{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Wildlife & Jungle Exploration in Malay Borneo


Orangutang ute i det fri
Se som liste

Varighet

14 dager

Hvor?

Sepilok, Kinabatangan, Sabah Tea, Kiau, Kudat & Kota Kinabalu

Hovedaktiviteter

Spotte dyreliv, jungelvandring & miljøvern

Anbefalte lommepenger

3000-5000 NOK

Send forespørsel
Forsvinn inn i villmarkens fascinerende skjønnhet i dette villmarkseventyret til Malay Borneo!

Legg ut på et spennende 14-dagers jungeleventyr i malaysiske Borneo og forsvinn inn i den utemmede villmarken. Denne ekspedisjonen er helt utenom det vanlige, og tar deg gjennom forskjellige økosystemer fra fortryllende regnskoger til rolige elver, og byr på muligheten til å virkelig komme nær naturen og oppleve uforglemmelige møter med dyreliv. Reis dypt inn i det biologiske mangfoldet langs med Kinabatangan-elven, og begi deg ut på fantastiske elvecruise for å oppdage orangutanger, hornfugl og lekne snabelaper.

Turen handler derimot ikke bare om dyreliv – denne ekspedisjonen tilbyr også muligheter for meningsfylt engasjement. Ta del i et restaureringsprosjekt for innsjøer og bidra til et treplantingsinitiativ, som spiller en viktig rolle i bevaringen av naturen. Reis til det naturskjønne høylandet i Sabah Tea, hvor du kan slappe av blant fantastiske landskap, lære om lokale kaffegårder og engasjere deg i de kule landsbysamfunnene. Derfra kan du dra til Kudat - et kystparadis - og forbedre overlevelsesferdighetene dine med et overlevelseskurs i jungelen. Delta i et fellesskapsprosjekt med fokus på bærekraft, og bidra til en positiv innvirkning på miljøet.

Denne 14-dagers reisen gjennom malaysiske Borneo vil gi deg uforglemmelige opplevelser, en dyp forståelse for naturens underverk og en følelse av tilfredsstillelse fra å aktivt bidra til bevaringsarbeid. Gjør deg klar for et eventyr som kombinerer dyreliv, kulturelle opplevelser og utforskning av det fantastiske jungellandskapet på malaysisk Borneo.

 

Hva er inkludert?
 •  All overnatting
 • Aktiviteter som nevnt i reiseruten
 •  Nødvendige tillatelser og inngangspenger
 •  Godkjente engelsktalende guider
 •  Måltider som nevnt i reiseruten
 •  Transport mellom destinasjoner
 •  Flyplasstransport ved ankomst og avreise
Hva er ikke inkludert?
 • Reiseforsikring (men dette kan vi hjelpe deg med!)
 • Tilleggsaktiviteter
 • Tips til guider og sjåfører
 • Internasjonal transport til og fra Malay Borneo
 • Måltider utenom de som er nevnt i reiseruten

Hva sier kundene?

Tidligere har jeg ikke tenkt så mye over pusten min, da det skjer så automatisk. På denne turen lærte jeg derimot at det er mye mer ved å puste enn å bare trekke pusten. Alle aktivitetene passet perfekt sammen rundt dette temaet og jeg dro hjem med mange morsomme opplevelser og en dypere forståelse for hvordan jeg kan bruke noen av teknikkene i hverdagen, som for eksempel for å lindre stress.

Christian,

Danmark

Jeg elsket aktivitetene, menneskene og hele temaet for turen! Å kunne lære en ny ferdighet, samtidig som jeg lærte så mye om meg selv, var en fantastisk opplevelse. På toppen av det hele fikk jeg møte en fantastisk gruppe mennesker som jeg vil huske for alltid.

Andreas,

Danmark

Jeg visste at det kom til å bli en flott tur, men forventet aldri å bli så overrasket over Nepal, aktivitetene våre og mest av alt de fantastiske menneskene i gruppen vår. Jeg hadde den beste oppplevelsen!!

Nikki,

Nederland

Ofte stilte spørsmål


Bestilling


Ta kontakt dersom du har spørsmål angående denne reisen eller vil sikre deg en plass. Vi anbefaler å bestille så tidlig som mulig for best mulig pris.


Spørsmål? Ta kontakt! 


Hvor mye lommepenger må jeg regne med?


Lommepenger er svært individuelt. Det anbefales å beregne litt ekstra hvis du tenker å delta på en del ekstra aktiviteter eller shoppe mye på turen.


Når må reisen betales?
Ved bestilling må du betale et depositum på 1.500 NOK. Resten av reisen må betales senest 60 dager før avreise.


Overnatting:


En stor del av det å reise rundt i verden, er å kunne overnatte på ulike steder og på forskjellige måter. På denne turen kommer du derfor til å bo på hostell, camping m/hengekøye, Homestays og enkle hotell. For overnatting på hostell vil det være delte sovesaler med blandede kjønn. For overnatting på camping m/hengekøy og Homestays og enkle hotell eller lignende vil rommet enten være et tomannsrom, tremannsrom eller firemannsrom. Du vil alltid dele rom med samme kjønn, men antall senger i rommet kan variere. Venner som reiser sammen er ikke garantert å dele rom.


Transport:


Denne reisen inkluderer privat transport.


Vær:


Været på Borneo har tropisk klima med regnsesong fra oktober til mars. I denne perioden vil det være høy luftfuktighet og hyppige regnskurer. Perioden med minst nedbør er fra april til september.


Guide:


 Du vil ha den samme guiden med deg for hele reisen. Guiden er der for å hjelpe til med logistikk, for eksempel å navigere rundt og sjekke inn på overnattingssteder. I tillegg gir de uvurderlig innsikt i reisemålene du skal besøke og gir anbefalinger til ulike aktiviteter og severdigheter. Med ekspertisen til den lokale guiden vil du bli mye bedre kjent med stedene du besøker, samt historien, kulturen og sosiale normene til de ulike stedene. Det finnes tross alt ingen bedre til å vise deg rundt enn de som faktisk bor der!


Du vil ha både guidede og uguidede dager under turen. Guidede dager indikerer når guiden din vil være fysisk til stede sammen med gruppen din, mens uguidede dager refererer til dagene du er fri til å utforske på egen hånd. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan be om råd eller tips!

Tilbake til toppen
alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

 1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
 2. Angi budsjett og hva du er interessert i
 3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Dag 1 Velkommen til Malay Borneo

Velkommen til dyrelivsparadiset Nord-Borneo, et fristed for mangfoldig flora og fauna. Når du ankommer, vil vår vennlige guide hilse deg hjertelig velkommen før du legger ut på en bemerkelsesverdig reise til det anerkjente Sepilok-området. Begynn eventyret ditt i naturen på et koselig feriested som ligger bortgjemt i skogen.

Når du har funnet deg til rette, ta en rolig spasertur gjennom de vakre omgivelsene, og hold øynene opp for å ikke gå glipp av fascinerende møter med dyrelivet. For å sparke i gang turen, bli med oss på velkomstmiddag for å bli kjent med de du nå skal tilbringe de neste ukene sammen med, og dele fantastiske minner med!

Dag 2 Første fulle dagen på Borneo

Opp og hopp for din første fulle dag på Borneo. I dag er en fridag, så du kan velge å sove litt mer for å komme deg over jetlag eller så kan du stå opp tidlig for å utforske området med resten av gruppa di! Du vet nemlig aldri hva du kan få øye på dersom du ser godt etter. Hvorfor ikke utforske Sepillok - som forsåvidt er hjem til Orangutang & Sun Bear Conservation Centre? Valget er ditt!

Dag 3 Elvecruise i solnedgangen

Legg ut på et eventyr til den kjente Kinabatangan-elven, og dra fra overnattingsstedet ditt rundt kl. 13.00. Denne regionen med biologisk mangfold, som strekker seg nesten 100 mil fra indre Borneo til Suluhavet, står som Sørøst-Asias mest bemerkelsesverdige område. Mens noen deler av regionen har gått over til palmeoljeplantasjer, er bevaringsarbeidet i gang med støtte fra reiselivsnæringen for å beskytte og opprettholde dyrelivet og habitatene langs elvebreddene.

Kinabatangan-elven byr på muligheten til å se en rekke fascinerende skapninger, inkludert de ikoniske pygmeelefantene, orangutangene, hornfuglene, snabelapene og elvemunningens krokodiller. Selv om observasjoner av de "fem store" ikke er garantert, er det vanlig å observere snabelaper, øgler og andre primater under reisen langs elven. Etter en naturskjønn to-timers kjøretur fra Sepilok, vil sjåføren vår ta en pause ved den landlige Kinabatangan-elvebredden, og gjøre klar for en uforglemmelig jungelvandring.

Dag 4 Elvecruise og Lake Restoration Project

Dagen starter forfriskende i den tåkete regnskogen kl. 06.00. Ta deg litt snacks eller en kopp kaffe for å få energi til et tidlig morgencruise ved Oxbow Lake. Vi kommer til å delta i et restaureringsprosjekt av innsjøen med BEST Society. Innsjøen er et økologisk viktig naturområde som har høy verneverdi. Målet med prosjektet er å rydde opp i de fremmede artene som truer innsjøens helse. Programmet innebærer blant annet å fjerne fremmed ugress fra innsjøens overflate. Beundre naturens rolige skjønnhet i noen timer, og dra deretter tilbake til hytta for en solid frokost. Etter dette kan du bli med på den interne Orangutan Talk-økten og lære om de fascinerende hemmelighetene til disse fantastiske skapningene. Om kvelden kan du legge ut på et nytt to-timers elvecruise for en sjanse til å se dyrelivet. Avslutt dagen med en deilig middag med resten av gruppa.

Dag 5 Jungelvandring og trebeplanting

Begynn dagen med et elvecruise tidlig om morgenen, og begi deg ut på en søken etter dyrelivet i deres naturlige habitat. Etter lunsj kan du dra inn i jungelen rundt elveområdet for en to-timers oppdagelsesferd for å oppdage den mangfoldige floraen og faunaen på nært hold. Fordyp deg i det rike økosystemet, med muligheter til å observere små skapninger og sette pris på plantenes skjønnhet. Senere på dagen vil du delta i et meningsfullt treplantingsprosjekt som tar sikte på å gjenopprette skogens habitat og skape en korridor mellom palmeoljeplantasjer for å støtte det naturlige miljøet. Nyt enda et to-timers elvecruise om kvelden mens du tar innover deg den fredelige atmosfæren. Elven er et av de beste stedene å oppdage dyreliv på grunn av det tette løvet i jungelen. Avslutt dagen med en gruppemiddag.

Dag 6 Inn i høylandet

Legg ut på en fire timers reise gjennom innlandet av naturskjønne Borneo, og så en teplantasje som ligger i høylandet. Etter å ha sjekket inn, kan du slappe av og nyte den landlige sjarmen til området og ta innover deg den fantastiske utsikten over Borneos høyeste fjell fra hytta. Dette avsidesliggende stedet tilbyr et forfriskende værskifte sammenlignet med lavlandet, og er et utmerket sted for utendørsaktiviteter eller yogaøkter. Benytt anledningen til å slappe av midt i de fredelige omgivelsene, og forsvinn inn i stillheten av høylandet.

Dag 7 Et lokalt perspektiv

Fra hytta reiser dere videre til en landlig landsby som ligger midt i en utrolig vakker dal. Her vil du motta en varm velkomst fra de vennlige landsbyboerne som skal ta oss med på en herlig landsbyvandring. Under besøket vårt får vi muligheten til å være vitne til den siste gjenværende kaffeplantasjen i Nord-Borneo og få innsikt i kaffebehandlingsteknikkene som brukes til å lage det smakfulle kaffepulveret. Nyt en unik lokal kaffeopplevelse under lunsjtid, samt regionens distinkte smaker.

I tillegg til kaffeplantasjen, vil vi også utforske en ananasfarm og en honningfarm, samt oppdage hemmelighetene bak disse lokale råvarene. Mens vi engasjerer oss sammen med landsbyboerne, vil de dele sine inspirerende historier om motstandskraft og overlevelse i møte med et ødeleggende jordskjelv som rammet samfunnet deres. Få en dypere forståelse av deres opplevelser og se deres bemerkelsesverdige evne til å takle ettervirkningene. Som avslutning på dagen vil en deilig middag bli servert av vår fantastiske vert, som gir en smak av autentisk lokal mat.

Dag 8 Besøk hos machetemaker & fritid

Landsbyen Dusun har en fascinerende fortid, preget av en tradisjon for hodejakt der macheter en gang ble brukt til å kutte av hodet til motstanderne. Mens denne praksisen ble etterlatt med ankomsten av britisk kolonistyre, har du i dag den unike muligheten til å besøke en machetemakerens hus og være vitne til det dyktige håndverket som er involvert i å lage disse tradisjonelle våpnene.

I løpet av ettermiddagen kan du ta deg tid til å omfavne den rolige og bortgjemte atmosfæren i landsbyen, og fordype deg i dens avslappede vibe. Engasjer deg med de imøtekommende landsbyboerne, lær om deres skikker og levesett, ta en tur alene eller heng med gruppa. Når dagen nærmer seg slutten kommer vi sammen til en middag som verten serverer.

Dag 9 Transfer til kysten & jungelvandring

Ta farvel med det fjellrike høylandet mens du legger ut på reisen mot kysten på en tre timers kjøretur for å nå Kudat, Borneospissen. Sørkinahavet og Suluhavet omgir denne vakre halvøya. Vår vennlige hytteeier vil ønske oss hjertelig velkommen og gi en kort orientering ved ankomst. Etter å ha funnet oss til rette på rommene, vil vi legge ut på en to-timers jungelvandring i nærheten av hutta, og tilby muligheten til å oppdage spennende dyreliv som Scops Owls, Slow Lorises eller Civet-katter - hvis vi er heldige.

Dag 10 Overlevelseskunnskaper & camping i jungelen

Denne morgenen deltar vi på et jungeloverlevelseskurs designet for å utstyre oss med essensielle ferdigheter for å overleve både i villmarken og i våre daglige liv. Kurset vil dekke grunnleggende jungelhåndverk og bushcraft-teknikker, inkludert konstruksjon av husly og ild, og søk etter mat. I tillegg vil vi lære å identifisere lokale planter og dyreliv, og utdype vår forståelse av det omkringliggende miljøet.

Etter lunsj forbereder vi oss på et eventyr over natten i jungelen. Vi legger ut på en tur inn i hytteeierens restaurerte skog. Vår kunnskapsrike guide vil demonstrere den riktige måten å sette opp hengekøyer på og hjelpe oss med å tilberede vår egen middag. Når skumringen senker seg, vil vi oppleve den unike atmosfæren ved å tilbringe natten midt i den fengslende villmarken, og lytte til lyden av den omkringliggende jungelen.

Dag 11 Samfunnsprosjekt

I løpet av formiddagen vil vi ha den morsomme muligheten til å skitne til hendene ved å delta i et samfunnsprosjekt med fokus på å fremme bærekraft i området. Oppgavene våre kan være veldig avhengig av dagen, men kan innebære prosjekter som å bygge konkrete trinn for bedre tilgjengelighet, bygge biekasser for å støtte pollinering og honningproduksjon, eller lage en komposthaug for å redusere avfall og berike jorda.

Om kvelden vil vi få muligheten til å slappe av og reflektere over opplevelsene våre ved en fantastisk lang hvit sandstrand. Disse rolige omgivelsene gir et idyllisk bakteppe for å slappe av og nyte skjønnheten i omgivelsene. Når vi er vitne til den fascinerende solnedgangen, vil vi ha den perfekte muligheten til å ta en pause, slappe av og sette pris på naturens underverker.

Dag 12 Slapp av på stranda

I dag kan du nyte en dag med avslapning langs kysten. Dagen er din til å gjøre det du måtte ønske. Ta en spasertur, slapp av under en kokosnøttpalme på stranden eller dra til spissen av Borneo hvor du kan nyte den fantastiske utsikten over havet som møter himmelen! Det vil bli servert matpakke på stranden.

Dag 13 Transfer til Kota Kinabalu

I dag er dagen kommet for å ta farvel med Kudat og begynne reisen videre til Kota Kinabalu - ofte referert til som KK. Kota Kinabalu er hovedstaden i den malaysiske delstaten Sabah, som er en levende og moderne by. Ved ankomst sjekker du inn på overnattingsstedet ditt og slår deg til ro. Hvis du har tid, anbefaler vi å sjekke ut det pittoreske området ved sjøen, som er hjemmet til Kota Kinabalu bymoské. På kvelden kommer vi sammen som en gruppe for en avskjedsmiddag.

Dag 14 Avreisedag

I dag tar reisen slutt. Ta farvel med resten av gruppa, og takk for uforglemmelige minner. Du sjekker ut av overnattingsstedet ditt og reiser videre til flyplassen for avreise. Hvis du har tid, anbefaler vi å forlenge oppholdet i Kota Kinabalu - der er det nemlig mye å se og gjøre!

Utforsk pulserende lokale markeder som Filipino Market eller Gaya Street Sunday Market, hvor besøkende kan fordype seg i den lokale kulturen og finne en rekke tradisjonelle håndverk, ferske råvarer og deilig gatemat. Leter du etter mer tid i naturen? Kota Kinabalu tilbyr enkel tilgang til det nærliggende Mount Kinabalu, den høyeste toppen i Sørøst-Asia. Dette majestetiske fjellet er et paradis for turgåere og klatrere, og tilbyr fantastisk utsikt og unik flora og fauna langs stiene.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...