{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Dar es Salaam - Backpacking i Afrika
Reiser til Dar es Salaam - Backpacking i Afrika

Reiser til Dar es Salaam - Backpacking i Afrika

Dar es Salaam er et perfekt stopp på reisen dersom du skal på spennende safari eller ut til eksotiske Zanzibar. Kast deg ut i Tanzaniansk natteliv, prøv alle de ulike matsortene og tilbring en formiddag på travle markeder hvor du kan boltre deg blant afrikansk mote og vakkert håndverk. Dykking, fiske og total avslapning på herlige strender står selvsagt også på menyen! Hos KILROY finner du billige reiser til Dar es Salaam!

Spør oss reiser til Dar es Salaam

Når du er i Dar es Salaam bør du ta turen innom det enorme markedet Karialoo, som er Tanzanias største! Markedet er fullt av eksotiske produkter, krydder og merkelige matretter. Her kan du teste pruteegenskapene og gjøre noen skikkelig kupp! På kvelden kan du la svetten sile og kroppen svinge til dansbar østafrikansk musikk i en av Dar es Salaams nattklubber. Har du litt ekstra tid kan du ta turen innom en av de mange små landsbygdene og deres fine sandstrender som ligger rett utenfor byen.

Dar es Salaam, eller bare Dar, er den rikeste og største byen i Tanzania. Det som en gang var en liten fiskelandsby er i dag en stor base for økonomi og politikk. Storbyen er i tillegg en delstat med tre distrikter: Kinondoni, Illala og Temeke. Dar har 2,5 millioner innbyggere og et image som en sjarmerende, men travel by full av markeder, historiske bygninger, kaffebarer og livlige uteplasser - hvor på sistnevnte du finner musikk som strekker seg fra ville, kongolesiske rytmer til sukkersøte kjærlighetssanger.

Dar har en nydelig kyst ut mot det indiske hav. Ved å spasere rundt i byen oppdager du at her er en eksotisk blanding av afrikansk, arabisk og sørøst-asiatisk innflytelse. Tanzanianerne er kjent for deres gjestfri vesen, og kan du et par fraser på kiswahili får du garantert mange smilende venner! Mange turister stopper i Dar es Salaam på vei til Zanzibar og safari, og mens du er her bør du få med deg de flotte øyene Bongoyo og Mbudja. I Dar kan du også oppleve vannsport som dypvannsfiske, snorkling og dykking etter f. eks hai.

Opplevelser i Dar es Salaam

På Coco Beach kan du, spesielt i helgene, se hvordan de lokale kobler av fra hverdagens stress mens de sipper billige drinker. Andre steder perfekt for strandløver er Kigamboni og Kipepeo som du kan nå med ferge og taxi. Amani og Raskutani Beach er også populære, men ligger litt lengre unna. Mange av strendene eies av de store hotellene som krever et lite inngangsgebyr. Tradisjonell dans kan du få med deg på kultursenteret Mwalimu Julius K Nyerere, og er du jakt etter autentisk afrikansk mote så bør du stikke innom det kaotiske markedet Kariakoo. Flottere shopping kan du få unnagjort på kjøpesenteret Mlimani City. På Zanaki Street finner du byens beste indiske mat i tillegg til andre gode spisesteder. I Dar kan vi garantere deg kulinariske opplevelser! Prøv lokale ølsorter med eksotiske navn som Kilimanjaro, Safari og Serengeti.

Frivillig arbeid i Tanzania

Mange humanitære ikke-statlige organisasjoner har kontorer her i Dar es Salaam, så dersom du er interessert i frivillig arbeid har du gode sjanser for det her. Som alltid er det lurt å skaffe seg litt informasjon rundt dette på forhånd.

Transport i Dar es Salaam

Offentlig transport består av minibussene som lokalt kalles daladala. Hvilken rute bussen har finner du på skilter plassert foran på kjøretøyet, og du kan hoppe av og på hvor som helst, du må bare rope ut shoo-sha til sjåføren…! Alle busser merket "posta" tar deg inn til sentrum. Hovedstasjonen for buss heter Ubungo, og dette er hvor nesten alle busser har avreise fra. Det er alltid tryggere å reise om dagen enn om natten, selv om Dar har et rykte på seg for å være tryggere enn andre storbyer i landet. Når du velger hvilket busselskap du vil reise med bør du unngå de aller billigste, da disse kan være mindre trygg og bevege seg så langsomt at det går på nervene løs! Togavganger finner du på Tazara Station og Tanzanian Railways Corporation Station. Fra Dar kan du reise videre til Pemba, Zanzibar og Mtwara med både ordinære båter og hurtigferge. Sjekk rutetidene på forhånd ettersom ikke alle rutene opereres daglig.

Når er det best å reise til Dar es Salaam?

Dar es Salaam har et varmt og fuktig klima året rundt. Fra mars til mai regner det mer enn ellers, spesielt i april som er monsuntid. Den beste tiden på året å reise hit er mellom juni og september når temperaturene er noe lavere og det regner mindre.

Våre beste reisetips for Dar es Salaam

Ikke undervurder lommetyvenes ferdigheter når du befinner deg på busstasjoner, tog, daladala'er og markeder!

Vil du reise til Dar es Salaam?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Dar es Salaam og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL TANZANIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...