{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Økonomi og administrasjon

studere økonomi i utlandet
studere økonomi i utlandet

Studer økonomi og administrasjon i utlandet

Velger du å ta en bachelor- eller mastergrad i økonomi og administrasjon får du en utdannelse som gir deg mange jobbmuligheter. Utdannelsen er bred, men gir deg samtidig muligheten til å velge en spesialisering i løpet av studiet. Dette gir deg muligheten til å starte bredt, for å så snevre deg mer inn etterhvert som du finner dine interesseområder.

Få gratis studieveiledning

Hvilke fag har man når man studerer økonomi og administrasjon?

De fagene man typisk er innom når man studerer økonomi og administrasjon gjenspeiler den brede kompetansen man får i løpet av studiet, og inkluderer fag som:

 • Regnskap
 • Mikro- og makroøkonomi
 • Ledelse
 • Finans
 • Bedriftsøkonomi
 • Markedsføring
 • Strategi
 • Internasjonal business
 • Organisasjonspsykologi

Hva slags jobber kan jeg få når jeg er ferdig med studiet?

Ved å ta en utdannelse innen økonomi og administrasjon får du en bred kompetanse med varierte karrieremuligheter. Du kan for eksempel få jobb som:

 • Siviløkonom
 • Revisor
 • HR-ansvarlig
 • Markedsfører
 • Controller
 • Leder

Hva er fordelene med å studere økonomi og administrasjon i utlandet?

Flere av universitetene vi samarbeider med har ettertraktede business-akkrediteringer. Velger du et lærested som har akkreditering, kan du være sikker på at studiet er av høy kvalitet. De fleste utenlandske universitetene som tilbyr studier innen økonomi og administrasjon er opptatt av at studentene skal få relevant arbeidserfaring og kontakt med potensielle arbeidsgivere i løpet av studietiden. Utdannelsen du får i utlandet er derfor vanligvis mer arbeidsrelatert, med praksisperioder og internships.

Er det vanskelig å få jobb i Norge etter å ha studert i utlandet?

De fleste bedrifter ser det som et stort pluss at du har internasjonal erfaring. Det viser at du ikke er redd for å gå utenfor komfortsonen din, samtidig som det peker på at du har ferdigheter innen interkulturell kommunikasjon.

Ønsker du å bli revisor eller regnskapsfører, må du likevel være oppmerksom på at du trenger autorisasjon når du kommer tilbake til Norge. Du kan lese mer om dette på Finanstilsynets hjemmesider. Det samme gjelder dersom du ønsker å søke om sidetittelen siviløkonom etter endte masterstudier. Dette kan du lese mer om på Econas nettsider.

Hvor kan jeg studere økonomi og administrasjon i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor økonomi og administrasjon. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere økonomi og administrasjon i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...