{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Harald i Brisbane: Jeg ønsket å få et annerledes studieår

harald-griffith-business

Harald har det siste halvåret studert business på Griffith Univeristy i Australia. Her kan du lese hva han syns om det å studere i Australia, og hvorfor kanskje nettopp du burde gjøre det samme! 

Hvorfor valgte du å studere et halvt år i Australia?

Jeg valgte å gå på Griffith University i et halvt år, siden jeg hadde tiden før skolestart til høsten hjemme i Norge. Jeg ønsket å få et annerledes studieår med andre fag enn det jeg tar i Norge. Egentlig ønsket jeg å studere i USA, men tilbudet i Australia opplevde jeg som mye bedre, og Griffith University har levert varene. Jeg har lært mye nyttig om business og psykologi, noe jeg ikke ville fått under sivilingeniørstudiet i Norge.

Etter jeg så hvor mye forskjellig det var å velge mellom i Australia, samt bilder så var jeg solgt. Jeg bor 20 minutter med offentlig transport fra stranden, og gåavstand til universitetet. Temperaturene holder seg rundt 20 grader på det kaldeste og omtrent 35 grader på det varmeste, og det er 300 dager med sol hvert år. Det er akkurat det jeg ønsket, og det har vært en spesiell opplevelse å bo i et såpass annerledes klima.

Brisbane i Australia

Hva vil du bruke utdanningen til?

Jeg kommer til å bruke utdanningen som et grunnlag for å potensielt bli entreprenør i fremtiden. Å kunne business godt var viktig for meg for å kunne markedsføre potensielle fremtidige produkter. For å lykkes kreves det gode engelskkunnskaper, men dette kan man få hjelp til på skolen. Jeg har hovedsakelig hatt utenlandske venner som det er naturlig å snakke engelsk med, og dette har forbedret engelsken min veldig mye. Det er lett å finne seg venner, og utifra hvor sosial man er kan man skape seg et stort vennenettverk.

Hva synes du om Griffith University?

Griffith University er en god skole med flinke lærere og generelt god støtte til alt som trengs. Universitetet har også gode valgmuligheter når det kommer til fag og det har vær lett å bli kjent med andre studenter.

Det er veldig mange internasjonale studenter som har bidratt til at jeg har skapt meg et stort nettverk av venner fra alle jordas kanter. Studentene er motiverte til å gjøre det bra på skolen, og universitetet legger opp til gode studiemuligheter både i forelesninger, workshops og i biblioteket.

Griffith University i Australia

Vil du anbefale andre nordmenn å studere i utlandet?

Helt klart, det er en fantastisk opplevelse for å få nye venner, og se nye steder. Kommer helt klart til å komme tilbake til Australia, har blitt litt småforelsket i det deilige klimaet og de gode menneskene. Å studere i utlandet gir en også et godt perspektiv på fordeler mellom Norge og utlandet, og jeg setter mer pris på enkelte fordeler vi nordmenn får, som for eksempel lånekassa og gratis utdanning.

Nyttige tips til fremtidige studenter

Start søknadsprosessen så tidlig som mulig, siden det er mange ledd som tar tid. Hvis man er rask til å søke visum og skoleplass er det lettere å få bra boliger og bedre timeplan. Selv hadde jeg kun skole på tirsdag, onsdag og torsdag, noe som har gjort det mulig med mange ekskursjoner over langhelgen. Å bo i Griffith University Village regner jeg som essensielt det første halvåret ettersom man får et fantastisk sosialt nettverk. Boligområdet ligger kun 5-10 minutter unna skolen, det er et basseng til fri bruk for beboerne, og de som jobber her er hyggelige og imøtekommende. Det koster litt mer å bo her sammenlignet med andre steder, men det veies opp med de sosiale fordelene man får. Støy er heller ikke et problem her, så man kan enkelt studere på rommet. "The Village" legger opp til at det ikke skal være forstyrrelser til alt for sent på natt. Fikk anbefalt bolig gjennom Kilroy, og jeg er superfornøyd med det!

Hvorfor valgte du å søke gjennom KILROY?

Fordi det var lett og tilgjengelig. Fikk god hjelp, og måtte ikke legge ut noe selv. Bedre priset enn andre liknende organisasjoner på samme studium. Følte at jeg hadde kontroll over det som trengtes, og hadde lite stress i forhold til søknader og liknende. Hadde vært veldig vanskelig å gjennomføre på egenhånd.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...