{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Ernæring

studere ernæring i utlandet
studere ernæring i utlandet

Ernæring

Kunne du tenke deg å studere ernæring i utlandet? Ernæringsstudier passer for deg som har interesse for hvordan kosthold påvirker kropp og helse.

Få gratis studieveiledning

Skal du studere ernæring i utlandet kan du velge mellom å studere «Nutrition» eller «Nutrition and Dietetics». Forskjellen ligger i om du ønsker å jobbe forebyggende eller behandlende. Ønsker du å jobbe med å behandle pasienter bør du velge klinisk ernæring som er et 5-årig studium. Ønsker du å jobbe forebyggende, som for eksempel kostholdsveileder eller ernæringsekspert, kan du studere ernæring både på bachelor- og masternivå.

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av studietiden?

Ernæringsstudier innebærer både praktiske og teoretiske fag alt etter hvilken studieretning du velger. I løpet av studietiden vil du blant annet være innom fag som:

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Cellebiologi
 • Biokjemi
 • Ernæringslære

Hva kan jeg jobbe med når jeg er ferdig med studiene?

Hva du kan jobbe med når du er ferdig med å studere avhenger av hvilken studieretning du velger. Dersom du velger å rette deg inn mot forebyggende ernæring kan du bl.a. få jobb som ernæringsekspert, ernæringskonsulent eller kostholdsveileder. Velger du å studere til å bli klinisk ernæringsfysiolog kan du jobbe på steder som:

 • Sykehus
 • Kommune og fylkeskommune
 • Din egen private praksis
 • Opplysningskontoret for mathelse
 • Matvare og legemiddelindustrien
 • Helseforvaltningen og Helsedirektoratet
 • Forsknings- og utdanningsinstitusjoner

Hva er fordelene med å studere ernæring i utlandet?

Ved å studere ernæring i utlandet vil du få internasjonal erfaring som vil gjøre det lettere for deg å få jobb i utlandet når du er ferdig med å studere. I tillegg vil du i løpet av studietiden bli kjent med mennesker fra hele verden, noe som vil gi deg et større nettverk og venner for livet.

Trenger man autorisasjon?

Studerer du forebyggende ernæring for å bli ernæringsekspert, kostholdsveileder o.l. behøver du ingen form for autorisasjon for å jobbe i Norge. Skal du derimot jobbe som klinisk ernæringsfysiolog krever det autorisasjon fra Helsedirektoratet ettersom det er en beskyttet tittel.

Hvor kan jeg studere ernæring i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor ernæring. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere ernæring i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...