{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Tripmates: Sør-Afrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia


Opplev Sør-Afrika på fellesreise
Se som liste

Reiseperiode

34 dager

Reisemåte

Backpacking

Aldersgrense

18-26

Lommepenger

12 000 - 14 000 NOK

Send forespørsel
Afrika er et massivt kontinent, og hvert land er forskjellig fra hverandre. Men det de alle har til felles er fantastisk natur og fascinerende kulturer! Vi har derfor satt sammen en 5 ukers lang reise til sørlige Afrika der du får opplevd både ville naturopplevelser samt bli kjent med lokalbefolkninger og nye kulturer. Bli med oss og andre backpackere fra Norge, Sverige, Danmark og Island til Sør-Afrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia!

Ved bestilling må du betale et depositum på 1.500 NOK. Resten av reisen må betales senest 60 dager før avreise. 

Tripmates turene våre er for deg mellom 18-26 år og passer perfekt for deg som både vil ha friheten ved backpackerlivet, men samtidig ønsker noen å reise sammen og dele opplevelsene med. På denne reisen drar du sammen med andre unge fra Norge, Sverige, Danmark og Island til vakre Sør-Afrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia.

Vi oppretter en lukket Facebook-gruppe for alle dine nye reisevenner slik at dere får muligheten til å bli bedre kjent før avreise. Her kan du også stille spørsmål du har til reisen til deres egen Community Manager.

*Grunnet fly- og valutaendringer kan prisen øke. For å sikre deg best pris anbefaler vi at du booker så tidlig  som mulig.

____________________________________________________________________________________

Skreddersy din reise

Mange av våre reisende tar en Tripmates-tur som en del av en lengre reise.

Et eksempel på dette kan være at man ønsker å forlenge reisen i etterkant og/eller legge til flere destinasjoner, samt fylle på med spennende opplevelser som frivillig arbeid, road trip med campervan, joine en surfeskole, lære seg å dykke eller delta på språkkurs. Det meste er mulig! Våre dyktige reisespesialister sitter klar til å hjelpe deg med å skreddersy akkurat den reisen du ønsker deg, og kan sette sammen en totalpakke med både Tripmates-tur og andre opplevelser, aktiviteter og destinasjoner du ønsker deg. Kort sagt får du DIN drømmereisen hos oss!

SKRIV TIL OSS

______________________________________________________________________________________

 

Hva er inkludert?
 • Alle flybilletter
 • 16 netter i Sør Afrika, 2 netter i Eswatini, 4 netter i Mozambique, 1 natt i Lesotho og 8 netter i Namibia
 • Hostell (19 netter, multi-share 4-12 pers), enkle hytter (5 netter, twinrom), Homestay (1 natt, twinrom), telt (6 netter)
 • 25x frokost, 10x lunsj, 10x middag
 • Lokal transport: privat minibuss, safaribil og 4x4 bil
 • Transport fra/til flyplass
 • Turleder
 • Tid til å utforske på egenhånd
 • Mange spennende aktiviteter
 • Klimakompensasjon på alle flybilletter (MyClimate)
 • Nødvendig campingutstyr (utenom sovepose)
 • Facebook-gruppe
 • Avreisemøte online
 • IYTC-kort

Sør Afrika:

 • 2 dagers safari i Kruger nasjonalpark
 • Guidet gåtur i Maboeng-distriktet
 • Guidet Soweto og Apartheid tur
 • Fottur til Sentinel Peak
 • Tid til å utforske Cape Town på egenhånd

 

Eswatini:

 • Besøk til landsby i Mantenga
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary
 • Malandela`s Lifestyle Centre

 

Mozambique:

 • Besøk til botanisk hage
 • Besøke Manzini-markedet 
 • Rolige dager ved stranden i Ponto d'Ouro 

 

Lesotho:

 • Kulturell opplevelse med sauegjetere i Lesotho
 • Homestay

 

Namibia:

 • Safari i Etosha nasjonalpark
 • Besøk til Royal Natal nasjonalpark
 • Utflukt til Sossusvlei i 4WD
Hva er ikke inkludert?
 • Måltider som ikke er inkludert på reisen er medregnet i lommepengene
 • Valgfrie aktivititeter
 • Vaksiner
 • Visum
 • Reiseutstyr
 • Tips til guide og sjåfør
 • Reiseforsikring (men det kan vi hjelpe deg med!)

Hva sier kundene?

Nå er det en drøy uke siden jeg kom hjem fra mitt livs eventyr! Jeg må bare takke for en unik mulighet, for en fantastisk reise dere hadde satt sammen! Det er noen av de beste opplevelsene jeg har hatt hittil i livet. 3 måneder jorda rundt var helt eventyrisk! Jeg har ikke ord, jeg har opplevd så vanvittig mye, blitt kjent med så mange kjekke mennesker og sett så mange fantastiske steder!

Kamilla,

Tripmates er en helt super ting! Jeg har virkelig fått venner for livet og alt jeg har opplevd på denne turen kommer jeg aldri til å glemme. Et helt genialt alternativ for nye backpackere som ikke vil reise alene på den første reisen.

Ane,

Ofte stilte spørsmål


Bestilling


Ta kontakt dersom du har spørsmål angående denne reisen eller vil sikre deg en plass. Vi anbefaler å bestille så tidlig som mulig for best mulig pris. Bor du i andre deler av landet enn Oslo kan vi også hjelpe deg med tilknytningsbilletter. Det er også mulig å forlenge reisen etter at fellesreisen er over dersom du vil fortsette på egenhånd. Gi beskjed ved bestilling!


Spørsmål? Ta kontakt! 


Hvor mye lommepenger må jeg regne med?
Lommepenger er svært individuelt. På denne turen er allerede mange opplevelser, aktiviteter og overnattinger inkludert. På enkelte steder kan du velge å legge til aktiviteter (utenom det som allerede er inkludert). Ønsker du å delta på alt, bør du regne med litt ekstra lommepenger. Det samme gjelder om du ønsker å shoppe.


Når må reisen betales?
Ved bestilling må du betale et depositum på 1.500 NOK. Resten av reisen må betales senest 60 dager før avreise. Dersom det fortsatt er ledige plasser på denne fellesreisen kan du melde deg på nærmere avreisedato dersom du betaler for hele reisen ved påmelding.


Overnatting


En stor del av det å reise rundt i verden, er å kunne overnatte på ulike steder og på forskjellige måter. På denne turen kommer du derfor til å bo på hostel, enkle hotell og hytter, en natt i telt, og ett homestay (bo hos lokale). For overnatting på hostel vil det være delte sovesaler med blandede kjønn. For overnatting på hotell eller lignende vil rommet enten være et tomannsrom, tremannsrom eller firemannsrom. Du vil alltid dele rom med samme kjønn, men antall senger i rommet kan variere. Venner som reiser sammen er ikke garantert å dele rom.


Transport


Denne reisen inkluderer en blanding av ulike transportmidler. Du kan derfor glede deg til en rekke ulike måter å reise rundt på! På denne turen kan du forvente transport i form av av private minivaner, safaribiler, 4x4-buss og flyreiser.


Klima


Sørlige Afrika har to hovedsesonger: den tørre og den våte. Den tørre årstiden går fra mai til oktober, og er preget av lav luftfuktighet og behagelige temperaturer mellom 20-30°C. Den våte sesongen går fra november til april, og er preget av høyere luftfuktighet, men fortsatt varme temperaturer mellom 25-35°C. Nedbør er vanlig i løpet av denne sesongen, spesielt om ettermiddagen noe som kan gjøre enkelte aktiviteter mer utfordrende. Den våte årstiden betyr derimot mer frodig og grønn vegetasjon, og er en flott tid for å få øye på trekkfugler og nyfødt dyreliv.


Netter tilbrakt i telt eller veldig enkle overnattinger kan bli ganske kalde. Det er ikke uvanlig at temperaturen synker til 5-10°C om natten, og i noen tilfeller til og med under 0 grader.


Guide


Alle Tripmates turer har en lokal guide eller turleder, noe som sørger for et problemfritt eventyr, spesielt i starten av reisen. Guidene er der for å hjelpe til med logistikk, for eksempel å navigere rundt og sjekke inn på overnattingssteder. I tillegg gir de uvurderlig innsikt i reisemålene du skal besøke og gir anbefalinger til ulike aktiviteter og severdigheter. Med ekspertisen til de lokale guidene vil du bli mye bedre kjent med stedene du besøker, samt historien, kulturen og sosiale normene til de ulike stedene. Det finnes tross alt ingen bedre til å vise deg rundt enn de som faktisk bor der!


Du vil ha både guidede og uguidede dager under turen. Guidede dager indikerer når guiden din vil være fysisk til stede sammen med gruppen din, mens uguidede dager refererer til dagene du er fri til å utforske på egen hånd. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan be om råd eller tips!

Tilbake til toppen

Tripmates: Sør-Afrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia

Reiserute: ✈️ Oslo - Johannesburg (Sør-Afrika) - Lobamba (Eswatini) - Maputo (Mozambique) - Drakensberg (Lesotho)- Windhoek (Namibia) - Cape Town (Sør-Afrika) - Oslo

Fellesreisene har aldersgrense 18 - 26 år og det er 12 ledige plasser på turene. På disse fellesreisene reiser du men andre unge fra Norge, Sverige, Island og Danmark. Får du lyst til å fortsette reisen på egenhånd etter at fellesreisen er avsluttet, så er det også mulig. Snakk med oss om det er noe du kunne tenke deg! Klikk deg videre i galleriet for lese mer om denne fellesreisen og alle stoppene.

Johannesburg, Sør-Afrika Dag 1-3

Reisen starter i Johannesburg der du møter resten av gruppa, før dere sjekker inn på hostellet. Eventyret begynner med en heldagstur til Soweto som har vært hjemsted for flere kjente personer, inkludert Nelson Mandela og Mahatma Gandhi. Vi har lagt inn en 4-timers guidet sykkeltur rund i Soweto så du virkelig får bli kjent med området.

Dagen etter får du muligheten til å utforske Maboneng-distriktet, kjent som et av de kuleste områdene i verden! Maboneng betyr «lysets sted» og har blitt et senter for Johannesburgs urbane kunstnere. Her finner du fete shoppingmuligheter, samt utrolig god mat og rik lokal historie.

Kruger Nasjonalpark, Sør-Afrika Dag 4-6

Tidlig neste morgen forlater dere Johannesburg og vender snuten mot Kruger nasjonalpark for en 2-dagers safari. De neste dagene kommer dere til å sove i telt, men frykt ikke: dere har tilgang til et basseng, og etter flere timer i bil på safari kommer dere aldri til å sove så godt igjen som dere gjør her!

Kruger er kjent for å være et av de beste stedene i verden for safari. Her er sannsynligheten stor for at du spotter the Big 5: løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel.

Lobamba, Eswatini Dag 6-7

Velkommen til vakre Eswatini, tidligere kjent som Swaziland! Naturopplevelsene står og venter, selv etter mange flotte i Kruger. I Lobamba kommer du til å bo på et hostell inne på selve reservatet. Her har dere en guidet tur til Matenga Cultural Village inkludert. På denne måten kan du bli bedre kjent med den lokale kulturen. En tur til Milwane Wildlife Sanctuary er også inkludert.

Neste dag kan du slappe av og nyte omgivelsene. Om du er mer eventyrlysten kan du også booke ridetur, mountain biking, safaritur eller fottur.

Maputo, Mozambique Dag 8-9

På veien til Maputo i Mozambique kommer du til å stoppe innom Malandelas Lifestyle Center for å oppleve den fantastiske "House of Fire"-skulpturen og den botanisk hagen i Eswatini. Siste stopp før du krysser grensen er Manzini Market der du kan kjøpe lokal kunst og håndverk.

Vel fremme i Maputo har du tid til å utforske denne spennende byen, før dere setter kursen mot kysten og stranden ved Ponta d'Ouro.

Ponta d'Ouro, Mozambique Dag 9-11

Ponta d'Ouro (Ponta) er kjent som "The Gold Point" helt på tuppen av Mozambique. Her kommer du til å bo rett ved stranden og du får nok av tid til å utforske byen eller slappe helt av på stranden. Det blir også muligheter til å dra på delfin safari, snorkle i det turkise havet, quad biking, samt dra på båttur i solnedgangen om du vil det.

Durban, Sør-Afrika Dag 12

Idag går turen til Durban som byr på et spennende byliv. Byen ligger også ved stranden om du ikke er helt ferdig med å jobbe med brunfargen.

Sørg for å få nok søvn, for tidlig dagen etter går turen til Drakensbergfjellet!

Drakensberg og Lesotho Dag 13-15

Når dere ankommer Drakensberg venter en 6km lang fottur til Sigubudu helleristningene i Royal Natal nasjonalpark. Dette er et fantastisk historisk sted omringet av vakkert landskap.

Dagen etter går turen over grensen fra Sør-Afrika til verdens høystliggende land, Lesotho! Her får du virkelig oppleve autentisk kultur, ikke bare blir du kjent med lokale sauegjetere, men du får også overnatte hos en lokal familie.

Dagen etter går reisen videre tilbake til Sør-Afrika, og denne turen er virkelig noe for seg selv. Du har kanskje hørt om Yosemites El Capitan, en av verdens mest kjente klippevegger? Vel, The Amphitheatre i Drakensberg er 10 ganger så stort, og er hjem til et av verdens høyeste fossefall "Tugela Falls".

Johannesburg, Sør-Afrika Dag 16-17

Vi er tilbake i J-Burg, og her får du et par dager til å oppleve byen på egenhånd. Kanskje var det en restaurant du forelsket deg i for noen uker siden, eller et område du ikke fikk sjekket ut? Eller så trenger du kanskje bare et par dager til å slappe av på... Uansett hva det måtte være, så får du tid til dette i Johannesburg, før reisen går videre til Namibia!

Windhoek, Namibia Dag 18-19

Velkommen til Windhoek, Namibias hovedstad! Her står du fritt til å gjøre og oppleve det du selv vil, men om vi kan komme med et par tips så bør du absolutt dra på en Township Tour for å bli ordentlig kjent med byen. Her forteller guidene om både namibisk historie og kultur, samtidig som de viser deg spennende deler av Windhoek.

Sesriem, Namibia Dag 20-21

Alltid lurt på hvor den ene bakgrunnen på Windows kommer fra, den med ørken i bakgrunnen og et dødt tre i forgrunnen? La oss ikke bare fortelle deg, men ta deg dit! Veien til Sesriem er omringet av majestetisk ørken, og dere vil også overnatte i ørkenen. Det er mange kule naturopplevelser der ute, men å kunne overnatte i en ørken - uten å ha gått seg vill - er en av de feteste opplevelsene vi kan tenke oss!

Den beste tiden for å ta bilder her ute er ved solnedgang og soloppgang, så våkn opp tidlig og nyt soloppgangen dagen etter. Neste stopp er Deadvlei. Midt i ørkenen stikker det nemlig opp skjeletter av trær, og sanddyner som er over 300 meter høye.

Tilbake i Sesriem blir det tid til å slappe av ved bassenget på hostellet.

Swakopmund, Namibia Dag 22

Selve veien til Swakopmund er noe for seg selv! Her skal du kjøre gjennom ørkenlanskap, over to fjellpasseringer og gjennom spennende landskap. Og ikke nok med det, når du først er fremme i Swakopmund er du omringet av Namib ørkenens massive sanddyner i nord, sør og vest, og på østsiden møter Atlanterhavet ørkenens mektige sanddyner. Dette er et syn du sent kommer til å glemme!

Etosha Nasjonalpark, Namibia Dag 23-25

Fra slående ørkenlandskap bærer reisen videre nordover til verdenskjente Etosha nasjonalpark. Her kan du få øye på alt fra elefanter til løver, men kanskje det mest spennende er de svarte neshornene: disse finner du faktisk kun i Namibia. Så gjør deg klar for enda flere safariturer, og se om ikke du får øye på ting du ikke så i Kruger.

Fun fact: Etosha er hjem til over 114 forskjellige pattedyr, 350 fuglearter, 110 ulike reptiler, men kun 1 type fisk.

Windhoek, Namibia Dag 25

På vei tilbake til Windhoek stopper dere innom den lille byen Okahandja, hjem til et av Namibias største håndverksmarkeder. Treskjærere fra over hele Namibia kommer hit for å vise frem verkene sine, så her kan du plukke opp mye kult til de der hjemme - eller kanskje bare deg selv.

Når du kommer frem i Windhoek får du tid til å utforkse på egenhånd, eller slappe av før turen bærer videre til siste stopp på reisen: Cape Town.

Cape Town, Sør-Afrika Dag 26-32

Reisen nærmer seg slutten, men før du setter deg på flyet tilbake til Norge, venter det et par herlige dager i Cape Town som du kan tilbringe akkurat som du selv ønsker. Men hvis vi kan komme med noen tips: taubanen opp til Table Mountain, vinsmaking, haidykking, surfing, fotturer er alle uforglemmelige opplevelser som vi anbefaler på det sterkeste! Spør oss så forteller vi deg gjerne mer.

Hjemreise

Fellesreisen er over for denne gang og det er på tide å ta farvel med gruppen og de nye vennene dine. Men hvem sier at dere ikke kan planlegge en ny tur sammen? Bare ta kontakt med oss ​​hvis du ønsker å planlegge nye eventyr, så hjelper vi deg gjerne!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...