{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Lena på Sunshine Coast: Det går ikke en dag uten at jeg vil reise tilbake

Lena studerer på Sunshine Coast

Rett etter videregående visste ikke Lena Hegna hva hun hadde lyst til å gjøre i fremtiden. Det eneste hun visste var at hun ville reise! Hun endte derfor opp med å ta et Study Abroad-semester på University of the Sunshine Coast (USC) i Australia, og i følge henne selv går det ikke en eneste dag uten at hun vil reise tilbake.

University of the Sunshine Coast
Er du interessert i å vite med om University of the Sunshine Coast?
Les mer om University of the Sunshine Coast

Hvorfor valgte du å ta et study abroad-semester og hva lærte du?

Jeg visste at jeg ville ut å reise etter videregående, og jeg tenkte derfor at å reise samtidig som å få noen studiepoeng var midt i blinken. 

Først og fremst lærte jeg utrolig mye om meg selv, men også hvor forskjellig kulturen der nede er kontra Norges, og selvfølgelig en masse engelsk. Jeg lærte at å reise på egenhånd kan være skummelt, men at alt ordner seg så lenge du er åpen, villig til å gi av deg selv og ikke være redd for å gjøre noen feil (fordi det skjer), se heller alt som læring. Jeg mener det er bedre å angre på noe man gjorde enn noe man aldri turte å gjøre! Ikke minst lærer man at etter en kort periode finner du fort ut at du faktisk ikke er på ferie, men at du må gjøre skolearbeid på søndager når du har fri og sola skinner som best!

Hvorfor falt valget på University of the Sunshine Coast?

For meg var det viktig å finne noe helt nytt som jeg ikke var vant med fra før, men som jeg også kunne trives i. Men hvordan vet man at man trives om man ikke har opplevd det før? Som jeg allerede har nevnt, så gjelder det å være åpen og tenke positivt!

Jeg valgte University of the Sunshine Coast, eller Sunny Coast som vi likte å kalle det, fordi jeg hadde lest at det var et veldig bra lærested med studenter fra hele verden, flinke og engasjerte lærere og ikke minst – kenguruer som hoppet rundt på plenen på skolegården. Dette var noe helt spesielt og noe jeg absolutt ikke var vant med, men som jeg fort fant ut at jeg trivdes ekstremt godt med!

Hvilke fordeler vil du trekke frem ved å studere i Sunshine Coast?

Når jeg tenker tilbake på hvilken fordeler jeg fikk ved å studere i Sunshine Coast så er det så utrolig mange. Man blir flytende i språket og blir mer bevisst på sitt språklige nivå, lærer å bo og forholde seg til en helt annen kultur og man får en livsstil som kanskje er helt ny for deg selv. Selvtillitboosten øker betraktelig når man hele tiden oppnår nye mål som å få nye venner, administrere et budsjett som student og ikke minst alle de gode opplevelsene og ferdigheten man får til.

Hva studerte du og hva kan du bruke utdanningen til?

Siden jeg ikke visste hva jeg ville, så valgte jeg fire helt forskjellige emner for å finne ut hva jeg likte best. De fagene jeg endte opp med var: Introduction to Psychology A, Sport and Exercise Science, Italian A og Health, Culture and Society. 

Med tanke på at jeg ikke studerte samme emner men fire helt forskjellige så får jeg kun brukt de ulike fagene. Om det passer inn som et fag i en grad hjemme så får jeg brukt de der. Men utenom dette så får man 30 studiepoeng om man fullfører og står på alle eksamener, og det er viktig å ha med seg videre når man skal søke seg inn på skole!

Hva vil du si at kjennetegner dine medstudenter?

Det som kjennetegner de på mitt studium er at de aller fleste er helt nye studenter i samme situasjon på leting etter nye vennskap og utfordringer. Enten om det er å bare komme seg gjennom faget eller det å få toppkarakter. Uansett hvem jeg møtte var alle hyggelige og villige til å slå av en prat!

Hvor bodde du, og hvordan fant du denne boligen?

Som de fleste andre internasjonale studentene gjør, bestemte også jeg meg for å bo i et kollektiv sammen med tre helt tilfeldige. Først og fremst fordi jeg dro helt alene og her er første sjanse for å bli kjent med noen, og kanskje finne sine venner. Jeg bodde på UniCentral, som jeg fant gjennom å søke masse på google og selvsagt med mye hjelp fra KILROY som allerede satt på mye informasjon om stedet fra tidligere erfaringer de hatt fått inn. Jeg bodde sammen med to australske gutter og ei svensk jente og det var utrolig hyggelig og vi kom godt overens! De ble ikke mine nærmeste venner under mitt opphold, men de ble mer som en liten familie man kom hjem til og fortale om dagen sin mens vi sto og laget mat i hver vår del av kjøkkenet.

Vil du anbefale andre norske studenter å studere i utlandet?

Det å studere i utlandet vil jeg anbefale på det sterkeste! Uansett om tanken bare har streifet deg når har lest om studier i utlandet, eller om det er noe du har tenkt på i lang lang tid, men er usikker på om du tør, så utfordrer jeg deg til å gjøre det. Man har absolutt ingenting å tape på det. Alle de ulike vennene man får, kunnskapene man absorberer, opplevelsene man får og alle oppturene og nedturene er verdt hvert eneste sekund av den lange studiereisen du begir deg ut på. Jeg sier ikke at det å studere i utlandet er bare en dans på røde roser, men jeg vil si at all erfaring, både negativt og positivt er nyttig og god erfaring, og man vokser over to meter på det! (Det føles hvert fall sånn).

Hvilke råd vil du gi til andre som vurderer å gjøre det samme som deg?

Det å dra rett fra videregående til et universitet i et annet land med annet språk, annen kultur og annerledes akademiske tradisjoner når man ikke aner hvordan universiteter i Norge fungerer engang, så er det en stor omvending, og for noen kan det by på utfordringer. Det jeg vil anbefale å gjøre er å tenke at det ikke er så stort og skummelt som det høres ut som, og at man fort glir inn i den nye hverdagen. Vi mennesker er født til å klare og tilpasse oss, og har man først tatt det store steget og sitter på flyet til sin nye hverdag så er man tøff nok til å takle de utfordringene som eventuelt skulle dukke opp også!

Hvorfor valgte du å søke gjennom KILROY?

Hovedgrunnen til at jeg valgte å søke gjennom KILROY var fordi jeg var usikker på alt som skulle iverksettes, og en hjelpende hånd av noen som har lang erfaring innenfor dette området var akkurat det jeg trengte. KILROY var utrolig behjelpelig med alt jeg lurte på og svarte raskt! Jeg følte aldri at noen spørsmål var for dumme og de var alltid ærlige med sine svar, noe jeg syntes er viktig når man trenger hjelp til slike store avgjørelser. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...