{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Setereservasjoner & nattog

bestill setereservasjoner og nattog på interrail

Setereservasjoner & nattog

Vi guider deg gjennom hvorfor og hvordan du reserverer seter og bestiller nattog til ditt Interrail-eventyr.

Setereservasjoner

Interrail-billetten lar deg oppleve Europa i ditt tempo og gir deg muligheten til å hoppe av og på tog i mer enn 31 europeiske land.

Men noen togoperatører og land krever at du reserverer en plass om bord som du må bestille på forhånd.

HVORFOR RESERVERE SETE?

 • Et garantert sete gir deg trygghet og komfort: ingen grunn til å stå i gangene eller møte opp til overfylte tog
 • Utvidet bestilling gir muligheten til å sikre seter sammen med reisefølget ditt
 • I mange tilfeller er tog som krever reservasjon et høyhastighets tog; da når du destinasjoner raskere og mer effektivt enn med de vanlige togene
 • Ofte gir setereservasjons-avgiften deg ekstra komfort og tjenester som for eksempel bredere seter med ekstra benplass og gratis WiFi
 • I noen tilfeller drar reisende også nytte av et måltid og en drink eller andre tjenester som for eksempel tilgang til salongen eller gratis aviser

I HVILKE LAND MÅ DU GJØRE SETERESERVASJONER?

Du må alltid reservere plass i følgende land:

 • Finland, Sverige, Frankrike, Spania og Italia.

I sommermånedene (april - september) er det også obligatorisk å reservere:

 • Mellom Danmark - Hamburg.

Generelt sett er det alltid en god ide å sjekke behovet for setereservasjoner for den valgte ruten, da denne informasjonen kan endres.

Du kan lese mer om reservasjoner i hvert land i Interrail Pass Guide, som er inkludert i alle Interrail-billett kjøp hos KILROY. Alternativt kan du lese mer om dette på det offisielle nettstedet Interrail.eu eller ved å ta en titt i FAQen vår for mer informasjon.

HVOR MYE KOSTER DET Å RESERVERE SETER?

Setereservasjonsgebyrene bestemmes av de forskjellige togoperatørene og kan derfor variere mye fra land til land. Setereservasjoner i Øst-Europa og Balkan er generelt mye billigere (og mindre overfylte) sammenlignet med de i Vest-Europa og Norden.

 • En reservasjon for innenlands plass koster vanligvis rundt 1-10 EUR.
 • Høyhastighets grenseovergangs tog koster normalt mellom 20-60 EUR.
 • Nattog, der reservasjoner alltid er obligatoriske kan variere mye i pris, men ligger ofte på rundt 50 EUR.

NB: Husk at setereservasjoner er en ekstra kostnad i tillegg til Interrail-billetten, så sørg for å ta den med i budsjettet ditt.

REISER DU PÅ BUDSJETT?

Hvis du reiser på budsjett og ikke vil betale ekstra for et reservert sete, så finnes det alternativer til destinasjoner som ikke krever reservasjon

 • Regionaltog krever ikke setereservasjoner og det er mange andre fordeler med disse togene:
 • Reis «off the beaten track» og besøk noen av Europas sjarmerende byer og landsbyer
 • Nyt severdighetene: mange regionale tog tar en naturskjønn rute som gjør at du kan nyte omgivelsene i et lavere tempo
 • Møt lokalbefolkningen, da det er disse togene de som oftest tar
 • Regionale tog har hyppige avganger

HVOR OG HVORDAN RESERVERER JEG SETER?

Hvis du har kjøpt en Interrail-billett hos KILROY, vil du motta et detaljert kart over alle togruter og en oversikt over hvor det er obligatorisk å reservere plass. Du vil også motta en Interrail Pass Guide, som forklarer alt du trenger å vite - før, under og etter turen.

Den offisielle Interrail-siden:
Hvis du vil begynne å reservere seter før turen, kan vi også anbefale det offisielle Interrail-nettstedet, der du kan reservere seter online.

Interrail Planner appen:
Før og under reisen anbefaler vi deg til å bruke den offisielle Interrail Planner appen. Her finner du all praktisk informasjon om Interrail, sete reservasjoner og gode rabatter.

Lokalt billettkontor:
Under turen anbefaler vi deg til å bruke de lokale togbillettkontorene. De kan hjelpe deg med bestillinger og spesifikke spørsmål om reisen.

HVORDAN FUNGERER DET MED NATTOG?

Vi anbefaler deg på det sterkeste å bruke nattog under reisen. Det er en unik opplevelse og en god måte å tilbakelegge mange kilometer over natten. Og i tillegg sparer du pengene du hadde brukt på å overnatte på et hostel.

På nattogene er det alltid obligatorisk å reservere plass og dette må bestilles på forhånd.

NÅR OG HVOR MANGE RESERVASJONER BØR DU GJØRE?

Vi anbefaler at du begynner å planlegge reisen så forts som mulig. De fleste seter er tilgjengelige for reservasjon rundt 2-3 måneder i forveien.

Det kan være en god ide å kartlegge enten destinasjoner og / eller regioner du vil besøke, slik at du i det minste vet hvordan du kommer dit - og tilbake igjen.

Generelt sett anbefaler vi deg å reservere noen få forhåndsbestillinger. Hvis du er den typiske ikke-planleggeren eller har god tid til å reise, kan det være nok med en eller to setereservasjoner og at du bestiller resten på farten. For planleggerne som vil oppleve mer på kortere tid, kan det være lønnsomt å reservere flere seter på forhånd.

NB: I sommermånedene kan setereservasjoner bli utsolgt 2-3 måneder i forveien.

alt

Design din egen reise

Design din egen Interrail rute gjennom Europa med tre enkle steg:

 1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
 2. Vi undersøker de beste mulighetene for deg
 3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg 

Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker så vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene, mulighetene og deretter ta kontakt med deg. Helt gratis og uten forpliktelser, selvfølgelig!

Design din reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...