{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Slik skriver du et godt motivasjonsbrev

Tips til å skrive et godt motivasjonsbrev

Flere universiteter krever at du legger ved et motivasjonsbrev med søknaden din, og særlig i England, Canada og USA er dette ganske vanlig. For å gi deg best mulige forutsetninger til å skrive et godt motivasjonsbrev, har vi utarbeidet 10 nyttige tips:

1. Motivasjonsbrevet trenger sjeldent å være lengre enn en A4-side, så fatt deg i korthet. Teksten blir som regel bedre og mer konsis når den er blitt bearbeidet noen ganger.

2. Gi motivasjonsbrevet en overskrift. Eksempler kan være «Personal Statement» eller «Letter of Motivation».

3. Pass på at du skreddersyr motivasjonsbrevet til hvert enkelt lærested. Skal du søke på flere universiteter, bør du da også skrive flere motivasjonsbrev.

4. Start motivasjonsbrevet med å presentere deg selv og fortell litt om utdanningsbakgrunnen din og eventuell relevant arbeidserfaring. Her kan du også nevne ulike hobbyer, om du vil.

5. Få fram de gode egenskapene dine og sterke sider som gjør deg til en god kandidat. Dette kan for eksempel være at du har et godt karaktersnitt eller gode karakterer i fagfeltet ditt. Skriv også gjerne noe om hvilke interesser du har for fagfeltet du ønsker å studere.  

6. Fortell hvorfor du har søkt på akkurat dette universitetet. Det kan være mange ulike årsaker til hvorfor du har bestemt deg for det bestemte lærestedet, men mange velger studiested på bakgrunn av destinasjon, akademisk omdømme, gode tilbakemeldinger fra tidligere studenter, etc.

7. Fortell hvorfor du har søkt deg inn på det aktuelle programmet. Har universitetet for eksempel et godt rykte innen din fagretning? Liker du fagkombinasjonen i utdanningen?

8. Fortell hva du ønsker å bruke utdanningen din til. Hvilke mål har du karrieremessig? Hvordan kan denne utdanningen hjelpe deg med å nå målene dine?

9. Skriv kort om hvorfor du har valgt det aktuelle landet (språkforbedring, kultur, tilknytning, etc).

10. Avslutt motivasjonsbrevet ved å skrive navnet ditt nederst på arket. Du kan også signere under navnet ditt, om du ønsker det.

For øvrig anbefaler vi alle å være nøye med rettskrivingen. Dersom du ønsker at studieveilederen din i KILROY skal lese gjennom motivasjonsbrevet ditt, så gjør vi gjerne det.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er langt fra alle universiteter som krever motivasjonsbrev med søknaden. Dersom du er usikker på om dette gjelder deg, kan du kontakte oss for mer informasjon.

Vil du vite mer om hvordan du skal skrive et motivasjonsbrev?

Fant du ikke det du lette etter, eller har du spørsmål om motivasjonsbrev i forbindelse med studier i utlandet? Book et møte med oss! Våre studieveiledere har lang erfaring med å sende norske studenter til utlandet og kan svare på alt du lurer på. Når du booker et møte hos oss får du gratis rådgivning om studier i utlandet og vi kan bl.a hjelpe deg med å søknaden og motivasjonsbrevet. Vi kan også hjelpe deg med å velge studieprogram, finne bolig og sette opp et budsjett. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis studieveiledning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...