{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Study Abroad

Study Abroad - semester i utlandet
Study Abroad - semester i utlandet

Study Abroad - 1-2 semester i utlandet

Hvis du drømmer om å ta 1-2 semestre på et universitet i utlandet så kan Study Abroad være midt i blinken for deg. Som Study Abroad-student velger du selv hvilke fag du vil studere. Det er en fantastisk mulighet til å prøve ut ulike fagretninger eller fordype deg innenfor et spesifikt fagområde samtidig som du opplever å bo i et nytt land. Du kan kombinere studiene med mange spennende reisemål: reis før skolestart, utnytt helger, ferier eller ta en omvei på vei hjem igjen. Etter endte studier kan du være både mange studiepoeng og opplevelser rikere! Og du? Det er støttet av Lånekassen!

6 gode grunner til å ta et Study Abroad-semester

  • Du får verdifulle språk- og kulturkunnskaper
  • Du blir mer selvstendig og flinkere til å takle utfordringer
  • Du kan velge fag som ikke tilbys her, noe som kan styrke den norske graden din
  • Du får et opphold som er kvalitetssikret av lærestedet ditt i Norge
  • Du får et utenlandsopphold på CV'en, noe som teller positivt ved jobbsøking
  • Du kan kombinere studiene med andre spennende reiser ved å reise før skolestart, utnytte helger og ferier eller ta en omvei på vei hjem

Hvem kan dra på Study Abroad?

Det korte svaret er: Alle over 18 år som har fullført videregående! Du trenger ikke å være i gang med en utdanning her hjemme – du må heller ikke å ha høyere utdanning.

Flere av våre samarbeidsuniversiteter tar imot søkere som ikke er tilknyttet en annen utdanningsinstitusjon eller som ikke har en høyere utdanning. Et Study Abroad kan med andre ord også være et godt alternativ til deg som for eksempel trenger et friår mellom videregående og høyere utdanning, men som likevel vil gjøre noe nyttig.

Dersom du allerede er i gang med en grad i Norge er det fullt mulig å ta et Study Abroad som en del av din pågående utdanning, og det fungerer som et godt alternativ til deg som ikke ønsker å dra på utveksling til de universitetene som din utdanningsinstitusjon har samarbeidsavtaler med. For mer informasjon om hva som kreves for å få delstudiene godkjent som en del av din pågående utdanning, se her.

Velg og kombiner de fagene som interesserer deg

Som Study Abroad-student velger du selv hvilke fag du vil studere. Dermed har du muligheten til å ta nettopp de fagene som interesserer deg og kombinere fag fra forskjellige studieretninger. Du kan velge fag både på bachelor- og mastergradsnivå, såfremt du fyller eventuelle krav om forkunnskaper og at fagene passer timeplanmessig. Dersom du synes det er vanskelig å velge blant alle de spennende fagene som finnes, har noen universiteter har også satt sammen ferdige pakker med fag for å gjøre valget enklere for deg.

Dersom du skal ta fag som en del av en påbegynt grad og har krav til hvilke fag du kan ta, kan vi hjelpe deg med å finne frem til fag som passer deg og din utdannelse.

Hvor kan jeg dra?

Vi kan hjelpe deg med å søke på Study abroad i USA, Canada, Australia og New Zealand.

Finansiering av Study Abroad-studier

Du kan få støtte fra Lånekassen til å ta et Study Abroad i 1-2 semestre.

Hvis du ønsker å få fagene godkjent som en del av en grad, må lærestedet ditt forhåndsgodkjenne fagene du skal ta i utlandet. Det er også viktig at du inkluderer denne forhåndsgodkjenningen når du søker om lån og stipend hos Lånekassen.

Du kan også få støtte fra Lånekassen til delstudier i utlandet, selv om du ikke er tilknyttet et annet lærested. Lånekassen krever da at du tar fag på samme nivå som høyere utdanning i Norge (f.eks. støttes ikke førsteårsfag i USA eller Japan), og at du tar fag som tilsvarer 30 studiepoeng per semester.

Godkjenning av Study Abroad som en del av en grad i Norge

Om du ønsker å ta 1-2 semestre i utlandet som en del av en norsk grad, må du først kontakte studieadministrasjon på ditt lærested og høre om mulighetene for å ta deler av studiet i utlandet. For å få fagene du tar i utlandet godkjent som en del en norsk grad, må lærestedet ditt forhåndsgodkjenne fagene du skal ta i utlandet. Du må derfor kontakte lærestedet ditt for mer informasjon om fagkrav og lignende, fordi du må følge deres fagplan.

Vil du vite mer om Study Abroad?

Fant du ikke det du lette etter, eller har du spørsmål om Study Abroad? Skriv til oss! Våre studieveiledere har lang erfaring med å sende norske studenter til utlandet og kan svare på alt du lurer på. Hos oss får du gratis rådgivning om Study Abroad og vi kan bl.a hjelpe deg med å søke, velge studieprogram, finne bolig og sette opp et budsjett. 

Spør oss om Study Abroad

 

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Det er mange valg å ta stilling til. Hvilket land vil jeg studere i? Hva vil jeg studere? Hvordan går jeg frem? Vi hjelper deg gjerne!
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...