{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Psykologi

studere psykologi i utlandet
studere psykologi i utlandet

Psykologi

Psykologi er studiet av menneskelig atferd og sinn. Er du interessert i å lære mer om hvordan hjernen vår fungerer, hvordan vi tenker og hvorfor vi handler og kommuniserer som vi gjør? Da er dette studiet for deg!

Få gratis studieveiledning

Hvilke fag har man?

Når du studerer psykologi ved et av våre samarbeidsuniversiteter, kan du velge mellom ulike oppbygninger av graden avhengig av hvor du studerer og hva som interesserer deg mest. Dette innebærer at du kan velge blant en rekke spennende fag som:

 • Sosial- og personlighetspsykologi
 • Organisasjonspsykologi
 • Abnormal psykologi
 • Kognisjon, intelligens, læring, språk og hukommelse
 • Nevrovitenskap
 • Biologisk psykologi
 • Utviklingspsykologi

Hva kan jeg jobbe med når jeg er ferdig med studiene?

Du har en rekke spennende jobbmuligheter etter å ha studert psykologi. Hva du kan bli avhenger blant annet av hvordan studiet ditt er bygd opp, men typiske jobber er:

 • Klinisk psykolog
 • Forsker
 • Faglærer
 • Konsulent
 • Karriereveileder
 • HR-medarbeider
 • Organisasjons- og ledelsesutvikling

Hva er fordelene med å studere psykologi i utlandet?

I Norge kan det være vanskelig å komme inn på psykologistudiet på grunn av de høye karakterkravene. I utlandet er opptaksprosessen annerledes, noe som gjør at det kan være lettere å komme inn på et prestisjetungt universitet.

Det er også mange utenlandske universiteter som bygger opp psykologistudiene annerledes enn i Norge, noe som gir deg muligheten til å kombinere psykologi med andre fordypninger eller valgfag. Våre utenlandske samarbeidsuniversiteter tilbyr dessuten en rekke spennende fag og studieretninger som ikke finnes i Norge.

Må jeg ha autorisasjon for å kunne jobbe i Norge etterpå?

Dersom du ikke ønsker å jobbe som psykolog og har lyst på en mer teoretisk psykologiutdannelse, trenger du ikke autorisasjon for å jobbe i Norge. Har du derimot lyst til å jobbe som klinisk psykolog, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Merk at vi dessverre ikke kan gi informasjon om hvilke grader og læresteder som vil kunne resultere i krav om autorisasjon. Derfor er det viktig at du setter deg godt inn i informasjonen du finner i linkene over.

Hvor kan jeg studere psykologi i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor psykologi. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere psykologi i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Studenthistorier

Se flere studenthistorier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...