{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Studietur til Athen


Studietur til Athen | Klassetur til Athen

Athen er en destinasjon av ekte historisk betydning, tett knyttet til det antikke Hellas, gresk mytologi og demokratiets dannelse. Hos oss er det alltid gratis og uforpliktende å få et skreddersydd tilbud på en studietur til Athen.

Athen er en oversiktlig by som det er lett å orientere seg i og på tross av byens størrelse, ligger de fleste store attraksjonene, slik som Akropolis, innen gangavstand. Dermed er Athen et opplagt valg når dere planlegger en gruppereise eller studietur til Hellas. Vi hjelper dere med å skreddersy en studietur til Athen, slik at dere får mest mulig utbytte av turen. Vi fokuserer på å at turprogrammet er tilpasset deres ønsker og faglige behov slik at dere kan få en god balanse mellom faglige besøk og sosiale aktiviteter. 

Spørsmål? Skriv til oss

5 grunner til å reise på studietur til Athen

 • Selv om Athen er en stor by, er de største severdighetene samlet innenfor et relativt lite område.
 • Været gjør at en studietur til Athen kan gjennomføres nesten året rundt - men vi anbefaler å unngå høysommeren.
 • Severdighetene er i verdensklasse, som f.eks Akropolis (hvor dere får gratis adgang med deres ISIC kort)
 • Lykabettoshøyden - gå eller ta taubanen opp og nyt en fantastisk utsikt over Athen
 • Flytid på 3 timer og 45 min, og et velfungerende metrosystem gjør det enkelt å komme seg til og rundt i Athen

 

 

Severdigheter på studieturen til Athen

Athen i det 21. århundre  er en moderne storby hvor mote og trendye butikker og barer supplementeres med den greske joviale livsstilen. I Athen ligger likevel fortiden like under overflaten og lokker med enestående historiske ruiner og landemerker.

Akropolis med templet Partheon dominerer mye av Athen og er kun tilgjengelig til fots, og kun fra vest. På det store området rundt Akropolis finner man ruiner og rester av templer, helligdommer, statuer og teatre fra fordums storhet. Akropolis er oppført på UNESCOs verdernsarvliste. I tillegg til Akropolis, kan man ikke unnvære en tur opp på Lykabettohøyden på studieturen til Athen.

Andre severdigheter i Athen inkluderer er det gamle, hyggelige Plaka-kvarteret med sine smale sidegater, Nasjonalmuseet, templet til den den mytologiske guden Zeuz (ikke Akropolis), samt Kap Sunion og Poseidon-templet som ikke ligger i Athen, men krever en halv dags utflukt ut av byen. Athen har også et stort utvalg at motebutikker og restauranter, og den greske maten er akkurat like god i hovedstaden som på de greske øyene. En studie- eller klassetur til Athen byr derfor på uforglemmelige opplevelser og spennende kontraster mellom fortid og nåtid.

Faglige aktiviteter og opplevelser på studieturen til Athen

Vi kan hjelpe dere med å skreddersy et program til studieturen som inneholder både morsomme og faglige aktiviteter. Dette kan eksempelvis inkludere:

 • Besøk til organisasjoner, bedrifter og institusjoner
 • Besøk en SOS barneby
 • Gresk musikk og folkedans
 • Dagstur til Delfi med Apollon-templet
 • Dagstur til Korinth eller Mykene
 • ...mye mer.

Transport på studieturen til Athen

Da de olympiske lekene skulle avholdes i Athen i 2004, fikk byen en skikkelig opprydding hvor det blant annet ble utført en utbygning av den offentlige transport. Det er derfor enkelt å komme seg rundt i Athen med hjelp av metro, buss eller tram. Dessuten er flere severdigheter som ligger utenfor byen, som f.eks Korintherkanalen og Kap Sunion, enkelt å komme seg til ved hjelp av buss.

Overnatting på studieturen til Athen

Vi har nøye valgt ut de beste hotellene og vandrehjem ideelle for studie- og klasseturer til Athen. Vi hjelper dere gjerne med å finne det overnattingsalternativet som passer best for dere basert på deres budsjett, aktivitetsplan og preferanser. Skriv til oss hvis dere har spørsmål eller vil høre mer om hvilken type overnattingsalternativ som vil passe best for deres studietur til Athen. Våre reisespesialister sitter klare til å hjelpe.

Kjekt å vite før studieturen til Athen

Athen er nok en av Europas mest oversette hovedsteder rent turistmessig. Mens de greske øyene tiltrekker seg millioner av turister hvert år, skynder de fleste seg ut av Athen så fort de ankommer hovedstaden. Men man burde absolutt gi denne oldtidsbyen en sjanse! 

Athen kan følge sin historie lenger tilbake i tid enn de fleste andre byer i verden. Det har blitt funnet etterkommere av de første steinalderfolkene i nærheten av Akropolis som daterer 6000 år f.Kr., og de første olympiske lekene ble arrangert her så tidlig som i 776 f.Kr.. Videre var Athen en av de aller viktigste byene i verden i antikken. Byen var spesielt viktig under den klassiske greske perioden, dvs. 5. og 4. århundre f.Kr., da Athen ble det første eksemplet på vestlig sivilisajon og opprettelsen av demokratiet. Athen var også fremgangsrik under korstogene som en "handelsstasjon" på veien mot Det hellige land. Etter mange år med uro, ble Athen igjen hovedstad for den selvstendige greske stat i 1830. I 1896 var byen vertsskap for den aller første moderne versjon av De olympiske leker - et vertskap de gjentok i 2004. 

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe dere på studietur til Athen?

Spør oss om studieturer til Athen

Hva er inkludert i pristilbudet?

 • Personlig reisespesialist og all hjelp og veiledning
 • Flybilletter tur/retur Oslo - Athen
 • 4 overnattinger inkl. frokost
 • Digitalt ISIC-kort til alle studentene
 • Alle skatter og avgifter

Hva er aktivitetene i pristilbudet?

Sightseeing i Athen (halv dag)

En engelsktalende sertifisert guide tar dere med rundt i Athen, hvor dere får besøke noen av byens største severdigheter som Akropolis og Athens Agora. Turen varer i 4 timer. Hvis ønskelig er det også mulig å be om at guiden fokuserer på spesifikke områder eller tema som er relevant for deres studietur.

Dagstur til Delfi

Ingen klassetur til Athen uten et besøk til Delfi – antikkens berømte orakel. Tidligere valfartet folk hit for å få svar på alle slags spørsmål om deres skjebne. Avgang fra hotellet er ca. 08:00 om morgenen og dere kjører buss mot det høye Parnássos-fjellet. På turen hit vil dere oppleve at landskapet forandrer seg fra det flate Athen til et frodig og fjellrikt område. I løpet av dagen vil dere få se Apollotemplet og Den hellige vei, for så å avslutte med Delfi-museet. Turen tar ca. 10 timer i alt.

Disse aktivitetene er kun et forslag, og vi kan selvfølgelig tilpasse aktivitetene til deres ønsker og behov. Vi kan også legge til flere aktiviteter til deres studietur hvis det er ønskelig. Spør våre reisespesialister om aktiviteter på klasseturen til Athen. 

Få info om aktiviteter i Athen

Hvorfor KILROY?

ikon for spar tid og penger på studietur til utlandet
Spar tid og penger
Vi har god kompetanse på organisering av komplekse gruppeturer verden over, så vi tar oss enkelt og greit av det praktiske etter at ønsker og forventninger lagt på bordet.
Ikon for styrk det faglige innholdet på studietur til utlandet
Styrk det faglige innholdet
For å kunne planlegge en vellykket og faglig forankret studietur, er det nødvendig med gode kontakter og inngående kjennskap til destinasjonen. Det er nettopp her vi kan bidra!
Ikon for trygghet og støtte hele veien på studietur til utlandet
Trygghet og støtte hele veien
Hos oss er dere i trygge hender. Dere har personlig kontakt med en reisespesialist gjennom hele planleggingsfasen, som også er tilgjengelig om problemer skulle oppstå underveis på turen.

Overnatting

Aktiviteter i Athen

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...