{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Sykepleie

nurse-education-abroad
study-field-health-nurse-sidebar

Sykepleie

Som sykepleier bør du være selvstendig, kunne ta beslutninger i kritiske situasjoner og ta ansvar. Du må være flink til å sette deg inn i andres situasjon og til å kommunisere med pasienter.

Få gratis studieveiledning

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av sykepleierstudiet?

Studiet innebærer både praktiske og teoretiske fag. Du vil blant annet være innom fag som:

  • Helsefag
  • Biovitenskapelige fag som fysisk patologi
  • Kommunikasjon med pasienter
  • Farmasi
  • Etikk
  • Klinisk arbeid for sykepleiere

Hvor kan jeg få jobb når jeg er ferdig med studiene?

De fleste begynner å jobbe som sykepleiere på private eller offentlige klinikker og sykehus etter at de er ferdigutdannede, men du kan også få jobb innen:

  • Skolehelsetjenesten
  • Ambulansetjenesten
  • Sykehjem eller aldershjem
  • Ledelse og utdanning
  • Helsefagarbeid
  • Omsorgsarbeid

Mange velger også å videreutdanne seg til for eksempel jordmor eller spesialsykepleier etter at de er ferdig med sykepleierutdannelsen. Du kan velge mellom en rekke ulike spesialiseringer.

Trenger man autorisasjon?

For å jobbe som sykepleier i Norge etter endt utdannelse i utlandet må man ha autorisasjon fra Helsedirektoratet. For å gi autorisasjon, vil de vurdere om din utdanning har jevngodt faglig og praktisk omfang som den norske utdanningen. Det er derfor viktig at du velger en grad som er mest mulig lik den norske når det kommer til antall timer, praksis, faginnhold, lengde og akademisk nivå, samtidig som det er viktig at du får autorisasjon i det landet der du studerer. Den norske sykepleierutdanningen er 3-årig.

Merk at Helsedirektoratet ikke kan forhåndsgodkjenne utdanninger. Du kan først søke etter endt utdannelse og hver søknad blir vurdert individuelt. Det er derfor ingen (heller ikke KILROY) som kan garantere at en utenlandsk utdanning vil blir godkjent med autorisasjon i Norge. Vi vet derimot at det er vanskeligere for dem som har tatt sykepleierfaget utenfor EU/EØS å få autorisasjon.

Med utdanning fra utlandet er det mulig å søke om turnustjeneste i Norge, basert på autorisasjonen beskrevet ovenfor. I tillegg må man være oppmerksom på at alle sykepleiere utdannet i land utenfor /EUEØS må ta norske kurs i nasjonale fag for å kunne få autorisasjon som sykepleier i Norge. Slike kurs arrangeres av flere høgskoler, deriblant Høgskolen i Oslo og Akershus. Det kan også være krav om ekstra veiledet praksis.

Det er mulig å starte på en sykepleierutdannelse i Norge og reise på utveksling til utlandet i et semester i samarbeid med hjemmeinstitusjonen din. KILROY kan også hjelpe til med dette.

Hvor kan jeg studere sykepleie i utlandet?

Vi har i hovedsak erfaring med å hjelpe studenter søke til sykepleiestudier i Australia. Du kan ta hele utdannelsen der, men vi fraråder dette da du kan få problemer med å få autorisasjon som sykepleier i Norge etter utdanningen. Les mer om dette på ANSA - Sykepleie Australia. Det vi har mest erfaring med, og gjerne kan hjelpe deg med, er 1-2 semester med utveksling som en del av din sykepleieutdanning i Norge. Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor sykepleie, men med tanke på autorisasjon er vår anbefaling å starte på sykepleiestudiet her hjemme og søke om å dra ett semester på utveksling fremfor å ta hele graden i utlandet. Ta kontakt med oss for mer informasjon eller studieveiledning.

 

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Studenthistorier

Les flere studenthistorier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...