{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor studere i utlandet?

Hvorfor studere i utlandet?
Hvorfor studere i utlandet?

Hvorfor studere i utlandet?

Fordelene med å studere i utlandet er mange. Personlig vekst og faglig utvikling er noen, men også reiselyst og drømmen om å oppleve et fremmed land er viktige grunner til at stadig flere tar utdannelsen sin utenfor Norges grenser.

Få gratis studieveiledning

Bedre språkferdigheter

Du lærer deg aldri et språk flytende hvis du blir værende i Norge. "Alle" kan engelsk, men det er likevel stor forskjell på de som har studert utenlands og de som ikke har det. Du har også muligheten til å lære deg et tredje eller kanskje fjerde språk. Stadig flere arbeidsgivere verdsetter gode språkkunnskaper.

Personlig vekst

Å stå på egne, skjelvende ben gjør deg med tiden tryggere. Du lærer å takle uforutsette hendelser, du møter nye mennesker og etablerer internasjonale kontakter. Du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer. Du får et helt annet utbytte av å tilbringe hverdagen din i en annen kultur enn om du skulle tilbragt en kortere ferie på stedet. Du vil se ditt eget land utenfra, noe som utvider perspektivene dine. Ofte blir du flinkere til å ta ting på sparket og du blir mer selvstendig. Horisonten din utvides, og du får opplevelser for resten av livet. Spør du tidligere utenlandsstudenter vil de aller fleste fortelle om fantastiske opplevelser og studieår.

En "once in a lifetime"-sjanse

Som student har du gjerne muligheten til å følge dine egne drømmer uten å måtte ta mye hensyn til andre. Når du senere blir etablert og får flere forpliktelser, er det ikke sikkert at du har like stor anledning til å oppleve verden. Som student har du en unik sjanse til å bo en periode i et annet land.

Faglig utvikling

Du har flere valgmuligheter enn hjemme og kan spesialisere deg i emner du er interessert i. Tilbudet av læresteder, fag og kvalitet er mangfoldig, og et studieopphold i utlandet kan tilføre deg et annet faglig perspektiv enn utdannelsen hjemme. I tillegg får du nyttig erfaring og kjennskap til utdanningssystemer og akademiske tradisjoner i utlandet.

Jobb etter studiene

Undersøkelser viser at mange arbeidsgivere foretrekker søkere med utenlandserfaring. Arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt rettet, og språkkompetanse og internasjonal erfaring vektlegges i økende grad. Norge får flere samarbeids- og handelspartnere internasjonalt, noe som krever kompetanse og kunnskaper utover hjemlandet. I tillegg er det lettere å få jobb utenlands med en internasjonal utdannelse.

Økonomi

En utdannelse i utlandet vil ofte være mer kostbar enn om du tar utdannelsen i Norge. Velger du å studere i utlandet, vil det likevel være en verdifull investering og Lånekassen har gode støtteordninger.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Tester

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...