Disse frekke skapningene vil nappe ting rett ut av hendene på deg.

Frekke apekatter i Costa Rica

4. Regn trenger ikke nødvendigvis være kjipt

Costa Rica er et grønt, frodig og fargerikt land, med totalt 28 vakre nasjonalparker. Hvis du reiser mot slutten av regnsesongen vil du oppleve litt regn, men du vil også få se noen av de mest levende landskapene du noensinne har sett. Costa Rica befinner seg mellom to hav og to kontinenter, og byr på helt unike habitater og økosystemer. Landets minste nasjonalpark finner du i Manuel Antonio på Stillehavskysten. Parken huser en lang rekke eksotiske dyr, som slanger, aper, store øgler, dovendyr og fugler i uendelige farger.

Besøk Costa Rica etter regnsesongen

5. Vennlig lokalbefolkning

Costa Ricas lokalbefolkning blir ofte kalt Ticos som stammer fra ordet hermanticos og betyr “lillebrødre”. Dette oppsummerer lokalbefolkningen på en god måte, ettersom de verdsetter familie, samfunn og fellesskap. Generelt er ticoser et varmt, vennlig og imøtekommende folkeslag. Siden turisme er en såpass viktig del av landets økonomi er de fleste svært gjestfrie. De er også ekstremt høflige, og strekker seg langt for å unngå å si nei til noen – noe som kan oppleves som litt forvirrende for enkelte turister.

Vennlig lokalbefolkning

6. Slående vakre strender

Med to kystlinjer omringet av frodig regnskog er Costa Rica kjent for å ha noen av de vakreste strendene i hele Mellom-Amerika. Cahuita nasjonalpark er en av de beste nasjonalparkene i landet på grunn av sine fantastiske, kritthvite strender, frodig jungel og yrende dyreliv. Parken ligger ikke langt fra Puerto Viejo og er gratis, noe som i hvert fall gir grunn til et besøk. Å jobbe med fargen har vel aldri vært mer spennende som her!

Og forresten... Nevnte vi at de fleste av de fantastiske Selina-hostellene i Costa Rica ligger rett ved kysten?

Slående vakre strender

7. Et fantastisk uteliv

Det er kanskje den vakre naturen som drar flest folk til Costa Rica, men gå ikke glipp av utelivet som finnes her. Med alt fra avslappende barer på stranden til klubber med verdenskjente DJer i San José, kan Costa Rica skilte med stor variasjon i aktiviteter etter solen har gått ned. Du vil ikke gå glipp av en ekte fest! San José er en spennende by, og den nye direkteflyvningen fra Amsterdam med KLM gjør det å reise dit mye enklere.

Uteliv i San José

8. Pura Vida

Hvis du har vært i Costa Rica eller planlegger å dra, er det en setning du burde gjøre deg kjent med: “Pura Vida”. Direkte oversatt betyr det ”det enkle liv”, men her i Costa Rica er det mer enn bare et ordtak – det er en livsstil. Ticosene bruker disse ordene for å hilse, si hadet, for å si at alt er bra, eller at alt er kult. Ikke overraskende har Costa Rica blitt utnevnt til en av verdens lykkeligste land, mest på grunn av at menneskene der ikke stresser over ting som vi kanskje gjør.

Pura Vida

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna er et vakkert område, mest kjent for vulkanen, Arenal, som har vært en av de mest aktive vulkanene i verden. Vulkanen hostet ut røykskyer og glødende lava på nesten daglig basis; både fascinerende og helt ufarlig så lenge man holdt seg på trygg avstand. Arenal har i våre dager ikke vært aktiv siden 2010. En annen kul aktivitet i dette området er rappellering ned, eller mer spesifikt igjennom, en av landets mange fossefall.

Arenal Volcano National Park

10. Et skikkelig eventyr!

Som du sikkert har forstått er Costa Rica pakket med vulkaner, regnskog, fossefall, elver og strender. Eventyrlystne reisende kan velge blant et bredt utvalg aktiviteter som rafting, snorkling, kajakking, zip-lining, surfing og mye mye mer. Den største utfordringen er kanskje å finne ut av hvordan du skal bruke tiden din!

Et skikkelig eventyr i Costa Rica

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...