{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Bhutan

Reiser til Bhutan - Land of the Thunder Dragon
Reiser til Bhutan - Land of the Thunder Dragon

Reiser til Bhutan - Land of the Thunder Dragon

Bhutan er et utrolig spennende land, beliggende tett inntil de bratte fjellsidene sør i Himalaya. Landet lå isolert og lukket for turister frem til 1961, så kultur og tradisjoner står fremdeles sterkt i dette uberørte og harmoniske lille kongedømmet kalt "The Last Shangri-La".

Spør oss om reiser til Bhutan

Bhutan ligger sør i Himalayafjellene og er et lite land på størrelse med Sveits. Det grenser til Kina i nord og India i sør, øst og vest. Hovedstaden Thimphu er den største byen, med 104.000 innbyggere ifølge tall fra 2015. Thimphu ligger sentralt i den vestlige delen av landet, 54 km fra byen Paro som har den eneste internasjonale flyplassen i landet. Merk at du kun kan fly inn til Bhutan med de nasjonale flyselskapene Druk Air eller Bhutan Airways. Flyturen inn til Bhutan er til gjengeld en spektakulær flytur da man får sett masse av Himmalayafjellene.

Befolkningen i Bhutan kan deles inn i Drukpa, Lhotshampa og mindre grupper av gjetere og andre med urbefolkningskarakter. Det offisielle språket er Dzongkha, men totalt sett finnes det rundt 24 ulike språkformer som benyttes i de mange distriktene. Nasjonaldyret er en blanding av geit og antilope kalt takin, som kun lever vilt her.

Magisk natur og utrolig arkitektur i Bhutan

Bhutan blir ikke kalt "The last Shangri-La" uten grunn. Dype daler omringet av stupbratte fjell som ofte er dekket av mystisk tåke er typisk Bhutans underlige og fascinerende landskap. Hvert distrikt i Bhutan har en Dzong (festning) som fungerer som et religiøst, militært, administrativt og sosialt senter for sitt område. Buddhistiske klostre er også viktige bygninger som kan sees rundt om i det bhutanske landskapet. De ligger ofte høyt oppe i fjellveggene, både nær de store byene og i de mest avsidesliggende dalene. Taktsang Palphug, kalt "Tigers Nest", fra 1692 er Bhutans mest kjente kloster. Bygningene som klamrer seg til fjellveggen over urskogen som dekker Paro Valley er et utrolig syn, og et "must see" på reise i Bhutan. Veien fra Paro til Thimphu kalles "The Druk Path", og er en veldig populær rute for trekking. Ikke minst er det en fantastisk måte å se det utrolige bhutanske landskapet på.

Bhutans godt bevarte kultur

I dag er Bhutan åpent for alle reisende, men før 1961 var landet helt lukket for turister. Fram til da var det heller ingen veier, biler, telefoner, postvesen eller elektrisitet i landet. I 1999 fikk innbyggerne for første gang begrenset tilgang på TV. Bhutan har derfor lykkes i å bevare mange aspekter av sin kultur og sine tradisjoner, som kan dateres tilbake til midten av 1600-tallet. I 2010 ble landet det første til å inngå totalforbud mot å produsere og selge tobakk. Statsreligionen Vajrayana buddhismen har en sterk innflytelse på alle aspekter av det daglige livet til det bhutanske folket. De har en obligatorisk nasjonal kleskode som sier at menn skal gå med knelange tradisjonelle klær, og kvinner med kjoler til anklene. Fargene på klærne bestemmes ut ifra sosial klasse og status.

Opplev fantastisk stemning på festival i Bhutan

Tshechu er en årlig festival som feires over hele landet, blant annet i bakgården til hovedstaden Thimpus Dzong. Festivalen arrangeres i løpet av høsten, og fungerer som en stor sammenkomst der folk knytter sosiale bånd, mottar velsignelser og ser på underholdning i form av dans. Det sies at alle må delta på en Tshechu og oppleve maskeradedansen Cham minst én gang, for å motta velsignelser og vaske bort sine synder. Festivalen er også en viktig del av turistnæringen og tiltrekker seg mange besøkende hvert år. Billetter til Bhutan på denne tiden av året må altså bestilles tidlig. Om du ikke har mulighet til å reise på høsten er det nok av andre spennende festivaler og aktiviteter i landet utover året. Her er en oversikt over noen av de.

Massive Buddha Dordenma

Buddha Dordenma er en av verdens største Buddha-statuer, beliggende på toppen av en ås i Kuenselphodrang naturpark, med utsikt over den sørlige inngangen til hovedstaden Thimphu. Statuen, som stod ferdig 25. september 2015, er en feiring av 60-årsjubileumet for Bhutans fjerde konge, Jigme Singye Wang. 125.000 mindre Buddha-statuer har blitt plassert innenfor den 51,5 meter høye statuen, som sies at utstråler en aura av fred og lykke til hele verden.

Verdt å vite før reisen til Bhutan

Bhutan er ikke som andre destinasjoner for backpackere, spesielt hvis du reiser på et stramt budsjett. Som reisende i Bhutan er du nemlig pålagt å betale en daglig tariff til det bhutanske turistrådet på $200-250 (avhengig av sesong) per person. Det tilsvarer ca. 2000 NOK ut fra dagens kurs, og må betales før reisens start. Når det er sagt, dekker tariffen hele oppholdet ditt i landet. Her er en oversikt over hva tariffen inkluderer:

  • Overnatting på minimum 3 stjerners hotell
  • Alle måltider - frokost, lunsj, middag
  • En lisensiert bhutansk turguide
  • All innenlands transport - med unntak av flyreiser
  • Utstyr og transport for camping og fotturer
  • Alle interne skatter og avgifter
  • En royalty på $ 65 som går direkte til regjeringen for å gi gratis utdanning og helsetjenester, samt bekjempelse av fattigdom

Transport i Bhuta

På tross av svingete og bratte veier er det generelt svært trygt å ferdes i landet, og lokal transport er som nevnt inkludert i tariffen. På reise gjennom Bhutan må du likevel vise varsomhet og være tålmodig. På grunn av fjellterrenget er veiene ofte blokkert av steinskred, så i sommermånedene fra juni til august anbefales det å ikke reise over lange avstander i landet. Pakk uansett med deg rikelige mengder vann på flasker, snacks og reisesyketabletter, så er du sikret hvis uhellet først er ute og veiene må ryddes.

Bhutan, Tordendrakens rike

Selv om Bhutan er et lite land, fører det geografiske mangfoldet til varierte klimaforhold. Her er en oversikt over de ulike klimaforholdene i landet:

De nordvestlige delene av landet ligger høyest oppe i Himalayafjellene, og har et arktisk klima med snø hele året og temperaturer på opptil 5°C i juli.
Et temperert område i den midtre delen av landet minner mest om vårt nordiske klima, med rundt 25°C om sommeren og nattefrost om vinteren.
Lavlandet i sør har et tropisk klima med 15-30°C året rundt, korte og tørre vintre og somre med mye regn og temperaturer opptil 40°C.
De kraftige stormene som drønner ned fra Himalaya-fjellene har gitt Bhutan kallenavnet "Tordendrakens rike". Landskapet er enestående og vakkert, med høye fjell som strekker seg fra 200 m - 70000 meter over havet, og dype daler med et nettverk av små elver som renner ut på de indiske sletter. Om Bhutan ikke akkurat er Shangri-La er det i hvert fall ikke langt unna, og vi er sikre på at reisen hit uansett blir magisk.

Vil du reise til Bhutan?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Bhutan og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL BHUTAN

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...