{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Støtte fra Lånekassen studieåret 2023/2024

california-santa-monica-pier--sunset-cover

Lurer du på hva du kan få i støtte fra Lånekassen til studier i utlandet?

Da er du ikke alene! Hvor mye du får i lån og stipend av lånekassen avhenger av hva du skal studere, på hvilket nivå du skal studere og hvor i verden du skal ta studiet ditt. Det er også viktig å være klar over at personlige forhold kan spille inn på utbetalingen fra Lånekassen.  

Summene som utbetaler fra Lånekassen ender seg noe hvert år, og kan ofte være kompliserte å sette seg inn i. Derfor har vi prøvd å bryte det opp og forklare det så godt som mulig for deg.  

Fra Lånekassen kan du søke støtte til studier i utlandet. Herunder ligger det tre deles som til sammen gjør opp for studielånet ditt. Disse er; Skolepengestøtte, Basislån og Reisestøtte. Vi anbefaler alle våre studenter å ta opp fullt lån mens de studerer utenlands.  

Snakk med en studieveileder

Skolepengestøtte

Delen som heter skolepengestøtte er pengene du får utbetalt som bare skal brukes til å betale skolepenger, eller som det så fint heter på engelsk – tuition fees. Dette blir regnet ut ved at du fører inn beløpet du skal betale i skolepenger hvert år. Det vil da være denne summen du vil få utbetalt som skolepengestøtte-delen av lånet ditt. Maksimal sum for skolepengestøtte per år ligger på 270 080 kroner. 

Slik ser fordelingen mellom ordinært lån og stipend ut: 

Av de 0 – 77 820 første kronene blir 40% omgjort til stipend. Dette tilsvarer 31 128 koner som du får i stipend. Alt som overskrider 77 820 kroner blir vanlig studielån.  

Utvidet skolestøtte 

Ved noen utvalgte universiteter rundt om i verden kan man også få utvidet skolepengestøtte fra Lånekassen. Dette er basert på internasjonale rangeringer av utdanninger av svært høy kvalitet, og hvis skolepengene er på mer enn 152 177 kroner per år.  

For skoleåret 2023/2024 utgjør dette maksimalt 82 280 kroner i stipend per år. Dette er et rent stipend, og vil ikke bli omgjort til lån senere. Dersom skolepengene skulle overskride det ekstra stipendet så kan man få støtte til en makssum på totalt 325 360 kroner per skoleår.  

Slik ser fordeling av skolepengelån ut med utvidet støtte: 

  • 0 – 77 820 blir 40% stipend
  • 77 821 – 152 177 blir ordinært lån
  • 152 178 – 234 457 er 100% stipend
  • 234 458 – 352 360 er ordinært lån
guy-studying-on-wall

Basislån

Denne delen av studielånet er støtte som i all hovedsak skal gå til bolig, mat og andre levekostnader. Summen man kan få per år er totalt 137 907 kroner. Dette tilsvarer 12 537 kroner per måned de 11 månedene i året man har studiestøtte.  

Til forskjell fra de som studerer i Norge, så er dette støtte man får utbetalt to ganger i året. Det er dermed opp til deg å budsjettere disse utover månedene frem til neste utbetaling fra Lånekassen.  

Slik ser fordelingen av Basislån ut mellom lån og stipend:  

  • Inntil 40% av denne summen kan bli gjort om til stipend etter at du er ferdig med studiet ditt. Dette tilsvarer 55 162 kroner per år, som i etterkant av studiene kan bli stipend.
  • 25% gjøres om på bakgrunn av beståtte studiepoeng(bachelor- mastergrad & Study abroad)
  • 15% gjøres om etter bestått grad (bachelor- og mastergrad)

 

Reisestøtte

Den siste delen av studielånet er det som heter reisestøtte. Dette er en delt støttesum på mellom 5 704 – 31 048 kroner per år basert på hvor i verden du skal studere. Dette er satte satser hvor prisene i Europa ligger på 5 704 kroner, Oseania 31 048 og Amerika satsene for Nord-Amerika og Hawaii ligger et sted mellom disse to.  

Disse prisene er basert på to tur/retur reiser til studiestedet per år. Av summen du får utbetalt så er det 35% som er stipend og 65% som er ordinært lån.  

Vi anbefaler alle våre studenter å gå inn på Lånekassen sine hjemmesider for å se hvordan dette regnestykket vil se ut for akkurat deg. Dersom du har flere spørsmål utover hva som er nevn her, så kan du sjekke ut Lånekassen eller ta kontakt med oss.  

Book et møte med studieveileder

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil studere eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker, ønsker og spørsmål, så sørger vi for at du får all informasjon og veiledning du trenger. Legger du igjen nummeret ditt vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å finne frem til det riktige studiestedet for deg.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Takk for din henvendelse!

Du mottar først en email med informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre studieveiledere se på henvendelsen din så fort det lar seg gjøre.

I mellomtiden kan du sjekke ut bloggen vår for studieinspirasjon.

PS. Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss.

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon eller videomøte og få personlig studieveiledning, helt kostnadsfritt! Merk at vi for tiden har stor pågang, derfor vil vår responstid være noe lengre enn normalt.

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Tusen takk for din henvendelse, vi gleder oss til å hjelpe deg!

Du hører fra en av våre studieveiledere veldig snart for å bekrefte møtetidspunkt.
Vi har for tiden stor pågang så tilgi oss om det drøyer litt.

Savner du svar: Sjekk søppelpost/spamfilter, noen ganger blir vi blokkert...

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...