{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Lea bor i Santa Monica: Foreldrene mine plantet det første frøet

Lea Enjoying The Sunset In Los Angeles

Eplet faller ikke langt fra stammen

Vi har intervjuet Lea, en norsk friårstudent, som for tiden nyter livet i vakre og solfylte Santa Monica i Los Angeles. Et sted foreldrene hennes introduserte henne for, fikk henne til å bli forelsket i, og som hun nå utforsker helt alene i løpet av friåret.

Les mer nedenfor for å få hele historien hennes.

Leas foreldre hadde alltid snakket positivt om California, og da spesielt Los Angeles. Ved flere anledninger var California det foretrukne feriemålet for den norske familien, og da Lea fikk muligheten bestemte hun seg for å reise hit helt alene. Ikke for å feriere, men for å bo! Les mer nedenfor for å lære mer om hvordan livet faktisk er i L.A.

Hvor i verden er du nå?

"Jeg er i Los Angeles! Jeg har nettopp fullført videregående skole og bestemte meg for å tilbringe friåret mitt her i California hvor jeg skal studere i 2 semestre. Jeg kom i august, så det hele er fortsatt ganske nytt."

Hva studerer du?

"Jeg studerer business nå, men for å være ærlig var jeg litt usikker før jeg dro til USA fordi både mamma og broren min studerte business og markedsføring. Men jeg har funnet ut at jeg er mer opptatt av samfunnsfag. "

Hvorfor valgte du å studere i friåret ditt?

"Det var ikke den opprinnelige planen min. Jeg skulle være au-pair, men så gikk ikke det så jeg måtte endre planene. Det var alltid planen å reise til USA på et utvekslingsår i løpet av andre året på videregående, men på grunn av Covid19 var ikke det mulig. Jeg tenkte at det ville være for lenge å vente 5 eller 6 år til til jeg er ferdig med å studere, så jeg bestemte meg for å benytte muligheten nå i stedet. "

Så hvorfor Santa Monica og Los Angeles?

"Vel, jeg har vært i L.A. med familien min 3 ganger før, og jeg har alltid ønsket å bli lenger og se om byen er noe for meg så det er nok derfor."

Hva er det med L.A. som gjør at du kommer tilbake gang på gang?

"For det meste været. Jeg elsker sommeren og det er veldig fint og varmt her. Jeg føler også at folk i L.A. er veldig utadvendte så det er veldig lett å snakke med nye mennesker, og til slutt handlet det også mye om å se om ikke jeg kunne tenke meg å bo her i mer enn 2 uker på ferie. Og jeg elsker det så langt!"

Synes du L.A. er annerledes enn andre deler av USA?

"Jeg har aldri vært noe annet sted i USA, så jeg vet ikke. Men jeg har hørt at stemningen her er mer avslappet enn andre amerikanske byer. Sånn generelt sett føler jeg at amerikanere er mer utadvendte enn det jeg er vandt med, og det liker jeg."

Hvor i L.A. bor du?

"Jeg bor i Venice på et sted som heter Lincoln Place hvor det også er mange andre svenske og norske studenter. Det er et fint sted for studenter å bo. Det er ikke et student dorm som sådan, det er mer et leilighetskompleks der det bor alt fra studenter til familier med barn. Og jeg må si at jeg virkelig liker beliggenheten fordi den ikke er så langt unna skolen, og den er også ganske nær Abbot Kinney Blvd, som er en kjent gate, og så er det heller ikke så langt unna stranden."

Hvem bor du sammen med?

"Jeg bor sammen med 3 andre norske studenter. Jeg reiste hit alene, men jeg kjente på en måte en av jentene jeg bor med hjemmefra. Hun er noen år eldre enn meg, og jeg visste at hun også skulle hit, så jeg tok kontakt med henne. Så kom vi i kontakt med 2 andre norske jenter, der den ene hadde en søster som bodde på dette stedet i fjor, men som var kommet hjem. Litt komplisert, men ja, det var sånn vi havnet her."

Så når du kom til L.A. visste du egentlig helt hvor du skulle bo?

"Nei. Jeg bodde på et motell og deretter en AirBnB i noen uker før vi fant denne leiligheten. Det var egentlig helt greit, for jeg hadde hørt at man ikke skulle stresse med å finne en leilighet når man kom hit. Men da jeg satt på flyet visste jeg ikke hvilket motell jeg bodde på, fordi faren min bestilte det mens jeg satt der. En del av opplevelsen av å reise alene!"

Liker du å reise alene?

"Jeg synes det er greit. Du må være trygg og stole på deg selv og at alt kommer til å ordne seg. Men jeg synes det er fint å ha gjort noe så spennende på egenhånd."

Var du nervøs før du dro?

"Det slo meg ikke før dagen før avreise, vil jeg si. Så da jeg begynte å si farvel til venner og familie, begynte jeg å bli litt nervøs. Men det ble overskygget av det faktum at jeg var veldig spent på å dra alene."

Når startet du på Santa Monica City College og hvordan tok de deg imot?

"Det var rundt slutten av august at skolen startet, og Santa Monica arrangerte noen velkomstdager. Det var for eksempel en stranddag hvor vi fikk gratis mat og aktiviteter med de andre nye internasjonale studentene, og det var en fin måte å få noen nye kontakter. De arrangerte også en "åpen dag" på skolen, hvor vi fikk en pose med forskjellige ting som var kjekt å ha før skolestart. Så ja, de hadde noen dager med aktiviteter der man kunne møte de andre nye elevene. I Det var faktisk der vi møtte de norske jentene."

Så nå som du har bodd her en stund, hvordan er hverdagen i L.A.?

"Det har vært veldig varmt, faktisk en hetebølge. Bortsett fra det går jeg på skolen mandag og onsdag hvor jeg har timer jeg må gå på. På tirsdager og torsdager kan jeg bestemme om jeg vil gå på skolen eller ikke, fordi det er hybride klaseer. Men jeg tilbringer en del tid rundt leilighetskomplekset siden de har et treningssenter, et basseng og til og med en fin rooftop, så vi henger ofte her etter skolen. Jeg har også besøkt Abbot Kinney Blvd. flere ganger for å se på små sære butikker eller ta en kaffe."

Hva liker du best med området du bor i?

"Jeg føler det er ganske trygt, så vi kan gå rundt uforstyrret. Området er også fylt med mange fine hus, og jeg føler bare beliggenheten er veldig fin uansett hvor vi skal, så ja, det er nær skole, shopping og alt annet mer eller mindre."

Det høres ut som du har mye fritid når du ikke går på skolen, så hvordan bruker du den?

"Vi har vært i noen handlegater både i Santa Monica og Melrose, men vi har snakket om å bli flinkere til å reise rundt og ikke brukt så mye tid i leiligheten som vi gjør nå. Jeg vil gjerne gå flere fotturer og mer til stranden for eksempel. Jeg føler at siden jeg har vært her før jeg allerede har sett de fleste turiststeder, så er det selvfølgelig hyggelig å se dem igjen, men vi vil gjerne utforske mer enn Santa Monica og Abbot Kinney Blvd. "

Hvordan kommer dere dere rundt?

"Hvis det ikke er for langt, går vi eller tar bussen. Og siden vi ikke har tilgang til bil, går vi stort sett med buss, eller vi tar en Uber eller Lyft når vi skal på lengre turer. Vi er ofte 4 eller 5, så det er også litt billigere. Det ville vært veldig fint med en bil, men det er ikke vår første prioritet akkurat nå."

Når vi snakker om billigere, hvordan er levekostnadene i Los Angeles?

"Vi betaler nesten 5000 dollar per måned til sammen, så det er ganske dyrt selv om vi er 4 personer for å dele det. Matprisene er ok, jeg vet egentlig ikke hvordan de er sammenlignet med Norge fordi jeg aldri har bodd alene før. Jeg skulle ønske det var litt billigere, men ikke mye jeg kan gjøre med det."

Må du tenke mye på hva du gjør for å holde deg innenfor budsjettet?

"Vi prøver å både leve billig og oppleve ting også. Jeg mener, vi er her for å oppleve ting og 3 av de 4 jentene blir her i ett år eller kortere, så vi prøver å blande det sammen slik at vi har råd til å gjøre ting mens vi er her. Vi kan selvsagt ikke bruke penger på alt, men vi dro nettopp for å se Late Show med James Corden, så ja, vi prøver å finne morsomme ting mens vi er her."

Hvis du måtte gi noen råd til folk som leser dette, og som var bekymret for å reise, hva ville det vært?

"Jeg tror det vil være litt skremmende å reise alene uansett. Jeg mener, du er langt hjemmefra, og det viktigste er å bare være trygg og klok i valgene du tar. Jeg har alltid ønsket å reise hit, så jeg er superglad for at jeg dro. Et tips ville være å prøve å være så utadvendt som mulig og bare snakke med folk, fordi folk her er veldig utadvendte og hyggelige. Faktisk, hvis du starter en samtale, vil folk fortsette den samtalen fordi de liker virkelig å snakke mye."

Å reise alene for kvinner er et interessant tema i disse dager, kan du sette noen ord på hvordan det føles?

"Ærlig talt, jeg er nervøs for de tingene selv, jeg er redd for mørket og slike ting. Men prøv å være forsiktig med hvor du skal og hvordan du nærmer deg folk. Jeg prøver alltid å være hyggelig når folk sier hei for meg, men jeg tenker også på hvordan jeg samhandler med mennesker.

Men en av fordelene med å reise alene, som jeg ikke var klar over før jeg reiste, var at det faktisk er veldig hyggelig å sitte og ta en kaffe på en kafé eller spise mat på en restaurant alene. Jeg har alltid vært sammen med venner eller familie, så det var nytt for meg. Jeg har alltid følt at det ville være litt rart, men jeg har innsett at ingen bryr seg i det hele tatt. Faktisk så jeg mange som spiste maten sin eller drakk kaffe alene, så jeg vil si at slike små ting hjalp meg å komme meg ut av komfortsonen min."

Du har vært i L.A. med familien din noen ganger, og nå har du vært der alene i år – er de redde for at du skal bli der?

"Jeg antar at de har tenkt på det fordi vi alltid har vært positive til L.A. Det er selvfølgelig noe de har lært meg, og hvis jeg ender opp med å bli her, kommer de nok på besøk ganske ofte. Men foreløpig tror jeg at jeg reiser tilbake når friåret er over fordi jeg ønsker å studere samfunnsfag hjemme, mens jeg studerer business nå. Men hvis jeg fant et passende stude her, kunne jeg vært interessert i å bli lenger. Men de sådde det frøet selv ved å ta meg hit så mange ganger."

Hva er drømmejobben når du er ferdig med å studere?

"Jeg har lyst til å bli lærer i samfunnsfag, men vil samtidig oppnå noe mer. Jeg har alltid vært glad i kafeer, så ett mål er kanskje å starte min egen kafé på et tidspunkt. Hvis den da ligger på Abbot Kinney Boulevard, det ville være den optimale drømmen."

Det er fortsatt tidlig, men føler du at du utvikler deg som person ved å være i L.A. på egenhånd?

"Jeg føler at jeg allerede er mye mer selvsikker nå. Kanskje fordi folk egentlig ikke bryr seg her. En annen ting er at jeg synes det er gøy å oppleve mer med det man har på seg. Jeg vet ikke om folk bryr seg hjemme i Norge, men jeg føler de gjør det, mens det virker som om ingen bryr seg her. Det er SÅ mange forskjellige typer mennesker her, og alle er bare seg selv. Så ja, det er lettere å oppleve med, og til slutt finne ut hvem du er. "

Drømmer du om et lignende eventyr?

I tilfelle du er det, og i tilfelle du lurer på hvordan du kan få det til eller du er bekymret for alle de praktiske tingene, så er det bare å ta kontakt! Vi er her for å hjelpe deg gjennom hele prosessen. Trykk på knappen nedenfor, så tar vi kontakt så snart som mulig.

Jeg vil vite mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...