{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reis til Montenegro i Balkan
Reis til Montenegro i Balkan

Reis til Montenegro

Gå på oppdagelsesferd i 1000 år gamle byer med brosteinsbelagte gater, nyt et godt fiskemåltid i en av de små og rolige fiskelandsbyene langs kysten, og slå deg løs og dans til de små timer i det yrende nattelivet. Og la oss ikke glemme den fantastiske naturen! Mangfoldet og mulighetene er mange på en reise i Montenegro!

Spør oss om reiser til Montenegro

Store naturopplevelser i Montenegro

Du kan gjerne reise til Montenegro eller Crna Gora (som betyr svart fjell) hvis du liker å være aktiv mens du er på reisefot. Dette er absolutt et fjellrikt land med mange muligheter. Det florerer av gode turstier i områdene ved landsbyen Biogradska Gora, rundt Kolašin som ligger i Lovćen nasjonalpark, og ikke minst ved Durmitor nasjonalpark som er oppført på UNESCO listen som et sted for natur og kulturarv. Med hele 23 fjell på over 2300 meters høyde som er omringet av de fantastiske elvene Piva og Tara, gir hele Durmitor-området deg perfekte forhold for fjellturer, klatring, sykkelturer og rafting når du er på reise i Montenegro.

Med sitt middelhavsklima langs kysten mellom Kroatia og Albania, kontinentalklima i det sentrale Montenegro, og alpint klima ved fjellområdene i nord og øst, vil en reise til Montenegro by på noe for enhver smak. Dessuten bidrar den store variasjonen i klima til landets enestående og mangfoldige plante – og dyreliv. Strandliv på ferien i Montenegro - Budva Riviera

Montenegros mest populære feriedestinasjoner ligger langs den 300 kilometer lange kystlinjen som går mellom Kroatia og Albania. Hvis du ønsker sol, brunfarge og late dager på stranda mens du reiser i Montenegro, er Budva Riviera stedet for deg! Montenegros riviera er fylt med vakre kystbyer og fantastiske strender. Dette inkluderer Bečići, Petrovac, den gamle romerske bosetningen Budva, og den pittoreske halvøya Sveti Stefan som er kjent for sine eksklusive hoteller, samt andre vakre feriesteder som tiltrekker seg både filmstjerner og idrettshelter.

Besøk Kotor og Podgorica

Den beskyttede lille byen Kotor er også verdt et besøk på din reise til Montenegro. Her finner du både kirker og palass som stammer fra 1400-tallet da byen var en del av Venezia. Du vil garantert ikke angre på å ha klatret til toppen av San Giovanni-fortet som gir deg en fantastisk utsikt over både byen og Kotorbukta.

Skal du reise til Montenegro på utkikk etter en storbyopplevelser, vil nok landet med sine knappe 650.000 innbyggere og flotte naturlandskap, skuffe deg litt. Men i hovedstaden Podgorica kan du likevel få en smak av bylivet. Montenegros hovedstad har mye morsomme aktiviteter å by på, og er også lett tilgjengelig fra kysten. 

Hvordan reise rundt i Montenegro

Å reise rundt i Montenegro er regnet som en enkel sak. Busstilbudene gjør det lettvint å reise på kryss og tvers av landet, mens med tog er det litt mer begrenset hvor man kan reise. Det finnes likevel flere fine togreiser man kan ta, som for eksempel fra Bar (på kysten), gjennom Virpazar (Shkodërsjøen), videre til Podgorica og over til Serbia.

Matopplevelser

Matopplevelsene vil variere ut ifra hvilken region du er i på reise i Montenegro. Ved Adriaterhavet og Kotorbukta er det fisk og sjømat tilbredt med oliven og polenta som ofte står på menyen. I området rundt Shkodërsjøen tilbyr de mye karpe tilberedt med tørket plomme, eple og kvede. Maten som tilbys i fjellområdene ved Durmitor har gjerne et mer rustikk preg, og er ofte mer tradisjonelt tilberedt. Når du reiser i Montenegro vil du nok bemerke hvor glad befolkningen er i sine meieriprodukter, og at forskjellige former av ost, melk og yoghurt blir flittig brukt i mange av de tradisjonelle rettene du finner rundt om i landet.

En ny nasjon

Ikke vær for hard mot deg selv om du ikke vet så mye om Montenegro og landets historie. Montenegro er en av de nyeste selvstendige landene i verden, da det etter en folkeavstemmningen i mai 2006 ble avgjort at landet skulle være selvstendig. Fram til dette hadde Montenegro vært i union med Serbia, og før dette igjen, var Montenegro en del av Jugoslavia.

Utforsk Montenegro

Byer og steder som du bør besøke på din reise i Montenegro

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL MONTENEGRO

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

DESIGN DIN EGEN REISE

Turer og aktiviteter på reisen i Montenegro

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...