{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Jakten på noe “annerledes”

Hanna With Group Of Friends On Beach

Hva gjør du når du føler deg litt «stuck» i livet?

Vel, den svenske studenten Hanna bestemte seg for at det var på tide med noen nye omgivelser. Hun pakket sekken sin og flyttet til Australia for å finne noe annerledes enn det hun var vant til i hverdagen sin hjemme i Stockholm.

Hvilken vei skal man ta i livet?

Vel, å finne ut av nøyaktig hva man skal gjøre er en av de vanskeligste tingene de fleste av oss noensinne vil oppleve. For Hanna var det akkurat det samme. Livet hjemme hadde blitt statisk og hun ble mer og mer usikker på hva det var hun egentlig ville gjøre. Det var da hun tok beslutningen om å følge drømmen om å bo et annet sted i verden og samtidig prøve å navigere seg inn på en vei for fremtiden. Alle dørene ble åpnet og hun reise av gårde med et åpent sinn.

Valget landet på å studere Business på Queensland University of Technology i Australia.

 

Å flytte til andre siden av jorden uten å kjenne noen

Se for deg at du går ombord på flyet og vet at om 25 timer er du helt alene på den andre siden av verden. Det var akkurat det som Hanna opplevde da hun i 2019 forlot Arlanda lufthavn i Stockholm og landet i Brisbane på østkysten av Australia.

Hun hadde arrangert henting på flyplassen og ble kjørt rett til den nye leiligheten sin som hun kom til å dele med folk hun aldri hadde møtt før. Etter å ha vært våken i mer enn 35 timer, slapp hun fra seg posene og dro til den nærmeste butikken for å kjøpe håndklær, sengetøy og andre nødvendige ting til det nye soverommet sitt.

Det første møtet med den nye romvenninnen

Da Hanna kom tilbake fra shoppingen, møtte hun sin nye romkamerat for første gang. En kanadisk jente sto i stuen sammen med moren sin og heldigvis var moren til den nye romvenninnen ekstra «chatty» som førte til at de raskt ble kjent. De la til hverandre på Instagram og ble enige om en velkomstmiddag den første kvelden – etter det rullet ballen.

"Det som er bra er at alle er der på nøyaktig de samme vilkårene. Så alle er like interesserte i å bli kjent med nye mennesker. Du tror alltid at du er alene, men du finner raskt ut at alle har det samme ønske som deg ".

De første ukene på QUT

Hanna valgte å studere Business på QUT og de første ukene ga henne sjansen til å møte internasjonale studenter fra mange forskjellige land. Gjennom orienteringsuken møtte hun studenter fra Sverige, Norge, Spania, Frankrike og Canada. Alle disse menneskene ble fort en del av hennes gjeng igjennom det neste året hennes i Brisbane. Det var selvfølgelig andre studenter der også, men dette ble «hoved-gjengen» hennes, slik hun forklarer det.

"Vi var en gruppe på rundt 15 personer som tilbrakte mye tid sammen. Vi dro til stranden, hang i hverandres leiligheter, gikk turer i fjellet og dro på helgeturer langs kysten."

Det var i løpet av de første to ukene at hun virkelig kom nær de andre internasjonale studentene og som hun sier selv:

"Jeg er veldig glad for at jeg deltok på alle disse intro-arrangementene. Alle har den samme følelsen som deg, så du trenger ikke å være nervøs. Du må bare, go with the flow."

Det var ganske enkelt for Hanna å “go with the flow” fordi hun valgte å bo i en bygning som var fullpakket med studenter fra hele verden. Det var et sted som heter «Student 1», som besto av 3 forskjellige bygninger fordelt på 15 etasjer som hver hadde studenter fra alle universitetene i byen. Der var det spillrom, kinorom, grillplass, takterrasse og flere forskjellige sportsfasiliteter – så det er ikke vanskelig å forestille seg at det var ganske enkelt å møte nye venner.

Å være i utlandet betyr å utforske

Det er ingen overraskelse at når du studerer utenlands så handler det ikke bare om å studere. For mange mennesker handler det faktisk like mye om å sosialisere og utforske et annet sted og forskjellige kulturer.

Det samme gjaldt for Hanna. Hver helg dro hun av gårde for å utforske forskjellige deler av det majestetiske landet «Down Under»,  alt fra bilturer, surf camp i Byron Bay til fjellturer og innom andre kule byer som Sydney og Melbourne.

Å studere utenlands gjør noe med deg

For Hanna var tiden i Australia også «eye-opener». I dag studerer hun medisin og ikke business, men selv om hun endret retning så angret hun aldri på avgjørelsen hun tok.

"Først og fremst fikk jeg mange nye venner i Australia. Jeg var også veldig usikker på hva jeg skulle studere da jeg var hjemme i Sverige, så det å prøve Business i Australia ga meg noen tips til hvilken retning jeg ønsket å gå og hvilke jeg kanskje ikke ville gå. I dag studerer jeg medisin hjemme i Stockholm, som er mye mer «meg» enn Business, men det hadde aldri visst om jeg ikke prøvd det.

Hun har fortsatt kontakt med de fleste av vennene sine fra Brisbane og selv om det høres ut som en klisjé, så ga tiden i Australia henne et stort personlig boost.

"Jeg er mye tryggere som person i dag. Du forandrer deg virkelig som person underveis, men til det bedre".

Vil du også studere i utlandet?

Ta kontakt med oss om du også drømmer om å studere utenlands! Vi hjelper deg med å planlegge det som kan bli ditt beste halvår eller mer.

Jeg vil vite mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...