{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Olivia i Sydney: Tiden flyr når man har det gøy

Studer ved University of Technology Sydney

Olivia's personlige erfaringer

Hei.

Mitt navn er Olivia, og jeg studerer master i Event Management på University of Technology Sydney (UTS). Jeg flyttet "down under" for ca. 6 uker siden, og jeg kan virkelig bekrefte at tiden flyr når man har det gøy! Jeg har allerede rukket å utforske mange av Sydney's vakre steder og områder, og jeg har møtt mange studenter fra hele verden. 

Hvordan jeg bor

Jeg bor på campus, noe som betyr mye moro og mange gratis arrangementer hvor jeg får muligheten til å møte fantastiske mennesker. Hvor tirsdag og onsdag tilbys gratis frokost, og det finnes også medlemskap til et gym like ved byggene der vi bor. Jeg bor med to andre jenter, en fra USA og en fra Japan. På University of Technology Sydney er det mulig å velge mellom privat studioleilighet eller å bo med to andre studenter, som jeg gjør. Vi har alle private soverom, men deler kjøkken, dusj, toalett og en stue med balkong. Vi har også tilgang til en takterasse med fantastisk utsikt, grill og en liten grønnsakshage. Hvis du ønsker å studere i utlandet vil jeg absolutt anbefale deg å dele leilighet eller hus med andre studenter. Det er hyggelig å bo med andre, og du føler deg aldri ensom!

Positivt overrasket

Bygningene til UTS er spredt over hele Sydney, noe som er supert da det gir meg muligheten til å reise til ulike områder av byen, og utforske de etter skoletid. De tilbyr til og med en shuttlebuss som frakter deg til de ulike campusene i tilfelle du har forelesning på kveldstid eller ikke orker å gå eller ta offentlig transport.

En av mine bekymringer før jeg flyttet til Sydney var om byen ville bli for stor for meg. I utgangspunktet ønsket jeg å studere på et mindre sted hvor alle kjenner alle, men Sydney og UTS føles ikke stort i det hele tatt. Jeg tok helt feil, og føler meg virkelig som hjemme. Dette er særlig på grunn av de mange flotte studentarrangementene som arrangeres på campus. Det er så deilig at jeg har mulighet til å gå mellom der jeg bor og forelesningene mine. Selv den kjente stranden Bondi Beach ligger bare 40 minutter unna med buss, og Operahuset er kun en god 30-minutters powerwalk unna – veldig nære!

Hva er annerledes med studier i Sydney?

Den største forskjellen mellom å studere hjemme i Skandinavia og i Sydney er at i stedet for å ta et kurs om gangen, tar jeg fire samtidig i Sydney. I begynnelsen trodde jeg at jeg måtte forberede meg før de ulike kursene, men nå er jeg mere avslappet. Det beste rådet jeg fikk før avreise var å finne en studiegruppe for hvert kurs. Vi møtes og studerer de ulike emnene og temaene som skal gjennomgås før forelesningene starter. Forelesningene er alle veldig spennende, og jeg synes det er kult å høre hva andre internasjonale studenter tenker om ulike temaer.

UTS tilbyr mange klubber og studentforeninger som man kan ta del i, noen er gratis mens andre koster litt. Siden jeg studerer Event Management bestemte jeg meg for å bli med i en forening kalt «Event Society», som koster 10 AUD pr år. Jeg fikk mye for pengene, da vårt første møte inkluderte pizza og tre drinker. Jeg har møtt så utrolig mange kule mennesker gjennom foreningen, og en gang dro vi på seiling langs «the harbor of Sydney», noe som var helt fantastisk!

Gjør det!

Hvis du vurderer å studere i utlandet kan jeg absolutt anbefale det. Du vil få en internasjonal utdannelse samtidig som du får reise og utforske verden - vinn vinn! Det beste er definitivt å møte mennesker fra hele verden, ha det gøy og utvikle seg som person. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...