{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
studere jus i utlandet
studere jus i utlandet

Når du studerer jus/rettslære, lærer du om lover og regler og om hvordan disse brukes. De fleste store bedrifter og organisasjoner trenger jurister, så jobbmulighetene er mange og varierte.

Få gratis studieveiledning

Jus er et veldig populært studium, så det kan være en stor fordel å ha utenlandserfaring på CV-en når du skal søke jobb. Som student i utlandet får du en unik studietid som du garantert kommer til å tenkte tilbake på som en tid full av gode minner.

Du kan studere jus/rettslære ett eller to semestre i utlandet, eller du kan velge å ta en hel grad i utlandet.

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av studietiden?

I løpet av jusstudiet er man som regel innom emner som:

 • Privatrett
 • Skatterett
 • Prosess- og strafferett
 • Arbeidsrett
 • Forvaltningsrett
 • Menneskerettigheter
 • Internasjonal rett

Hva slags jobber kan jeg få etter endt studium?

Du har mange jobbmuligheter etter at du er ferdig med jusstudiet. Typiske arbeidersområder er:

 • Jurist
 • Advokat
 • Dommer
 • Saksbehandler

Hva er fordelene med å studere jus i utlandet?

Når du studerer jus i utlandet vil du som regel lære om studielandets lover og regler. Før du søker på jusstudier i utlandet bør du derfor tenke over om du helst vil jobbe i Norge med norsk jus eller om du heller vil jobbe med internasjonal jus/rettslære. Vil du jobbe med norsk jus bør du studere i Norge, men ønsker du å jobbe internasjonalt har du mange gode studiemuligheter i utlandet.

Hvor kan jeg studere jus i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr jusstudier. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere jus i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...