{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Kombiner studier og jobb i Canada

Kombiner studier og jobb i Canada | KILROY

Mange har hørt at man får jobbe som student i land som Australia, New Zealand og England. Men visste du at mulighetene er like, om ikke bedre, i Canada?

Det er jo ingen hemmelighet at er det noe det er lite av når man er student, så er det penger. Og hvor kjedelig er det ikke å måtte takke nei til kule aktiviteter og utflukter fordi kontoen står i minus? Da kan det være fint å kunne spe på det beløpet man får fra lånekassen med noen ekstra slanter fra en studiejobb. Som student i Canada har du gode muligheter til å jobbe ved siden av studiene.

Hvor mye kan jeg jobbe?

I Canada kan internasjonale studenter jobbe inntil 20 timer per uke ved siden av studiene, og ubegrenset antall timer i ferier. Dette gjelder både «on-campus» og «off-campus». Man kan starte å jobbe så fort man har startet studiene. Du trenger ikke arbeidstillatelse så lenger du har gyldig «study permit», men du må søke om et Social Insurance Number (SIN). Du kan lese om hvordan du søker om SIN her.

Jobbe on- eller off-campus?

Det er krav om at man har opptak til en grad, diploma eller certificate som har minst seks måneders varighet for å jobbe off-campus. Off-campus betyr at du jobber utenfor universitetets område, f.eks i en bedrift, en klesbutikk eller på en restaurant. 

Dersom du kun drar til Canada for å studere i 1-2 semestre og det ikke fører til noe grad, diploma eller certificate, kan du fremdeles jobbe på on-campus. Det kan for eksempel være en deltidsjobb på internasjonalt kontor på universitetet, som vitenskapelig assistent eller på en kafe eller bokhandel som holder til på universitetets campus.

Hva er co-op, og hvorfor er det en fordel for meg?

Det er ikke alltid lett å finne en relevant deltidsjobb under studiene, spesielt ikke når man flytter til et nytt land uten særlig nettverk eller kjennskap til arbeidsmarkedet. Det er da Canadas geniale system med såkalt «Co-operative Education (co-op)» kommer inn i bildet. Dette er en ordning for gradsstudenter på bachelor- og masternivå som sørger for å kombinere tradisjonell universitetsundervisning med praktisk og relevant arbeidserfaring.

Hvilke arbeidsmuligheter som finnes varierer fra universitet til universitet og hvilken grad du tar, men universitetene konkurrerer gjerne litt om å ha gode co-op alternativer. Du får hjelp av egne karriereveiledere på universitetet, du kan få opptil 20 måneders relevant arbeidserfaring i løpet av graden din og kanskje det beste av alt – du får betalt! Du kan jobbe i både nasjonale, internasjonale og private organisasjoner og selskaper. Merk at det kan ta opptil et år ekstra å fullføre graden din dersom du tar co-op, men til gjengjeld har du fått uvurderlig arbeidserfaring, knyttet masse kontakter og spedd på støtten fra Lånekassen.

Kan jeg fortsette å jobbe i Canada etter studiene?

Dersom du ikke får nok av Canada og ikke er klar for å dra hjem når du er ferdig med studiene, kan du søke om et post-graduation work permit. Du må ha studert fulltid og ha fullført et program med minimum åtte måneders varighet, og du må huske å søke innen 90 dager etter at du har fullført studiene i Canada.

Lengden på arbeidstillatelsen du får avhenger av hvor lenge du har studert i landet. Har du fullført et program på ni måneders varighet vil du få tillatelse til å jobbe i ni måneder. Dersom du har studert i mer enn to år, vil du kunne få tillatelse med varighet på opptil tre år.

Snakk med en studieveileder

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...