{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Pompeii var en ganske vanlig romersk provinsby; en driftig handelsby i Sør-Italia. Det hadde nok ikke vært den samme interessen for byen i dag om det ikke var for den enkeltstående, skjebnesvangre begivenheten som inntraff den 24. august år 79 e.Kr., da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd. Pompeii ble i løpet av 24 timer begravet under et 4-5 meter tykt lag av pimpstein og aske, og innhyllet i giftige gasser som var med på å drepe omkring 5000 av byens 20 000 innbyggere.
I dag gir Pompeii et fantastisk øyeblikksbilde av livet i en romersk handelsby. Asken har forseglet byen som en tidskapsel, og ruinene forteller sin egen tause historie. Templer, teatre, badeanlegg, et stort amfiteater,butikker, bordeller, gater, hus og mye mer er bevart. Selv datidens graffiti kan leses på murene. Også flere (ca. 2000) av byens borgere er foreviget i deres dødsøyeblikk, da askelaget dannet en sementkapsel rundt dem.
Pompeii gir en god innføring i en romersk provinsbys oppbygning og arkitektur, det romerske politiske liv og datidens forretningsliv og privatliv. Dere får et godt innblikk i overklassens boligforhold – store villaer og landvillaer (villa dei Misteri) utsmykkede med veggmalerier, mosaikker og mange fontener (Casa dei Vettii). Der er også bevart butikker, hvor den mindre bemidlede butikkeieren bodde sammen med sin familie i overetasjen.
Utgravingene av Pompeii har pågått siden 1748, og de har gradvis endret karakter fra plyndringer og skattejakt til systematisk avdekking av området. Flere områder av byen ligger ennå uutgravede. Tanken er at områdene først skal graves ut når man har utviklet nye utgravings- og konserveringsteknikker, som kan bidra til ytterligere opplysninger om katastrofen i år 79 e.Kr. De fineste eksemplene på veggmalerier og mosaikker er fjernet fra husene og satt på Nasjonalmuseet i Napoli sammen med en stor del av de øvrige arkeologiske funnene fra Pompeii.
Hvis dere ikke ønsker guidet omvisning, kjører dere direkte til inngangen ved amfiteatret.
Vi har mulighet til å bestille en omvisning med en lokal skandinavisktalende guide for dere. Dette anbefales, da det ikke er tillatt å guide selv der inne.
Turen til Pompeii tar ca. 3 timer. Pompeii gir gratis adgang til skolegrupper mot fremvisning av dokumentasjon fra skolen, dog må man betale 10 Euro for reservasjonen.
Prisen inkluderer en lokal engelsktalende guide (maks 30 personer)
Bussleie inkl. parkering, maks 24 personer: NOK 12.890,00
Bussleie inkl. parkering, maks 36 personer: NOK 14.040,00
Bussleie inkl. parkering, maks 54 personer: NOK 14.540,00

Denne aktiviteten kan kombineres med en tur til Mount Vesuvius. Hvis dere ønsker å benytte dere av leiebussen til Mount Vesuvius vil det påløpe en ekstra kostnad på NOK 950,00 som dekker transport og parkering.

Mount Vesuvius er mest kjent for sitt vulkanutbrudd i år 79 som begravde de historiske byene Pompeii og Herculaneum. Utbruddet var så kraftig at halvparten av det vulkanske fjellet ble sprengt bort.

Mount Vesuvius er en kjegleformet stratovulkan på 1281 meter. Det er den eneste aktive fastlandsvulkanen i Europa, og er ansett for å være en av verdens farligste vulkaner da det bor omtrentlig 3 millioner mennesker i områdene rundt vulkanen. Mount Vesuvius er med andre ord det mest befolkede vulkanområdet i hele verden. Vulkanens siste utbrudd var i 1944. Det er forventet at vulkanen vil ha et nytt utbrudd i fremtiden, men det er uvisst når. Vulkanen blir nøye monitorert av seismologer.

Turen opp til Mount Vesuvius er helt fantastisk - dere vil bli kjørt med buss opp til ca. 1000 meters høyde. Herfra vil dere gå resten av veien frem til krateret. Gåturen tar ca. 20 minutter. Det er en spennende opplevelse å se hvordan landskapet endrer seg fra å være grønt og frodig til å bli nærmest gull og rødt tett ved krateret. Ved kanten av krateret får dere en fantastisk utsikt til Napoli-bukten.

Ved Mount Vesuvius er det frivillige engelsk- og tysktalende guider som vil kunne gi dere en spennende introduksjon til vulkanen. En guidet tur varer i ca. 1 time.

Vennligst merk at gjennomføring av denne turen også avhenger av størrelsen på bussen og værforholdene. Kun busser med plass til inntil 36 personer kan kjøre til bussholdeplassen ved Mount Vesuvius. Et annet alternativ vil da være å ta en lokal italiensk buss fra Herculaneum/Pompeii til Mount Vesuvius.
Få et uforpliktende tilbud
402-viator-advance-rome-pompeji

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...