{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
peaceful-dusk-at-oman-beach-cover
salalah-oman-sidebar

Reiser til Oman - et arabisk eventyr!

Til tross for gjestfriheten kan man fortsatt reise til Oman og føle seg som nesten den eneste turisten der. Landet er langt fra å bli overkjørt av turister, og med en befolkningstetthet som er ti ganger lavere enn i Europa, føles det ofte som om man er den eneste reisende her. Oman har 2700 kilometer med øde sandstrender, og det meste av landet er dekket av ørken, som landets nye veier nå har gjort lett tilgjengelig. Sultanatet Oman er et moderne, men konservativt, arabisk land, som gjør en dyd i å bevare sine arabiske tradisjoner. Menneskene er veldig pragmatiske også i forhold til religion, og du føler deg derfor ikke bundet av islamske regler slik som i for eksempel Iran, som ligger på den andre siden av Gulfen. Det er imidlertig viktig at du kler deg riktig; kvinner bør dekke til skuldre og knær, og menn skal ha på lange bukser.

Muskat - Omans hovedstad

Klemt inn mellom spisse fjell og blått hav i Omangulfen ligger Omans hovedstad, Muskat, en pen by som for mange er første stopp på en tur til Oman. Selv McDonalds (ja, de er her også) er bygd i tradisjonell arabisk stil med hvite kupler og buede vinduer. Muskat er en av de få byene i Oman der også kvinner kan sitte ute og spise på restaurantene langs bryggen og nyte utsikten over store containerskip som anløper havnen. Kafèene, derimot, er i hovedsak reservert for menn. Du vil sannsynligvis tilbringe et par dager i Muskat, men da har du også besøkt byens museer og den vakre "Souq", et tradisjonelt arabisk marked. Så, Muskat er mest av alt et rimelig utgangspunkt på den arabiske halvøy, i et land som byr på mye mer enn denne ryddig hovedstaden. Raz Al-Jinz - se avlende skildpadder på nært hold På det østligste punktet på Den arabiske halvøy parer tusenvis av de truede Green Turtles. Midt på natten kan du her komme i nærheten av disse sårbare skilpaddene når de finner veien til stranden og fyller et utgravd reir av sand med egg. Det er et vakkert syn, og litt melankolsk, å se de store skilpaddene bli vasket bort helt alene i de skummende bølgene fra havet etterpå.

Ørkenutflukt i Sharqiya Sands

Du har ikke sett Oman før du har oppholdt deg under stjernene i Sharqiya Sands. Denne ørkenen sprer seg over et stort område noen hundre kilometer sør for Muskat og det er mulig å delta på en organisert tur slik at du ikke risikerer å bli tapt i all sanden. Turene inkluderer overnatting i palmehytter eller under åpen stjernehimmel, kamel turer, tradisjonell mat, sang, dans, bål, vannrør og råkjøring med firhjuling i ørkenen. Et absolutt must på din reise til Oman.

Kvinnemarked i Ibra

Om du kjører gjennom den lille byen Ibra på vei til Sharqiya Sands på en onsdag, er du heldig. Dette er nemlig den dagen i uken når kvinnene holder et marked her. Plutselig det blir fylt med kvinner kledd i tradisjonelle beduinklær, farget lyserøde og grønne, og med tildekket ansikt. Kvinnene kommer fra lokale landsbyer og selger blant annet hånd-broderte mansjetter i gull som er virkelig vakre. Menn er tillatt også!

Slapp av i Nizwa

Midt i Hajar-fjellene ligger Nizwa, hvorifra du kan ta dagsturer til noen vakkert beliggende historiske steder og naturskjønne utkikksposter i nærheten. Selve byen Nizwa er et vennlig sted, og her finner du, som i Muskat, fortauskafèer og restauranter der det er tillatt for kvinner å slappe av og nyte dagen i offentligheten. Nizwa Festning bør også innvilges et besøk, og selvfølgelig byens "Souq" hvor folk kommer til fra små landsbyer å handle dyr, fisk og klær. Nær Nizwa ligger Al-Hoota grotten. En dyr opplevelse, men verdt alle pengene. Det anbefales å forhåndsbooke dersom man vil ta en tur hit.

Høydene i Jebel Shams

Det er fra Nizwah du går til Jebel Shams, Omans høyeste fjell på 3.075 m.o.h.. Fjellet er ikke like kjent for toppen som for sitt bratte skille som går 1.000 meter rett ned. Gapet bærer navnet "Whadi Ghul", men er bedre kjent som Arabias Grand Canyon". Du kan kjøre hele veien opp, og det er nå heldigvis satt opp et rekkverk i jern for å forhindre at veien får et kilometersdypt frittfall. På toppen kan du nesten uforstyrret nyte den spektakulære utsikten og ha en piknik. Det er ingen butikker - bare ørkenen, steiner og litt vind ... pluss de allestedsnærværende handelsmennene som tror at alle turister har lyst til å kjøpe tepper alltid og overalt!

Reise til og rundt i Oman

Av en eller annen grunn har de fleste backpackere enda ikke oppdaget Oman. Men det er faktisk et ganske billig sted å reise rundt, spesielt hvis du unngår hoteller og holder deg til camping. Maten er billig, og hvis du leier en bil og drar på camping, reduserer du det daglige budsjettet drastisk. En liter bensin koster kun 2 kroner! Anbefalt tid å reise til Oman er mellom november og mars, siden en døsig og undertrykkende varme henger over landet om sommeren.

Steder du bør oppleve i Oman

Les mer om Muscat ved å klikke på kartet nedenfor.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL OMAN

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...