{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Godkjenning av utdannelse

Godkjenning av utdannelse i utlandet
Godkjenning av utdannelse i utlandet

Godkjenning av en grad fra et universitet i utlandet

Hvis du har studert for eksempel medisin, fysioterapi, jus eller sykepleie utenlands kan det hende at du trenger autorisasjon/lisens for å kunne begynne å jobbe. Dette må søkes om gjennom egne godkjenningsorganer. Dersom du vil fortsette studiene dine i Norge, kan dette også kreve faglig godkjenning. For de fleste grader som for eksempel markedsføring, business eller kreative bransjer er ikke dette nødvendig.

Send oss dine spørsmål

Hvis du vil studere en grad i utlandet, for eksempel en Bachelor i jus, kan du kontakte oss for å høre om mulighetene for å komme inn på en master eller Ph.d. i hjemlandet ditt. I de fleste tilfeller er det ikke noe problem å fortsette studiene hjemme.

Hvis du ikke kan overføres direkte til en master eller en ph.d. hjemme, kan det være et krav at du tar noen fag for å få lov til dette. Vi deler gjerne med deg hva som kreves i ditt tilfelle.

Autorisasjon

I Norge finnes det rundt 170 yrker som er lovregulerte, dvs. at du trenger autorisasjon/lisens/godkjenning for å kunne utøve yrket i Norge. Du må da søke om dette til egne godkjenningsorganer. For eksempel er det Helsedirektoratet som gir autorisasjon for å jobbe som helsepersonell i Norge. Les mer om autorisasjon og lovregulerte yrker her.

Hvis du ønsker å studere i Norge etter at du har studert i utlandet, kan faglig godkjenning være nødvendig. Det er da opp til hvert enkelt gokjenningskontor å autorisere/godkjenne din utenlandske utdanning.

Faglig godkjenning

Faglig godkjenning betyr at den utenlandske utdanningen blir sammenlignet med et bestemt norsk fag, en grad eller profesjonsutdanning. Hvis du ønsker å komme inn på et lærested i Norge på bakgrunn av utenlandsk utdanning, vil lærestedet i Norge foreta en faglig godkjenning av din utenlandske utdanning. I enkelte yrker er det krav til en fagspesifikk grad med tilhørende tittel og da kan faglig godkjenning også være nødvendig.

Les mer om faglig godkjenning på NOKUT sine hjemmesider.

Generell godkjenning

Dersom du søker på et ikke-regulert yrke, kan du få en generell godkjenning av NOKUT. Denne godkjenningen sier ikke noe om det faglige innholdet i din utdanning, men vil kun si noe om omfang og nivå.

Book gratis veiledning

Søk

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...