{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Ellen fikk sitt sosiale semester i Santa Barbara

Ellen fikk sitt sosiale semester i Santa Barbara | KILROY

Starte på universitetet eller jage reisedrømmene dine?

Hva gjør du hvis du allerede har et friår, men fortsatt ikke er klar til å begynne på universitetet? Vel, da tar du bare et år til og gjør det du faktisk drømmer om. Dette er Ellens historie fra eventyrene hennes i Santa Barbara i California.

Stories from Cali

Ellen har vært på farten mer eller mindre siden hun var 16 år, så da hun bestemte seg for å studere et semester i Santa Barbara, var det ikke akkurat nytt for henne å være «alene» ute i den store verden. Hensikten med dette semesteret var ikke akkurat helt akademisk, det var vel heller å ha et sosialt semester i løpet av sine friår!

Dette er historien om opplevelsene hennes i California

Har du alltid visst at du ønsket å studere i utlandet?

Vel, ja – til dels i hvert fall. Jeg var allerede utvekslingsstudent på videregående, hvor jeg dro til Utah som 16 -åring. Da jeg begynte på friåret mitt så var ikke planen min å studere i utlandet, men ting endret seg litt etter hvert som tiden gikk og etter litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å legge til et ekstra friår. Jeg var redd for at hvis jeg begynte på universitetet for tidlig, så ville jeg ikke ha tid til å gjøre alt det jeg drømte om å gjøre i løpet av friåret mitt. Så det begynte ikke med studier, men så snart ideen om å studere i utlandet ble plantet i hodet mitt, klarte jeg ikke gi slipp på den. Så jeg dro til Santa Barbara i løpet av mitt andre friår.

En av hovedgrunnene til at jeg bestemte meg for å dra, var at jeg var veldig i tvil om hva jeg ville studere. Jeg slet med om jeg skulle studere psykologi, samfunnsfag eller jus og ved å dra til Santa Barbara City College kunne jeg velge alle kursene selv, noe som forhåpentligvis ville gi meg en indikasjon på hvilken retning jeg skulle ta. Jeg oppdaget at psykologi og samfunnsfag var interessante temaer, men ikke noe jeg ønsket å satse på som en karriere, så da ble jeg sittende igjen med jus.

Du har jo allerede vært i USA, visste du da at du ønsket å komme tilbake?

Ærlig talt, ja. Jeg hadde nettopp brukt et halvt år på å jobbe i Australia og gjorde hele visumprosessen fra ambassaden der nede. Jeg hadde 10 dager hjemme før jeg flyttet tilbake til USA og California. Jeg ville egentlig bare få mest mulig ut av friårene mine, så jeg hadde egentlig ikke tid til å bli hjemme og slappe av. Jeg hadde allerede vært i det amerikanske skolesystemet og visste at hvis jeg valgte å studere her, så ville det ikke være den vanskeligste tiden i livet mitt. Og en av mine prioriteringer, i tillegg til å bli kjent med emnet mitt på universitetet, var å ta det med ro og bare nyte livet i noen måneder.

Hvilken research gjorde du før du valgte å dra til Santa Barbara?

Jeg fant faktisk noen mennesker som hadde gått på Santa Barbara City College på Instagram og fulgt dem en stund. I tillegg kjente jeg en jente fra samme by som jeg kommer fra, som dro til Santa Monica som ligger i nærheten. Så jeg bestemte meg for å skrive til henne og da fortalte hun meg om Santa Barbara som hun hadde besøkt noen ganger. Jeg fikk inntrykk av at det var en liten by med college nær stranden og en by med en veldig chill stemning som passet meg veldig godt.

Hvordan var livet i en rolig strandby i California?

Det var virkelig det jeg vil kalle et luksusliv! Annenhver dag hadde jeg 3 timer mellom timene, så jeg tilbrakte den på stranden med å bade, spise lunsj og slappe av med vennene mine. Noen valgte å ha undervisning bare noen få dager i uken, men jeg valgte å ha timer mandag til torsdag, fordi det hjalp meg med å stå opp i en grei tid hver dag. Det fungerer bedre for meg, tror jeg.

Hva med fritiden din i helgene da?

Jeg reiste nesten hver helg! Jeg var i Las Vegas 5 ganger tror jeg. Vertsfamilien min da jeg bodde i Utah bodde 1,5 time fra Las Vegas, så det var en god anledning til å besøke dem mens jeg var her. Annet enn det, møtte jeg også venner fra Australia i Las Vegas et par ganger og så dro jeg selvfølgelig med mine nye venner fra Santa Barbara på nye eventyr.

Vi dro også til LA flere ganger og på et tidspunkt var vi rundt 20 personer som leide en stor AirBnB -leilighet og feiret Halloween.

Hvis vi tar et skritt tilbake. Du ankommer Santa Barbara og er helt alene - hvordan får du startet det sosiale livet?

Først fant jeg en KILROY-gruppe på Facebook der jeg spurte hva andre mennesker gjorde med bolig. Etter noen gode samtaler med noen andre studenter, endte jeg med å bo på et sted som heter Victorian House som huser mange internasjonale studenter. Jeg endte opp med å dele leilighet med noen andre jenter og hvis jeg husker riktig var det 4 hus med totalt 28 studenter - så det var en god stemning og det var virkelig sosialt.

Når det gjelder det sosiale livet, hadde jeg allerede fått mange forbindelser gjennom Facebook-gruppen, så da skrev jeg til folk jeg hadde vært i kontakt med der og i løpet av de første dagene følte jeg at jeg allerede kjente mange mennesker på Campus. Og så selvfølgelig i introuken, når du hørte noen snakke skandinavisk så var det bare å nærme seg de – på kort tid hadde man mange nye forbindelser. Jeg tror ærlig talt at det å få det sosiale livet i gang er nesten det enkleste når du er i utlandet. Alle er i samme båt og alle ønsker å møte nye mennesker.

Var du nervøs før du dro?

Nei. Jeg har vært på utvekslingsopphold da jeg var 16 år, så jeg hadde prøvd situasjonen før. Sammenlignet med første gang jeg var i utlandet, hvor jeg følte at det krevde mer arbeid for å få det sosiale livet i gang, så var det mye lettere denne gangen. Mitt beste råd: (hvis du ikke er så erfaren i å reise alene) er å huske på at alle andre er i nøyaktig samme situasjon og at alle vil ha nye venner. Så vær proaktiv og inviter folk over og si ja til alle aktivitetene du er invitert til – da blir du raskt en del av gruppen. Det er kanskje ikke de du snakker mest med i begynnelsen som du ender med å henge med hele tiden, men en åpen dør fører til en annen, vil jeg si.

Hvem endte du opp med å bo og være sammen med?

Jeg bodde sammen med jenter fra Østerrike, Sverige og Nederland. Men som sagt, boligen vår hadde rundt 28 studenter og så det var nok av folk. Det var ganske mange dansker der også.

Hvilke opplevelser under oppholdet ditt har blitt sittende fast i hodet?

En av tingene jeg virkelig elsket var at vi hadde muligheten til å ta en nattbuss, sove på veien og ende opp i Las Vegas om morgenen. En av gangene vi dro dit, var det en I <3 Radio-festival der et dagspass var rundt 50 $ - det var med artister som Zara Larsson, Billie Eilish og Juiceworld. Så vi endte opp med å dra en stor gruppe jenter, vi booket et hotell og hadde det helt fantastisk der. Men Halloween-festen vår i LA var også episk!

Var det en annerledes Ellen som satte seg på flyet til Santa Barbara sammenlignet med jenta som kom hjem 6 måneder senere?

Ja. Men ikke bare på grunn av disse 6 månedene. Helt siden jeg forlot High School og med friårene mine så har jeg modnet mye. Og bare for å gi et annet eksempel; Jeg var ekstremt kresen når det kom til mat den gangen, men alle erfaringene mine har gjort at jeg i dag er mye tøffere og spiser så mange ting som jeg aldri ville ha gjort for bare noen år tilbake. Men tiden min i Santa Barbara var første gang jeg bodde alene, da jeg bodde hos lokale familier både i Australia og Utah. Så jeg har lært mye om å flytte ut, kjøpe dagligvarer selv og sørge for at husleien blir betalt - og jeg var mye mer trygg på å finne et sted alene da jeg kom hjem.

Hvordan er livet som student i USA annerledes enn det er hjemme?

Hmm, jeg har studert under Covid-19 så ... Men for eksempel det at du får velge dine egne fag og kan skreddersy din egen timeplan gir deg mye frihet. En stor forskjell er også at campus er et sted du er på. Sammenlignet med hjemme hvor du drar på skolen og drar hjem når timene er over. I USA henger folk faktisk på campus fordi det er her du finner alle de forskjellige sportstimene, fitness etc. Det er en helt annen verden etter min mening. Det er slett ikke så sosialt hjemme som i USA, det er helt sikkert.

Hvis du ser tilbake på oppholdet ditt, er det noe som hadde vært hyggelig å vite før du ankom?

Jeg elsket stedet jeg endte opp med å bo, men kanskje at jeg byttet litt på hvor jeg bodde hadde vært fint. Det var to "foreldre-ish”-personer som fulgte med på boligen og sørget for at vi ikke var for høylytte og at vi fulgte enhver regel.

Jeg vet at det var et annet sted som heter La Brezza Apartments, som forresten lå rett ved siden av campus og her var det ganske annerledes.

Kanskje jeg burde vært ute tidligere når det gjelder bolig, sånn at jeg ikke ble så desperat til slutt. Det hadde vært hyggelig å vite på forhånd. Men generelt sett så var jeg også sen med søknadsprosessen og jeg burde ha startet mye tidligere. Et lite tips kan jo være å gjøre research og justere forventningene til deg selv. Hva er det du vil få ut av studieeventyret ditt i utlandet og finne løsningen som passer best til drømmene dine.

Drømmer du om et studieeventyr som dette?

Det skjønner vi! Vi er her for å hjelpe deg med å planlegge ditt neste studieopphold i utlandet. Klikk på knappen nedenfor for å komme i kontakt med oss, da er du ett skritt nærmere!

Jeg vil studere i utlandet!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...