{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Maren på HPU: Noen ganger så må jeg klype meg selv i armen

Maren på HPU: Noen ganger så må jeg klype meg selv i armen | Studenthistorie | KILROY

Maren fant drømmelivet på Hawaii

Det er sommeren 2021 og du skal begynne på mastergraden din. De kalde vintermånedene nærmer seg med stormskritt og du kjenner på trangen til å komme deg langt vekk. Så hva gjør du? Jo, du setter deg på flyet til Hawaii og tar mastergraden din i tropiske omgivelser i stedet for kalde Norge. Vel, det var i alle fall det Maren gjorde og hun har ikke angret på det siden. Her er hennes studenthistorie fra Hawaii Pacific University!

Hvorfor ble det Hawaii?

Svaret virker kanskje helt åpenbart siden Hawaii er et eksotisk og varmt sted som også er kjent for sin avslappende livsstil. Det var akkurat det Maren så etter da hun skulle finne sin neste studiedestinasjon for å ta masteren sin. Hun valgte å søke seg til masterprogrammet på HPU hvor hun studerer organisasjonsutvikling & endring.

"Jeg skulle egentlig reise til Australia, men siden landet stengte ned bestemte jeg meg for å reise til Hawaii i stedet - i jakten på noe varmt og tropisk, hvor jeg også kunne oppleve noe helt annerledes enn hjemme. Jeg leste om det å studere på Hawaii på KILROYs nettsider og nå så er jeg her og det er kult!», sier hun og følger opp:

"Jeg har nok alltid hatt en tanke om at jeg ikke skal være i Norge mens jeg er ung og studerende. Jeg vil gjøre noe morsomt, noe annerledes og oppleve masse nye ting. Allerede på videregående bodde jeg i ett år i England og på bacheloren min tok jeg ett år i Spania og nå syns jeg det var på tide å reise lengre unna og til noe mer eksotisk enn Europa. Jeg elsker å reise, bo andre steder og oppleve andre kulturer og nye språk - Hawaii er det perfekte stedet og samtidig veldig multikulturelt."

Reiste du helt alene?

"Ja, jeg dro ned alene og kjente ingen da jeg kom hit. Det er faktisk en ganske heftig opplevelse: å gå fra å ikke kjenne noen, til å nå være 60-70 skandinaver som henger sammen hele tiden. Det er mange utenlandske studenter her."

Jeg bor i en leilighet med 2 andre nordmenn og leiligheten ligger ca. 5 min gange fra Waikiki Beach, så det er veldig sentralt. Men jeg tror at vi var veldig heldige fordi det er veldig dyrt på Hawaii og de fleste betaler rundt 1000 USD for å dele rom, mens jeg kun betaler 1000 USD for å ha mitt eget rom."

Hadde du funnet deg en leilighet før du kom ned?

"Nei, faktisk ikke. Litt fordi jeg syntes det var litt vanskelig å organisere det på forhånd, fordi det er mye svindel og rare ting på Craigslist og fordi jeg ikke ville betale noe på forhånd før jeg fikk se det. Det er faktisk ingen av de jeg kjenner her nede som fant leilighet på forhånd. Jeg bodde på et hostel de første par dagene, bare for å lande ordentlig og finne ut av ting."

Hva slags forventinger hadde du til studier på Hawaii før du dro og har oppholdet ditt blitt slik du så for deg?

"Når du reiser utenlands for å studere så vet du aldri helt hva du kan forvente, for du skal jo faktisk ikke kun være på ferie, det skal faktisk være hjemmet ditt i en periode. Naturlig nok så kommer du til å ha mange forventninger, men også mange tanker som "vil jeg få mange nye venner”, “finner jeg et fint sted å bo” og basert på min egen reiseerfaring så vet jeg at alltid ordner seg til slutt! Men for meg så ble det litt annerledes når jeg skulle flytte til Hawaii, fordi det er så langt unna og jeg kjente ingen som hadde vært der før – så derfor visste jeg heller ikke helt hva jeg kunne forvente - men så langt har det definitivt overgått alle forventninger jeg har hatt.

Først og fremst så har jeg møtt så utrolig mange hyggelige mennesker allerede, men også naturen her! Naturen her er nok det villeste jeg noen gang har sett. Det er rett og slett vanvittig (… og det sier jeg selv om jeg er fra Norge). Her er alt så grønt, det er fjell overalt, du kan legge ut på episke fjellturer eller til tidevannsbassenger og fossefall. Det er generelt bare et sinnsykt bra sted. Noen ganger må jeg klype meg i armen og spørre meg selv; er dette i det hele tatt ekte?""

"Her er alt så grønt, det er fjell overalt, du kan legge ut på episke fjellturer eller til tidevannsbassenger og fossefall. Det er generelt bare et sinnsykt bra sted. Noen ganger må jeg klype meg i armen og spørre meg selv; er dette i det hele tatt ekte?""

Maren, student på HPU

Hvordan var de første ukene på HPU og hvordan tok de deg imot?

«Den første uken var en typisk introduksjonsuke og handlet mye mer om Corona enn sosialt samvær, så vi måtte begynne studentlivet med å teste oss, vise vaksinasjonsbevis osv. bare for å bli registrert.

Det er også mange flere studenter på bachelornivå enn det er på masternivå, så jeg følte kanskje at de gjorde litt mer for dem i begynnelsen og arrangerte flere sosiale aktiviteter, mens vi ikke gjorde så mye av det. På masternivå så hadde vi i utgangspunktet 1 introduksjonsdag (og ikke en uke) og den handlet mer om skolen og de tingene der.

Jeg jobber faktisk nå på skolen som utdanningsassistent og noe av det første jeg foreslo var at vi også gjorde mer sosiale ting for masterstudenter. En av grunnene til at det ikke gjøres like mye for masterstudenter i USA er fordi mange tar graden ved siden av jobb, de er litt eldre og fordi det er kanskje ikke like interessant for studentene å ta seg fri noen dager for å sosialisere og delta på teambuilding-arrangementer."

Hvordan er hverdagen på Hawaii?

"Jeg tar 3 fag hvert semester, så jeg går på skolen mandag, tirsdag og fredag i omtrent 3 timer hver dag. Når jeg ikke er på skolen så reiser jeg rundt på øya, snorkler med delfiner, drar på båtturer og går ganske mange turer rundt om i naturen. Jeg har det utrolig moro og med mye sosialt og (enn så lenge) så har det ikke vært så veldig vanskelig på skolen så langt- jeg syns jeg har en veldig fin balanse mellom skole og fritid.

Generelt sett vil jeg si at jeg bruker mindre tid på det akademiske her enn det jeg hadde gjort hjemme … For å få A i Norge må man studere utrolig mye, virkelig anstrenge seg og jeg har hatt eksamensperioder med opptil 7 eksamener som bare var super vanskelige. Det er mye mer chill her."

Hva gjør du når du ikke studerer?

"Det er mange forskjellige idrettsklubber på HPU som amerikansk fotball, (europeisk) fotball osv. men jeg har spilt håndball i 13 år så det er egentlig mer min greie, men USA er ikke så flinke på det og nesten ingen vet hva det er her, så jeg drar en del på treningssenteret og så går jeg veldig mye på forskjellige turer.

Vi har også vært på to av de andre øyene her. Vi dro for å se vulkanen i utbrudd på Big Island og så dro vi også til Kawaii, som er en skikkelig «hawaiisk» øy. Selv om det er veldig grønt og tropisk rundt Honolulu er det fortsatt en storby med skyskrapere og store bygninger, men på Kawaii er det veldig autentisk og gir deg mer av «det ekte Hawaii.»

Vi må jo snakke om surfing! Har du blitt bitt av basillen?

"Ja, blitt bedre på surfingen, men det avhenger veldig av bølgene. Da vi først kom hit i august var det veldig lette bølger her ved Waikiki Beach, men nå er det vinter og bølgene er mer på nordkysten og det er også der de beste surferne i verden møtes (så de blir litt for store for meg de bølgene der). Så nå om dagen så surfer jeg ikke så mye, men jeg dro dit for en se på konkurranse og de er jo helt gale! Bølgene er 5-6 meter høye og de bare rir bølgene som om det var det letteste i verden. Når du er her så kan du virkelig se at surfing er en stor del av kulturen og livet her. Det er bare så chill og folk kommer gjerne litt for sent til ting, for her er det "Aloha -time».

Du har jo vært på Hawaii i ett halvt år nå. Hva har gjort størst inntrykk på deg?

"Jeg tror kanskje at det må være det å være så langt hjemmefra, at jeg må fikse alt selv og hvis det skjer noe så må du tilpasse deg og omstille deg til å tenke at: «ok, dette fikser jeg selv". Og selvfølgelig alle venner og mennesker du møter spiller også en stor rolle og er en av hovedgrunnene til at jeg ønsket å reise ned - fordi du vokser så mye som person."

Hva er ditt beste råd for andre som vurderer å dra alene til utlandet for å studere?

"Vær fordomsfri og ikke vær redd for å komme deg ut og møte nye mennesker, for alle som kommer hit er i samme situasjon og har de samme tankene som deg. Alle er litt nervøse i begynnelsen, men jeg har ALDRI møtt noen som dro for å studere i utlandet og ikke elsket det. Selv om det kanskje ikke ble slik du forventet at det skulle være, enten det er skolemessig eller sosialt, så er det alltid en lærerik opplevelse og noe du vil huske resten av livet. Så bare gjør det!"

Hva drømmer du om å gjøre når du er ferdig med å studere?

"Jeg tok internasjonal markedsføring på bacheloren min, som er en ganske bred utdanning og nå holder jeg på med en master i organisasjonsutvikling & endring som også er ganske bred, så jeg kan bruke den til mye forskjellig. Men drømmen min er nok å jobbe med arrangementer og masteren jeg skulle gjøre i Australia var faktisk Event Management, men de har ikke mange event mastergrader andre steder enn i Australia, så jeg tenkte at hvis jeg gikk for en master som er ganske bred så kan jeg bruke den til mange forskjellige ting - spesielt kombinert med min bachelorgrad i markedsføring."

Drømmer du også om å studere i utlandet?

Vil du også studere på Hawaii eller har du spørsmål om det å studere utenlands? Snakk med oss, så hjelper vi deg fra A-Å! 

Jeg vil vite mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...