{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Jeg kom for å forbedre språkkunnskapene mine og fikk så utrolig mye mer!

Tindra Hcc Party New

Når studier i utlandet gir deg mye mer enn hva du hadde håpet på!

For Tindra, en svensk student, handlet det først om å skaffe seg bedre engelskkunnskaper som gjorde at hun tok turen hele veien fra Göteborg til Tampa i Florida. Nå, noen måneder inn i studieoppholdet, har hun oppdaget at opplevelsen har gitt henne mye mer enn hva hun hadde håpet på. Les videre hvis du vil vite mer om hennes eventyr ved Hillsborough Community College i Tampa, Florida.

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Tindra og er 20 år gammel og ble ferdig med videregående skole i 2022. Etter det har jeg jobbet i en bank, men i 2023 flyttet jeg til Tampa. Jeg studerer her i ett semester som en gap year-student og etterpå har jeg planlagt å fortsette studiene mine hjemme i Sverige på en annen grad enn de kursene jeg tar her i Tampa.

Hvorfor valgte du å studere i stedet for reise i friåret ditt?

Jeg ønsket virkelig å prøve college-opplevelsen fordi jeg har sett så mange filmer og i tillegg så studerte moren min i South Carolina. Så det er nok det som har inspirert meg til å være her nå. Jeg studerer hovedsakelig engelsk skriving og lesing og litt matte. Så mitt mål er å forbedre engelskkunnskapene mine.

Har disse fagene noe med det du drømmer om å studere når du er tilbake i Sverige?

Nei, jeg mener, matte og engelsk vil alltid være en del av studiene dine, antar jeg, men jeg skal studere økonomi når jeg er tilbake i Sverige. Jeg ønsket faktisk å studere business her i Tampa, men på grunn av språkutfordringene måtte jeg ta disse kursene først.

Hvorfor valgte du Tampa og Hillsborough?

Jeg har alltid ønsket å dra til USA, så derfor begynte jeg undersøke litt om alle de forskjellige statene. Jeg så at Florida var solfylt, hvor du kan dra til stranden og slikt, men at staten også har mye å finne på der du kan dra ut og møte nye mennesker. Og det er alltid noe å gjøre her. Jeg elsker det. Tampa er også en større by enn Göteborg, der jeg er fra, noe som gir meg enda flere alternativer for å finne på morsomme ting.

Hvordan opplever du HCC som college?

Jeg liker meg veldig godt her. Lærerne er så hyggelige,og så snart de hører at du er en internasjonal student, er de alltid tilgjengelige hvis du trenger hjelp. Det er også et gratis tutor-senter der du kan få hjelp med matte, for eksempel. Min matte-tutor er veldig hyggelig og pedagogisk. Alt i alt er de veldig flinke til å få deg til å føle deg velkommen og inkludert.

Alle internasjonale studenter måtte være her to uker før skolen begynte, noe som gjorde at vi hadde tid til å delta på flere aktiviteter før skolestart. Det er en internasjonal klubb som organiserer ulike aktiviteter slik at vi kan bli kjent med hverandre. Den internasjonale klubben består av folk i alderen 18 til rundt 23, og nå som jeg er 20, er jeg nok et sted midt imellom.

Reiste du alene?

Ja, jeg er helt alene, men det er mange svensker her. Å reise alene fører gjerne med seg en rekke ulike følelser. Da det var 3 måneder før jeg skulle dra, var jeg hovedsakelig bare kjempeglad. Når det kom nærmere, og innenfor et par uker, begynte jeg å bli ganske bekymret og stresset.

Hvordan kommer du over du disse følelsene?

Jeg tror du bare må komme til den konklusjonen at alle sannsynligvis føler det samme og at alle bør vite at når du først kommer dit, forsvinner disse følelsene ganske fort. Det er lett for meg å si, men det blir gøy!

Hva gjorde du for å bli kjent med andre studenter?

Jeg gikk på Facebook og søkte etter grupper, for eksempel var det en gruppe som het "Swedes in Tampa", og i denne gruppen er alle ivrige etter å bli kjent med nye mennesker og mange er i samme situasjon som deg selv.

Okay, men hva med overnatting? Hadde du fikset et sted å bo før du reiste ned?

Jeg hadde booket et hotell for den første natten og deretter dro jeg til campus (der jeg bor nå) på den andre dagen. Jeg hadde ordnet med at jeg skulle bo på campus før jeg kom, så det gikk ganske greit og det var ganske deilig å ikke måtte bekymre meg for bo-situasjonen min ved ankomst.

Hvordan er det å bo på campus?

Det er så gøy! Du får henge med vennene dine hele tiden og jeg føler at dette er den ekte college-opplevelsen jeg ville ha. Det gjør også at du føler deg mindre ensom, fordi det alltid er mange andre internasjonale studenter rundt deg. Der jeg bor, deler jeg leilighet med tre amerikanske jenter og vi har alle hvert vårt soverom og bad og så deler vi på kjøkkenet. Det koster 700 dollar per måned, så det er faktisk ganske rimelig.

Nå som du har vært der i noen måneder, hvordan er hverdagen i Tampa?

Det avhenger av om det er skoledager eller ikke. På skoledager går jeg til timene mine, deretter studerer jeg i et par timer. Senere på skoledager pleier vi ofte å besøke hverandre i de forskjellige studenthyblene, se på film eller delta på aktiviteter som er planlagt på hverdager – det kan være bingo, filmkvelder eller noe annet organisert av International Club eller HCC.

I helgene drar vi til stranden eller drar til sentrum om kveldene. Det er faktisk noen 18+ klubber, så du kan faktisk også dra ut på kveldene. Jeg går på skolen mandag til torsdag, så jeg har som regel langhelg. Det er annerledes, men jeg liker det.

Har du fått utforsket mer av Florida?

Jeg har faktisk ikke utforsket så mye av Florida enda. Jeg har planer om å dra til Key West, men hittil har jeg vært på Rainbow Lagoon, som var veldig vakkert med klart blått vann. Vi har en gruppe for internasjonale studenter der vi koordinerer arrangementer. Det er alltid noen som skriver i gruppen med ideer til ting å gjøre og det er overraskende mange college-afterparties.

Jeg antar at vi alle har sett collegefilmer der de holder store fester med øl tønner, er det faktisk sånn?

Haha, det er virkelig sånn. Forrige uke dro jeg på min første frat-fest, som var veldig gøy og akkurat som du ser i filmene. Ganske sprøtt når jeg tenker på det. I Sverige drikker unge mennesker mest når de går ut, men kulturen her er så annerledes. Her røyker folk weed i stedet.

Du nevnte kultur, ser du en en stor forskjell mellom Sverige og USA?

I begynnelsen, da jeg kom hit, så jeg mange forskjeller. Det var faktisk et ganske stort kultursjokk for meg, men nå som jeg har bosatt meg her, føler jeg ikke de kulturelle forskjellene så mye lenger. Folk er generelt mye mer utadvendte her enn hjemme og alle snakker med deg og spør hvordan dagen din har vært og sånn.

Er det lett å tilpasse seg en annen omgivelse?

Det tok litt tid for meg å tilpasse meg. Maten er annerledes, dusjene er annerledes, toalettene er annerledes. Jeg føler at jeg har tilpasset meg nå, men jeg drar hjem i desember og må tilpasse meg på nytt, haha.

Er ikke college-sport også ganske annerledes enn hjemme?

Jo, det er så stort her. Jeg spiller ikke noen sport i Tampa selv, men noen av vennene mine er med i et tennislag som er ganske stort. Jeg er mer interessert i lag-gymnastikk, men dessverre var det ikke et lag for det her. Men jeg har vært på noen av de store sportsarrangementene. Mange går på Tailgates, som er en fest før kampen og deretter drar du til selve kampen. Det var litt sånn for «meh», for Amerikansk fotball tar så lang tid og har så mange pauser, mens europeisk fotball er raskere og har bare en skikkelig pause - som passer bedre for meg.

Men atmosfæren er helt gal. Det er så mange mennesker på ett sted og det er utrolig at alle er så superengasjerte i arrangementet, spesielt når du tenker på at det bare er en "skolekamp". Det føles som om det er enda større enn når de beste fotballagene spiller hjemme i Sverige. De går virkelig all in – og ærlig talt føler jeg at amerikanere virkelig går all in for alt!

Hva skjer når du reiser tilbake til Sverige og hvordan har denne studieopplevelsen påvriket deg?

Det er planen min å dra tilbake og jobbe i banken i 9 måneder før jeg begynner å studere i september 2024. På et personlig nivå føler jeg at jeg må gjøre alt selv, finne ut av alt selv og til slutt hjelper dette meg med å utvikle meg som person. Allerede nå føler jeg at jeg modnes og utvikler meg, men det vil sannsynligvis være tydeligere for meg når jeg kommer tilbake til det gamle livet mitt.

Når noen leser dette, hva er de beste tipsene og triksene du kan dele?

Det første jeg vil si, er at det kna hende du føler deg litt alene i begynnelsen, men når du får bosatt deg blir det bedre og det går mye raskere enn du tror.

En annet tips er, hvis det er mange aktiviteter som er organisert bør du delta på så mye som mulig. Spesielt i begynnelsen, selv om du har blitt venner med noen som ikke kommer til å delta. Bare gå uansett. Det er den perfekte muligheten til å møte nye mennesker og du kan aldri få nok nye venner når du er alene i utlandet.

Vil du også oppleve å studere i utlandet?

Det forstår vi godt! Vi har vært der selv og vil gjerne hjelpe deg med å oppfylle din studiedrøm. Vi hjelper deg med alt fra A til Å og deler de beste tipsene og triksene du bør vite før du drar. Klikk på knappen nedenfor for å ta kontakt med oss og sammen kan vi finne ut av hvor du bør studere.

JEG VIL VITE MER

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...