{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Ernæring

studere ernæring i utlandet
studere ernæring i utlandet

Ernæring

Kunne du tenke deg å studere ernæring i utlandet? Ernæringsstudier passer for deg som har interesse for hvordan kosthold påvirker kropp og helse.

Få gratis studieveiledning

Skal du studere ernæring i utlandet kan du velge mellom å studere «Nutrition» eller «Nutrition and Dietetics». Forskjellen ligger i om du ønsker å jobbe forebyggende eller behandlende. Ønsker du å jobbe med å behandle pasienter bør du velge klinisk ernæring som er et 5-årig studium. Ønsker du å jobbe forebyggende, som for eksempel kostholdsveileder eller ernæringsekspert, kan du studere ernæring både på bachelor- og masternivå.

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av studietiden?

Ernæringsstudier innebærer både praktiske og teoretiske fag alt etter hvilken studieretning du velger. I løpet av studietiden vil du blant annet være innom fag som:

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Cellebiologi
 • Biokjemi
 • Ernæringslære

Hva kan jeg jobbe med når jeg er ferdig med studiene?

Hva du kan jobbe med når du er ferdig med å studere avhenger av hvilken studieretning du velger. Dersom du velger å rette deg inn mot forebyggende ernæring kan du bl.a. få jobb som ernæringsekspert, ernæringskonsulent eller kostholdsveileder. Velger du å studere til å bli klinisk ernæringsfysiolog kan du jobbe på steder som:

 • Sykehus
 • Kommune og fylkeskommune
 • Din egen private praksis
 • Opplysningskontoret for mathelse
 • Matvare og legemiddelindustrien
 • Helseforvaltningen og Helsedirektoratet
 • Forsknings- og utdanningsinstitusjoner

Hva er fordelene med å studere ernæring i utlandet?

Ved å studere ernæring i utlandet vil du få internasjonal erfaring som vil gjøre det lettere for deg å få jobb i utlandet når du er ferdig med å studere. I tillegg vil du i løpet av studietiden bli kjent med mennesker fra hele verden, noe som vil gi deg et større nettverk og venner for livet.

Trenger man autorisasjon?

Studerer du forebyggende ernæring for å bli ernæringsekspert, kostholdsveileder o.l. behøver du ingen form for autorisasjon for å jobbe i Norge. Skal du derimot jobbe som klinisk ernæringsfysiolog krever det autorisasjon fra Helsedirektoratet ettersom det er en beskyttet tittel.

Hvor kan jeg studere ernæring i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor ernæring. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere ernæring i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil studere eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker, ønsker og spørsmål, så sørger vi for at du får all informasjon og veiledning du trenger. Legger du igjen nummeret ditt vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å finne frem til det riktige studiestedet for deg.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Takk for din henvendelse!

Du mottar først en email med informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre studieveiledere se på henvendelsen din så fort det lar seg gjøre.

I mellomtiden kan du sjekke ut bloggen vår for studieinspirasjon.

PS. Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss.

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon eller videomøte og få personlig studieveiledning, helt kostnadsfritt! Merk at vi for tiden har stor pågang, derfor vil vår responstid være noe lengre enn normalt.

 • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Tusen takk for din henvendelse, vi gleder oss til å hjelpe deg!

Du hører fra en av våre studieveiledere veldig snart for å bekrefte møtetidspunkt.
Vi har for tiden stor pågang så tilgi oss om det drøyer litt.

Savner du svar: Sjekk søppelpost/spamfilter, noen ganger blir vi blokkert...

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...