{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Trekking i Peru (Machu Picchu)

Trekking i Peru | Machu Picchu | KILROY
Trekking i Peru | Machu Picchu | KILROY

TREKKING I PERU – MACHU PICCHU VENTER PÅ DEG!

Når man snakker om trekking i Peru, så er det som regel en spesiell destinasjon man har i tankene, nemlig Machu Picchu. Du finner Machu Picchu 2.430 meter over havet i Urubamba-dalen i de peruanske Andesfjellene, nordvest for Cuzco. Machu Picchu er en av de mest kjente attraksjonene, ikke bare i Peru, men i hele Sør-Amerika og har siden 1983 vært på UNESCO's verdensarvliste. Trekking til Machu Picchu er en utrolig populær aktivitet og dette mystiske stedet, som i 2007 ble utnevnt til et av verdens "New 7 Wonders of the World", tiltrekker seg titusenvis av reisende hvert år. På bakgrunn av denne populariteten har myndighetene i Peru begrenset antall besøkende til Machu Picchu. For å få øye på dette majestetiske stedet må du delta på en guidet tur. Du kan altså ikke ta på deg sekken og legge ut på denne fjellturen på egenhånd (slik vi er vant til i Norge)...

Spør oss om turer til Machu Picchu

Når er det best å reise til Machu Picchu?

Du kan gå opp til Machu Picchu stort sett hele året, bortsett fra februar. Februar er sommer i Peru som betyr mye regn i fjellene som igjen gjør at de fleste stiene holder stengt for turister. Hvis du er i Peru i februar bør du heller fokusere på å oppleve landets Pacific Coast, strendene og jungelen rundt Iquitos. Som en tommelfinger regel er det best å reise til Machu Picchu om vinteren, som i Peru er fra mai til november. Temperaturene er fortsatt komfortable på vinters tid, men man unngår det verste regnværet. Er man vant til fjellturer i Norge vil man sette pris på den komfortable temperaturen ved Machu Picchu i mai, juni, juli, august, september, oktober & november.

Er det krevende å trekke til Machu Picchu?

En fottur til Machu Picchu er ikke den mest krevende av våre trekking-turer rundt om i verden, men vi anbefaler likevel at du er i god fysisk form før du legger ut på en av disse rutene. Vi pleier å si at du burde ha som utgangspunkt at du klarer å jogge i ca. 5 km eller at du trener regelmessig. Etter noen dagers vandring vil synet av Machu Picchu, som du vil skue ned på gjennom solporten ved soloppgangen, være den ultimate belønningen for de fysiske anstrengelsene. I tillegg er det flere spennende inkaruiner langs ruten som gjør turen mer interessant, morsom og gir deg mer motivasjon - selv på de tyngste etappene. 

Hvilken rute til Machu Picchu skal jeg velge?

Turen til Machu Picchu og de majestetiske inkaruinene kan gjennomføres ved flere forskjellige ruter. Nedenfor kan du lese litt mer om noen av de mest populære rutene til Machu Picchu i Peru. Hvis du vil vite mer om hver enkelt rute kan du ta kontakt med en av våre reisespesialister. De hjelper deg gjerne med alle dine spørsmål om trekking til Machu Picchu. 

Dette er de forskjellige rutene til Machu Picchu

Inca Trail
Inkastien er utvilsomt den mest populære trekking-ruten til Machu Picchu. Turen tar vanligvis fire dager å gjennomføre og tar deg gjennom fantastisk landskap og utsiktspunkter.

Salkantay Trek
Fotturen, Salkantay Trek tar normalt fem dager og er ganske utfordrende fysisk. Til gjengeld får du utrolige utsiktspunkter langs denne ruten. I tillegg til ankomsten til Machu Picchu, regnes Nevada Salkantay som et av turens høydepunkter. Nevada Salkantay er det høyeste punktet i de peruanske andesfjellene med sine 6,271 meter over havet. Salkantay Trek er en av de mest populære fjelltur-rutene til Machu Picchu, selv om den er litt krevende.

Lares Trek
Lares Trek består typisk av 3-4 dagers vandring hvor du underveis på ruten kommer tett på de små lokale samfunnene i andesfjellene. Lares Trek er kanskje den ruten som byr på flest lokale og autentiske opplevelser underveis.

Choquequirao Trek
Denne trekking-ruten til Machu Picchu er en av de lengste (normalt 11-12 dager) og en av de mest krevende. På den andre siden så vil mange også påstå at det er en av de kuleste rutene å begi seg ut på! Choquequirao er et inkaområde som er så fascinerende at det krever sitt helt eget besøk. Kombinert med avsluttning ved Machu Picchu, blir denne ruten sett på som den mest spennende både arkeologisk og historisk sett. 

Inca Jungle Trek
Inca Jungle Trek passer for deg som elsker adrenalin og, ja du gjettet det: jungel. På denne ruten kommer du til å kjenne på en høy puls når du prøver deg på både zip-lining og river rafting. Inka Jugle Trek er spesielt populær blant unge backpackere og adrenalinjunkies som leter etter en reiseopplevelse som de sent vil glemme!

Vilcabamba Trek
Dette er den minst brukte ruten til Machu Picchu, og du er derfor garantert tre ting langs Vilcabamba Trek: Stillhet, vakre kombinasjoner av fjell- og jungellandsskap, og ømme føtter. Denne ruten er ideel for den erfarne turgåer, som ikke er redd for lange og krevende fotturer.

Huchuy Qosco Trek
Denne ruten er en kort og hyggelig trek til Huchuy Qosco (‘Lille Cusco’ i Quechua), som ligger like nord for Cusco i Sacred Valley. Ruten passer godt for den som gjerne vil gå en kortere rute, eller som ønsker en oppvarming før trekkingen til Machu Picchu. 

Scroller du lenger ned på siden kan du se alle de forskjellige turene og rutene du kan ta til Macchu Picchu!

Vil du vite mer om reiser til Machu Picchu?

Hvis du har spørsmål knyttet til reiser til Machu Picchu, eller trekking i Peru generelt, så er våre reisespesialister klare for å hjelpe deg med gode reisetips og råd. De vil svare på alle dine spørsmål og kan hjelpe med å sette sammen den ultimate turen til Machu Picchu i Peru. Skriv til oss og start planleggingen i dag!

Skriv til en reisespesialist

Hvorfor reise til Machu Picchu med KILROY?

Sikkerhet
Våre samarbeidspartnere er nøye utvalgt og kvalitetssikret slik at du skal føle deg trygg på at alt er i orden.
Alltid tilgjengelig
Vi er med deg hele veien. Hvis noe uforventet skulle skje kan du føle deg trygg på at vi vil hjelpe deg.
Planlegg på forhånd
Selv om vi er tilhengere av å være spontane er det enkelte ting som er greit å ha planlagt på forhånd. Vi hjelper deg med planleggingen.

Trekking i Peru (Machu Picchu)

Fant du ikke det du så etter?

Se alle våre opplevelsesreiser {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...