{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hiking in the Balkans


Hester som går fritt blant fjellene i Balkan
Se som liste

Varighet

11 dager

Hvor?

Albania, Kosovo & Montenegro

Hva skjer?

Fjelltur

Anbefalte lommepenger

2800-4000 NOK

Send forespørsel
Utforsk de fantastiske fjellene i Albania, Kosovo og Montenegro!

Ta på deg fjellskoene og gjør deg klar til å erobre Peaks of the Balkans Trail, et absolutt skattekammer for turgåere! Du er i ferd med å valse gjennom en verden der natur og fjell hersker. Når du krysser de ulike landegrensene får du et sete på første rad til de rå naturlandskapene og de unike lokale kulturene.

Hopp på en båt og seil gjennom Koman-fjordene til Valbona, hvor landlig sjarm møter episke historier. Her ruller gjeterfamilier ut velkomstmatten for et opphold med autentisk fjellliv – de deler ut måltider og historier mens solen går ned. Vandre langs kanten av Albania, Kosovo og Montenegro og vandre gjennom land der ørnene svever og bjørnebærne florerer – Europas saftige lille hemmelighet. Det er vilt, det er ekte, og det venter på deg. Gjør deg klar for ditt livs eventyr!

Hva er inkludert?
 • 10 overnattinger

 • Egen guide

 • Velkomst- og avskjedsmiddag

 • 10x frokost, 6x lunsj, 7x middager

 • En guidet tur gjennom Tirana

 • Et tradisjonelt matlagningskurs

 • Transport mellom destinasjonene (som beskrevet i reiseforslaget)

 • Egentid i Shkoder City

 • Facebook-gruppe

 • Avreisemøte online

Hva er ikke inkludert?
 • Reiseforsikring (men det kan vi hjelpe deg med!)

 • Transport til og fra Albania

 • Måltider som ikke er nevnt i reiseforslaget

 • Tips til sjåfører og guider

 • Vaksiner

 • Aktiviteter som ikke er nevnt i reiseforslaget  

Ofte Stilte Spørsmål


Bestilling


Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål angående denne reisen eller ønsker å sikre deg en plass. Vi anbefaler å bestille så tidlig som mulig for den beste prisen. Hvis du bor utenfor Oslo, kan vi også hjelpe deg med å koble til billetter. Det er også mulig å forlenge reisen før gruppeturen starter eller etter at gruppeturen avsluttes dersom du ønsker å fortsette selvstendig. Gi oss beskjed når du bestiller!


Spørsmål? Ta kontakt!


Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?


Lommepenger varierer veldig fra person til person. Mange opplevelser, aktiviteter og overnattingssteder er allerede inkludert i denne turen. Noen steder kan du velge å legge til aktiviteter (utover det som allerede er inkludert). Vil du være med på alt bør du budsjettere med litt ekstra lommepenger. Det samme gjelder hvis du planlegger å shoppe.


Når må jeg betale for reisen?


Ved bestilling må du betale et depositum på 1500 NOK. Resten av reisen skal betales senest 60 dager før avreise.


Overnatting


En betydelig del av å reise rundt i verden er å kunne bo på forskjellige steder og på forskjellige måter. På dette eventyret kan du forvente å bo på en blanding av histel, enkle hoteller og fjellgjesthus og hytter for dagene på tur. For hotell eller lignende overnatting vil rommet enten være et tomannsrom, tremannsrom eller firemannsrom. Venner som reiser sammen er ikke garantert å dele rom.


Transport


Denne reisen inkluderer en blanding av ulike transportformer. Du kan se frem til å oppleve en rekke måter å komme deg rundt på! På denne turen kan du forvente transport i form av private minivaner og en offentlig ferge ned Komansjøen.


Klima


Albania har et middelhavsklima preget av milde, våte vintre og varme, tørre somre. Vinteren strekker seg fra november til april, med temperaturer på gjennomsnittlig 5-12°C og sporadisk nedbør. Denne turen, som er i drift fra mai til oktober, fokuserer imidlertid på de varmere månedene. I løpet av denne perioden, fra mai til oktober, stiger temperaturen betydelig, fra 25-35°C. Innlandet og fjellområder kan ha kjøligere temperaturer og varierende værforhold. For vandringen til toppene på Balkan i Nord-Albania kan du forvente variert vær i høyere høyder. Våren, like før sommeren, og sensommeren (høsten) kan bringe litt kjøligere temperaturer, spesielt under sesongovergangene. Når du forbereder deg til denne turen, er det viktig å pakke deretter, med tanke på potensielle variasjoner i værforhold i disse overgangsperiodene og i høyere høyder.


Guide


Alle Tripmates-turer har en lokal guide eller turleder, noe som sikrer et sømløst balansert eventyr. Under vandringen i fjellet vil deltakerne dra nytte av guidede opplevelser, hvor guidene bistår med logistikk, navigasjon og overnatting. Dessuten tilbyr de verdifull innsikt i de besøkte destinasjonene, og foreslår ulike aktiviteter og attraksjoner. Tross alt er det ingen som er bedre å vise deg rundt enn de som faktisk bor der!


Du vil ha dager med og uten guide på turen. Guidede dager indikerer når guiden din vil være fysisk til stede sammen med gruppen din, mens dager uten guide refererer til dagene du er fri til å utforske på egen hånd. Du kan fortsatt be om råd eller tips, selvfølgelig!

Tilbake til toppen
alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

 1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
 2. Angi budsjett og hva du er interessert i
 3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Dag 1 Tirana, Albania

Mirëseardhje - eller velkommen - til Albania! Reisen begynner med et smell med en gruppemiddag, den perfekte måten å møte og bli kjent med folka du skal tilbringe de neste dagene med. Etter middagen er kvelden din – lad opp batteriene med noen timer på øyet, eller dra på byen med reisekameratene dine. Det handler om god mat, godt selskap og starten på en episk reisehistorie. La oss gjøre det minneverdig!

Dag 2 Tirana, Albania

Kjenn på Tiranas vibrerende puls på en guidet bytur som handler om livlige gater, historiske hotspots som «New Bazaar» og det kule «Blloku»-distriktet. Det er en kulturfylt gåtur, kombinert med historiefortelling og vennlige lokale vibes.

Deretter kan du bli med på en matlagingskurs hvor du vil mestre kunsten til Albanias elskede "Tave Kosi" og den velsmakende "Lakror" (og hei: ikke gå glipp av å prøve en slurk Raki). Resten av kvelden er du fri til å utforske på egen hånd eller sammen med andre fra gruppa di.

Dag 3 De albanske alpene

Legg ut på en reise mot de majestetiske fjellene, også referert til som de albanske alpene, hvor du vil krysse Koman-sjøen med ferge, og deretter kjøre gjennom det kuperte landskapet til Valbona for lunsj og en kort fottur til Gurnas-fossen!

Dag 4 Doberdol, Albania

Reis fra Valbona via landsbyen Cerem, som nå er bebodd av bønder i sommermånedene - Peaks of the Balkans-stien er faktisk en av grunnene til at området blir gjenbefolket. Reis videre til Doberdol, en avsidesliggende gjeterlandsby som kun er tilgjengelig via muldyrspor. Du kommer til å veve deg gjennom den typen daler som desktop bakgrunner er laget av, smyge deg opp til breinnsjøer og til slutt overnatte i en fjellhytte. Opplev sjelen til regionens ville side.

Dag 5 Babino Polje, Kosovo & Montenegro

Det er på tide å snøre skoene og treffe stien mot landsbyen Babino Polje. Gå langs grensene til Albania, Kosovo og Montenegro, få hjertet til å pumpe med dype daler ruvende fjell mens du beveger deg gjennom tette furuskoger ut av fjellene. Ved ankomst til Babino Polje, hoppe i en transfer til landsbyen Vusanje for natten.

Dag 6 Vusanje, Montenegro

Ta en pust i bakken i den kjølige montenegrinske landsbyen Vusanje. Dette er dagen din for å slappe av eller vandre rundt i landsbyen. Har du lyst på en lett tur? Fjellene er din lekeplass! Eller kanskje du er i humør til å plaske rundt i Limelva eller ta en dukkert under Grlja-fossen. La det synke inn: denne hviledagen handler om å leve livet i fjellet til det fulle!

Dag 7 Theth, Albania

Gjør deg klar for et episk eventyr fra Vusanje til Theth, og bestig 788 meter med utrolige utsikter. Dette er en full-on fjell eskapade med sinnsyk utsikt. Vandre gjennom et historisk hotspot hvor bunkere fra svunne tider forteller historier om en mystisk fortid. Avslutt dagen med å nyte solnedgangen i Theth, det ultimate stedet for å prosessere dagens inntrykk.

Dag 8 Shkoder, Albania

Etter frokost bærer turen videre fra Theth til Shkoder, med en koselig pit-stopp ved Prekal og Kiri River Canyons for å oppleve den uberørte villmarken og ta en dukkert i de kjølige elvene. Vel fremme i Shkoder får du virkelig kjent på nord-Albanias kulturelle hjerteslag.

Dag 9 Shkoder, Albania

I dag kan du gjøre som du vil! Dra gjennom byens gater og nyt den kunstneriske atmosfæren og sjarmen fra gamlebyen. Eller sleng deg ut på vannet med et SUP brett eller i en kajakk og slapp helt av.

Dag 10-11 Shkoder, Albania/Tirana, Albania

Få med deg de siste timene i Shkoder før du drar tilbake til Tirana. Det er fortsatt tid til å utforske byen litt, før du samles til en siste fest i Tirana – en farvelmiddag der dere kan mimre om alle opplevelsene dere har hatt sammen over de siste dagene. Det er ikke bare et måltid, men heller den store finalen på en episk reise.

På dag 11, ta farvel med alle du har blitt kjent med. Reis avsted til flyplassen eller begi deg ut på et nytt eventyr!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...