{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 ting du kanskje støter på når du er på din første Interrail tur

10 ting du kanskje støter på når du er på din første Interrail tur i Europa

Ikke bli overrasket om noe av dette skjer på tur

Vi har vært på Interrail et par ganger nå og tenker derfor at vi bør dele noen av tingene du kan støte på når du er på ditt første (eller tredje) Interrail-eventyr. Bare sånn at du er forberedt! Og du trenger ikke bekymre deg for dette har skjedd de fleste.

1) Du lurer på hvor du finner riktig plattform

Noen av jernbanestasjonene i Europa er ENORME, så derfor er det heller ikke overraskende at det å finne riktig plattform kan være en litt skremmende prosess. Ta for eksempel Paris - Gare du Nord, stasjonen er nesten en mini-by komplett med butikker, restauranter, egne dusjer og 32 plattformer! Det kan ta tid å navigere seg igjennom hovedstasjonene rundt om i Europa.

Nøkkelen til å lykkes er at du ankommer stasjonen i god tid, noe som gjør at du ikke får panikk når du ikke finner plattformen! Planlegg å ankomme hovedsteder eller de store sentralstasjonene 40 minutter før avreise og mindre stasjoner minst 20 minutter før avgang. De fleste stasjoner over hele Europa har et stort elektronisk display i hovedinngangen hvor du finner destinasjonen, avgangstiden og togets plattformnummer.

Du trenger ikke å sjekke inn på toget ditt, men gå til perrongen og gå ombord på toget med Interrail-billetten din i hånden og reiseruten klar – så er du på vei!

2)Miste tidsbegrepet og nyte det!

Mange tenker ofte på antallet timer om bord i et tog. En 2-timers flytur mot en 6-timers lang togtur. Hvorfor skal du gidde å bruke så mye tid på å reise? Vel, det er ikke bare en dans på roser å skulle fly heller. Du må møte opp på flyplassen i GOD tid, gjerne reise med tog eller buss for å komme dit, gjennom sikkerhetskontroller og annet styr som følger med en flyplass. Med Interrail dukker du opp på togstasjonen litt før toget ditt går og du kan slappe av resten av veien. Du mister tidsbegrepet om bord på toget og kan slappe av mens du ser på skiftende landskap fra setet ditt, nyter et måltid og en drink på en av restaurantene eller kafeene ombord.

På de fleste høyhastighetstog vil du elske å ha mer benplass og komfortable sitteplasser. På slutten av reisen kommer du til hjertet av byen eller destinasjonen og kan bare gå rett av toget med bagasjen din - du trenger ikke å arrangere dyre eller lange flyplasstransporter. Når du er ferdig med Interrail-eventyret og har kommet deg hjem, så kan det hende at reisen har gitt deg mersmak på de langsomme reisene. Du vil få et annet perspektiv på tiden du bruker på tog, ikke som varighet, men tid til å slappe av, reflektere og nyte en reise til et reisemål.

3) Plutselig så endres planene

Du har en Interrail-billett i hånden og har kartlagt nøye hvor du vil reise før du starterreisen, men et av togene dine har en tidsplanendring eller er forsinket. Mens avbestilling av tog skjer sjeldnere enn flyreiser, er noe av det beste med en Interrail-billett at du enkelt kan endre planene dine underveis.  

Noen av de beste og kanskje mest spennende Interrail turene er de som ikke har hver eneste detalj planlagt. Det kan være fristende å forhåndsbestille all overnatting, men i dagens moderne tech-samfunn er det like enkelt å bestille overnatting på farten som også gir deg økt fleksibilitet under reisen.

Det hender ganske ofte at du kommer til en destinasjon du bare skulle bo på en dag og at du finner ut av at det er så mye igjen å se eller gjøre, eller at du møter en fantastisk gruppe mennesker på hostellet som du gjerne skulle hengt med litt til. Dette er akkurat der friheten til Interrail kommer inn. Enten du vil være noen dager lenger eller endre tidsplanen din helt!

4) Du mister toget

Når du reiser lange avstander (spesielt når du flytter deg fra ett land til et annet) med tog, må du huske å sette på alarmen TIDLIG, faktisk stå opp og gå rett til stasjonen for å ta toget. Noen ganger kan en lang natt ute, nye inntrykk og mye impulser gjøre kroppen din ganske sliten og du kan naturligvis miste toget du hadde tenkt å reise med! Men du trenger ikke bekymre deg for dette! Fleksibiliteten i en Interrail-billett lar deg planlegge et nytt stopp eller lar deg finne en annen forbindelse til det opprinnelige reisemålet ditt.

Hvis du har reservert sete og mister toget ditt så må du dessverre legge ut for en ny setereservasjon (hvis nødvendig). Men du taper i hvert fall ikke kostnaden på hele reisen slik du ville ha gjort med et fly, kun for avgiften for setereservasjon.

5) Du glemmer å gå av

På en lang reise kan du bli såpass avslappet at du sovner eller er i din egen verden som gjør at du glemmer å gå av på riktig stasjon. Men det er nettopp det so er så fint med en Interrail-billett, du kan bare hoppe av på neste stopp og reise tilbake til den opprinnelige stasjonen din. Bare husk å skrive ned den ekstra turen inn i Interrail-billettens «reisedagbok».

Stasjonsstopp ropes heller ikke alltid opp eller så ropes det kanskje kun opp på et fremmed språk. Legg merke til planlagt ankomsttid og navnene på de siste stasjonene før du skal av, slik at du er forberedt på å gå ut av toget når det er din tur til å gå av. Stasjonsnavnene er synlige på alle plattformer, så det er bare å kikke ut vinduet når du nærmer deg hver stasjon.

6) Du skjønner plutselig hvor langt du faktisk har reist

Etter å ha reist inn og ut av noen land, så vil du mest sannsynlig reflektere litt over hvor langt du faktisk har reist hjemmefra. Med over 350.000 km jernbane, kan du ta deg et glass og skåle for alle utfordringene du har støtt på underveis, alle de vakre landskapene du har sett, de nye menneskene og at du mest sannsynlig har utvidet ditt generelle geografiske tankesett av hva Europa er.

7) To netter på en destinasjon er ikke nok

Det høres kanskje opplagt ut, men målet på Interrail bør ikke være å stappe så mange destinasjoner som mulig inn i en enkelt tur. Du vil ende opp med å bruke mer tid på farta enn å nyte tiden på destinasjonen din og vil føle at det meste av tiden din blir brukt til å sjekke inn og ut av overnattingssteder og frem og tilbake fra jernbanestasjonene. Gi deg selv tid til å utforske hvert reisemål på Interrail!

8) Du finner ut av hva som skjer når du ikke har bestilt setereservasjon på en lang strekning

For mange vil Interrail være mye lettere uten å måtte tenke på å reservere sete - men det er en grunn til at det eksisterer og det kan gjøre reisen din mye mer avslappende. En setebestilling vil garantere deg et sikkert sted på toget så lenge du reiser fra A til B. Hvis du ikke reserverer plass på høyhastighets, langdistanse reiser, vil du mest sannsynlig måtte flytte seter flere ganger under reisen fordi det er andre reisende som har reservert plassen du sitter på. Det kan være ganske irriterende å måtte pakke tingene dine, samle all bagasjen og flytte seter flere ganger per togreise. Men dette kan lett unngås hvis du bruker noen få euro på å sikre deg et sete før avgang!

Vær oppmerksom på at ikke alle tog krever eller har setereservasjon. Hvis du vil unngå setereservasjoner kan du velge å reise med de litt tregere regionale togene. Ulempen med dette er at de ofte tar mye lenger tid, har flere stopp imellom og krever at du bytter tog underveis. Hvis ikke er bekymret for hvor lang tid det tar deg å nå målet, kan du enkelt fortsette reisen med et annet regionaltog. Noen ganger kan du til og med komme til å tilbringe et par timer på et nytt sted du kanskje aldri har hørt om, før du forsetter reisen på et annet regionaltog – og videre ut på Interrail!9) Grenseovergang i Europa

Når du passerer gjennom en Schengen-grense til et annet Schengen-land, er det veldig sjeldent grensesjekker. MEN hvis du har reist i et land som ikke er Schengen og deretter kommer inn i et Schengen-land, kan toget stoppe og alle pass vil bli bedt om og hentet av tog inspektøren for å gjennomføre grensekontroll.

På noen nattog kan tog inspektøren hente passet ditt i begynnelsen av reisen hvis overfarten vil skje om natten, for å unngå å vekke deg. Hvis dette skjer, Så behøver du ikke bekymre deg - passet ditt blir returnert om morgenen. Når du krysser grenser så kan det hende at du får kontrollert Interrail-billetten din og reisedagboksen din et par ganger, spesielt hvis de bytter tog inspektør. Så husk å ha dette tilgjengelig under hele reisen.

10) Beregn ekstra tid til togbytter

Hvis du trenger å bytte og hoppe på et annet tog midtveis i den planlagte reisen, må du sørge for å legge til minst 20 minutter for å rekke forbindelsen. Hvis du bruker Interrail-appen til å lage ruten din og den forteller deg at du må bytte tog, så er det best å sjekke hvor mange minutter du har mellom forbindelsen. Noen ganger kan det vise forbindelsestider så korte som 3 minutter, noe som er veldig vanskelig eller umulig å rekke. Hvis du planlegger å ta et tog med kort forbindelse, er det best å sjekke om det er et annet tog som også går i tilfelle du ikke rekker det.

alt

Design din egen reise

Design din egen Interrail rute gjennom Europa med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Vi undersøker de beste mulighetene for deg
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg 

Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker så vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene, mulighetene og deretter ta kontakt med deg. Helt gratis og uten forpliktelser, selvfølgelig!

Design din reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...