{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Agnes i New York: Jeg er fra en liten by, men hjertet mitt slår for storbyer

Studere i New York

Agnes studerer Criminal Justice på Berkeley College

berkeley-college-agnes

Jeg hadde fire krav til skolen

Da jeg skulle finne hvilken skole jeg skulle velge, hadde jeg fire krav som var viktige for meg.

  1. For det første ville jeg gå på en skole som tilbyr en Associate Degree (2-årig) i Criminal Justice. Det var viktig for meg fordi jeg allerede har en bachelorgrad i Social Work, og økonomien min tillot ikke fire år til på college.
  2. Jeg måtte tenke på kostnadene. Der jeg er fra er høyere utdanning gratis, men i USA koster det mye. Hvis du sammenligner Berkeley College med mange andre privatskoler, er Berkeley mye billigere, og de tilbyr mange gode stipender. For eksempel, jeg ble tilbud deres Honors Program og ble tildelt et stipend på 50% av studieavgiften hvert semester.
  3. Det tredje kravet var at skolen skulle ligge i sentrum, så det er lett å komme seg dit selv om jeg måtte bo et stykke unna skolen.
  4. Det siste kravet var at jeg ville at skolen jeg valgte skulle være vant til internasjonale studenter, så jeg kunne få hjelp og svar på spørsmål som ofte er litt annerledes enn vanlige studenter har.

Prosessen startet med at jeg googlet hjemmefra, og etter hvert bestemte jeg meg for at Berkeley møtte kravene mine og følte at det var det perfekte valget for meg.

KILROY hjalp meg

Et stort pluss var også at KILROY hjalp meg gjennom hele prosessen. Det er mye papirarbeid som skal i orden når man skal studere i USA, og derfor var det veldig fint å få hjelp av folk som kjenner prosessen.

Brooklyn NYC

Studentbolig i New York City

Boligsituasjonen i New York City er ganske tøff. Grunnen er ikke mangel på bolig. Problemer er heller at du ikke har råd, og selv om du har råd, så krever utleieren god kreditt (i USA, dessverre) og at du kan bevise at du tjener 40 x husleien. Det gjør du ikke som student. Jeg og en venn av meg flyttet hit sammen og vi forstod raskt at det ville være umulig å få en leiekontrakt til en egen leilighet.

Vi løste boligproblemet da vi fant en Facebookgruppe der folk utlyste rom til leie. Vi var så heldige at vi fant to rom i samme leilighet, og vi deler leiligheten med en tredje jente som også er fra Sverige.

Du må forvente en månedlig husleie på minst $ 800, og sannsynligvis mer hvis du vil bo i et fint område.

Vi bor i et nabolag i Brooklyn med ca. 30 minutters reisetid til Midtown der skolen ligger.

Et godt tips er å sjekke ulike Facebookgrupper for folk som lever i New York og laste ned apper som SpareRoom og Roomie.

Vil du studere på Berkley College i NYC?
Du kan bli student på college i New York City.
Vi hjelper deg hele veien.
Les mer om Berkeley College

Snart har jeg min Associate Degree i Criminal Justice

Jeg er nå på mitt fjerde og siste semester på Berkeley College. Når jeg blir ferdig, har jeg en Associate Degree i Criminal Justice. Et stort problem her i USA er at unge mennesker kan bli dømt som voksne (avhengig av delstaten) hvis de har begått kriminalitet, og hjertet mitt brenner ekstra for disse sakene. Jeg håper derfor å kunne bli i USA og jobbe med unge mennesker og ungdomsrett.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...