{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Idrett

studere idrett i utlandet
studere idrett i utlandet

Studer Idrett i utlandet

Når du studerer idrett vil du lære om det biologiske og psykologiske rundt bevegelse og helse. Du vil også lære om idrett i et samfunnsperspektiv, samt skadeforebygging og helseformidling.

Få gratis studieveiledning

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av studiet?

Studier innen sport og idrett varierer noe, men innebærer ofte emner som:

 • Fysiologi
 • Bevegelseslære
 • Anatomi
 • Biokjemi
 • Idrettspsykologi
 • Ernæring
 • Helse og samfunn

Hva kan jeg bli når jeg er ferdig med studiene?

Du har mange muligheter etter endt idrettsstudium. Typiske arbeidsområder kan være:

 • Trener
 • Administrative stillinger i treningsbransjen
 • Veileder innen sport og livsstil
 • Bedriftshelsetjeneste
 • Folkehelse
 • Lærer

Hva er fordelene med å studere idrett i utlandet?

Ved å studere idrett i utlandet vil du kunne lære om fagområdet i en annen kultur. Både i USA og Australia er fitness og idrett «big business», så du kan lære mye som er verdt å ta med seg hjem til Norge etter endt utdanning.

Trenger man autorisasjon?

Du trenger ikke autorisasjon for å jobbe med idrett her hjemme. Unntaket er hvis du vil jobbe som idrettslærer. Da må du ta en ettårig praktisk-pedagogisk utdanning som vi anbefaler at du tar her hjemme i Norge. Idrettsstudier gir ikke automatisk mulighet til å jobbe som personlig trener ettersom PT-utdanningen er mer spesifikt og ofte kun varer i et halvt år.

Hvor kan jeg studere idrett i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor idrett. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere idrett i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...