{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
beirut-pigeons-rock-lebanon-cover
rabbit-island-lebanon-sidebar

Reiser til Libanon - kultur, natur og fester

Tankbiler og soldater har forlatt Libanons gatehjørner for lenge siden, og travle forretningsmenn og lekende barn sprer igjen liv og røre i gatene. Selv med uro i nabolandene kan du trygt reise til Libanon og oppleve landets flotte natur, yrende natteliv og Midtøstens mest multikulturelle samfunn. Hos KILROY finner du billige reiser til Libanon!

Libanon er et intenst og spennende land å reise rundt i. Av størrelse måler ikke landet mer enn en fjerdedel av Danmark, men kan skilte med mer enn 18 offisielle religioner og et mangfoldig utendørs - i mai måned kan man for eksempel stå på ski og bade ved stranden på samme dag! Gjennom de siste 35 årene har Libanon blitt merket av stor politisk uro. Fra 1975-1990 var landet undertrykt av borgerkrigen der kristne og palestinske folkegrupper sloss mot hverandre, samt at Israel også brøt inn. Det var også under denne perioden at Hizbollah hadde stor innflytelse på regionen. Fremdeles kan man se de bombede bygningene i sentrum av Beirut stående igjen som krigsmonumenter. Men de politiske urohetene tok ikke helt slutt selv om borgerkrigen gjorde det, og det kan fremdeles til enkelte tider være noe risikofylt å reise til Libanon. I mai 2008 brøt det ut til krig i Beirut mellom Hizbollah og regjeringsstyrker, og Hizbollahs beleiret Martyr Square i sentrum. Hizbollah fikk så flere plasser i parlamentet, akkurat slik de ønsket, og forlot plassen slik at sentrum av Beirut igjen i dag er fylt med livlige mennesker og barn som leker på Place d`Etoile. Før du reiser til Libanon bør du alltid holde deg oppdatert i forhold til Utenriksdepartementets anbefalinger, og sørge for at reiseforsikringen din dekker evakueringskostnader dersom det blir aktuelt.

Beirut - Ibiza for den sofistikerte

Beirut kalles også Midtøstens Paris, men de to byene har nok svært lite til felles ettersom Beirut først og fremst ikke kan skryte av samme vakre utseende som sin franske sammenligning, og tvert i mot er en heller typisk hovedstad i Midtøsten bygget i betong. Men folk er lystige og blide likevel - spesielt rundt Place de`Etoile der franskinspirerte fortauskafeer ligger på rad og rekke, og rike barn leker med sine asiatiske barnepiker rundt det vakre klokketårnet på sentrumstorget. Nattelivet i Beirut er fantastisk! Byen er rene Ibiza for den sofistikerte turist, og her finnes festivaler som passer for enhver smak. Barer, restauranter og små DJ-buler finner du i bydelen Gemeyzeh, i nærheten av moskeen Mohammad al-Amin. Gå ikke glipp av en kveld med rock & roll på Bar Louis, som kan tilby sine gjester kule, bueformede steinlokaler med utsøkt live musikk hver kveld. Det er ingen tvil om at Beirut er det naturlige startsted for alle dine opplevelser når du reiser til Libanon! Tripoli - en hektisk havn Tripoli er en hektisk storby som ligger i det nordlige Libanon. Det gamle markedet (souk) er fylt med livlige handelsmenn som selger alt fra stiletthæler til ekle slaktede dyr. Byen ble også i sin tid overtatt av korstogene, noe som resulterte i at det enda i dag står igjen slott med 360 graders utsikt over den tett befolkede byen. Tripoli er langt mer konservativ enn Beirut, og overalt kan man se moskeminaret over de flate hustakene. Dersom du føler deg trett etter et par timer med trafikk og rusling rundt på det travle souket så kan du hoppe i en hammam og gjennomgå en aldri så kraftig kroppsskrubb!

Byblos - Middelhavsidyll

Den billedskjønne havnebyen Byblos ligger på UNESCOs verdensarvliste, og er den eldste befolkede byen i verden. På en liten bakketopp ligger byen vakkert til med flott utsikt over Middelhavet, og du kan rusle rundt i sentrumsgatene blant ruiner etter gamle slott fra tiden da korstogene inntok byen og sloss mot Kurdish Sunni Muslim Saladin. Byblos ligger bare en times kjøretur nord for Beirut, og er en kjempeflott dagstur for eksempel i kombinasjon med Tripoli. Baalbek - Libanons kulturelle høydepunkt Ikke en gang i det antikke Roma klarte romerne å bygge templer som samsvarte Baalbeks når det kom til ekstragavanse og størrelse. Baalbek betyr "solens by". Templet Jupiter ble holdt oppe av verdens største søyler, og seks av de 22.9 høye søylene står faktisk enda i dag og vitner om romernes enestående byggeegenskaper. Det imponerende templet Bacchus står også med alle sine 46 søyler, akkurat slik romerne forlot det for 2000 år siden. Den overdådige dekoren har også utrolig nok blitt godt bevart over årene. Balbeek er definitivt et av Libanons absolutte kulturelle høydepunkt!

Fotturer i Libanon - fjell og daler

En av Libanons vakreste naturområder er dalen Qadisha, en 50 km land kløft som også ligger på UNESCOs verdensarvliste. Den mest billedskjønne delen av kløften er de siste 20km i nord som leder opp til Qadisha Cave. Her omgis du av gamle templer, flotte fossefall og rasteplasser med utsikter som tar pusten fra deg - før du til slutt når den 778 meter dype grotten der du kan kjøle deg ned litt. Fjellkjeden Lebanon Mountain Range strekker seg hele veien fra nord til sør tvers gjennom landet, og langs fjellkjeden er det en 440 km lang trekkingrute, Lebanon Mountain Trail, som tar deg med gjennom 75 landsbyer og et enestående vakkert landskap. Langs ruten finnes det en rekke muligheter til å overnatte på gjestehus eller campingplasser. Les mer på www.lebanontrail.org.

Skisport i Libanon
Dersom du reiser til Libanon mellom desember og april når snøen faller i fjellene kan du kombinere festligheter og kultur med skisport! Bare en dagstur fra Beirut ligger to av landets aller beste vintersportsteder, hvorav det mest populære er Mazaar. Det er ikke kjempestort, men med sine 42 løyper på totalt 80 km er det Libanons største. I nærheten ligger det noe mindre, men svært flotte vintersportstedet Cedars, som tilbyr bedre puddersnøforhold og off-piste. På www.skileb.com finner du mer informasjon om alle landets vintersportdestinasjoner, samt at du kan bestille hotell gjennom siden og titte på live webcam fra områdene.

 

Steder du bør oppleve i Libanon

Les mer om Beirut ved å klikke på kartet nedenfor.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL LIBANON

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...