{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Bosnia-Hercegovina

Reise til Bosnia med KILROY
Reise til Bosnia med KILROY

Bosnia-Hercegovina

Gjør deg klar for en ganske kul og kontrastfylt opplevelse på reise i Bosnia. Tenk deg: du er ombord i en skranglende buss, der lyriske kjærlighetssanger, lokal folkemusikk og technoslagere blandes sømløst inn i den lokale radiokanalen – dette skaper et interessant soundtrack for reisen din. Du passerer søvnige landsbyer, ser menn kledd i treningsdrakter mens de røyker sigaretter og nipper til kaffe som om de har all tid i verden. Men det er ikke alt i Bosnia-Hercegovina som går sakte, bare ta deg turen innom en av veikantrestaurantene som serverer stekt lam for lastebilsjåfører og folk i farta. Der opplever du en helt annen stemning!

Klar for å reise til Bosnia? Snakk med oss

Bosnia-Hercegovina er et vakkert hjerteformet land på Balkan, omgitt av Kroatia i nord og vest, Serbia i øst og Montenegro i sørøst – her er det mange flotte og spennende steder du kan utforske på din neste ferie til Bosnia!

Perfekt setting

På reise i Bosnia blir du møtt av frodig og røft landskap, med mye fjell, innsjøer og elver laget for fiske, rafting og kajakkpadling. Med alle mulighetene landet har å tilby for oppdagelsesreisende, er det bare et lite minus at Bosnia-Hercegovina ikke er en opplagt stranddestinasjon. Men hvem trenger strand når du kan få opplevelser i bøtter og spann! Du kan finne landets 20 km kystlinje rundt byen Neum (ikke langt fra Dubrovnik mot sør), så ta med badetøyet, for på reise i Bosnia-Hercegovina er alt mulig.

I tillegg til den nydelige naturen, bør du også sette av tid til de sjarmerende middelalderlandsbyene som Blagaj og Jajce. I mer enn 400 år var Bosnia-Hercegovina en viktig del av det osmanske riket, og med minareter, travle basarområder, orientalsk kaffe og te-hangouts er det fortsatt tydelig - her kan du smake den tyrkiske innflytelsen!

I Banja Luka, derimot, kan du beundre en fantastisk arkitektur fra det Østerriksk-ungarske keiserdømmet, som en del av den eklektiske historien til Bosnia-Hercegovina. Foruten å sette pris på arkitekturen, er Banja Luka stedet for å rafte! Kast deg ut i strykene til Vrbaselven og slapp av etterpå med lokalbefolkningen som serverer godsaker på billige bakerier 24/7.

Det er menneskene som utgjør landet

Til tross for den tøffe historien og den lange veien for å gjenoppbygge landet, kommer du til å oppdage at befolkningen i Bosnia-Hercegovina har god sans for humor og en ukuelig vilje til å få ting til å fungere - dette kommer godt med når overraskelser kryddrer reiseplanene dine!

Et perfekt eksempel på deres sans for ironi, easy going-natur og utholdenhet er det dristige krigsmonumentet i Sarajevo: en én meter høy boks med ICAR-storfekjøtt plassert på en betongkloss. Under krigen på begynnelsen av 90-tallet, forsøkte FN å støtte folket fra luften med forsyninger. Den over tre år lange bistandsoperasjonen gikk imidlertid ikke som planlagt - ikke engang i nærheten. Den utdaterte hermetikk maten ble et symbol på manglene ved den humanitære hjelpen de mottok, så etter krigen takket folket i Sarajevo ironisk nok det internasjonale samfunnet med dette rare monumentet. Ikke en lett sak, men lokalbefolkningen ser ut til å vite hvordan de skal komme seg videre!

Så mye å se, lære og oppleve på reisen i Bosnia

Du kjenner kanskje Bosnia-Hercegovina fra historietimene dine om bosnisk krig på begynnelsen av 90-tallet, men landet har så mye mer å tilby enn en grufull krigshistorie. På mange måter påvirker fortsatt folkemordet og etniske spenninger innad i landet befolkningen i dag, men det er blandingen av religioner og tradisjoner som gjør dette til et interessant, fargerikt reisemål for backpackere

Skal du komme deg rundt bør du hoppe på en buss og få mest mulig ut av det relativt omfattende bussnettet. Men ikke glem å få med deg noen av de spektakulære togturene heller. Hvis du er som oss og elsker en flott utsikt, bør du prøve togturen fra Sarajevo til Mostar. Det er trygt og morsomt å reise i Bosnia-Hercegovina, men husk at det fortsatt er en del miner rundt omkring, så ta advarselsskiltene på alvor, de er mer enn bare en dekorasjon.

To-do på reise til Bosnia

Å reise til Bosnia-Hercegovina er et opplagt valg for naturelskere! Sjekk ut de flotte Kravica-fossene (som kan måle seg med de argentinske Iguazu-fossene). Eller ta deg en vandring i den krigsherjede gamle olympiske bob-slede banen fra 1984 (Sarajevo-OL) og bli forundret over hvordan naturen og graffiti tar over den enorme konstruksjonen. Bare vær oppmerksom på skiltene og følg de merkede stiene for åssiden: områdets ueksploderte miner er en stor påminnelse om den ikke så fjerne krigen.

Vil du vite med om reiser til Bosnia-Hercegovina?

Snakk med en reisespesialist

Reiseinspirasjon

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL BOSNIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...