{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reise til Nord-Makedonia med KILROY
Reise til Nord-Makedonia med KILROY

Nord-Makedonia

På en ferie i Makedonia kan du forvente å høre lyden av trekkspill, sekkepipe og tamburin når du sitter på en lokal kafe eller går om bord i en lokal buss.

Snakk med oss om reise til Nord-Makedonia

Landet ble stiftet i 1991 etter frigjørelsen fra Jugoslavia og er i dag en ny og spennende destinasjon for deg som er ute etter høye fjell, innsjøer og gamle byer med en eklektisk miks av arkitektur fra både europeere og ottomanene. Landet har en liten befolkning og er sammensatt av flere ulike etnisiteter som gjenspeiler dette områdets rike historie. I tillegg til litt over 1 million makedoniere er det også en halv million albanere, nesten 80.000 tyrkere og en stor andel rumenere, serbere og bosniere som utgjør befolkningen i Nord-Makedonia.

Hva bør du gjøre på ferie i Makedonia?

I hovedstaden Skopje bør du ta turen innom «Old Bazaar» som er et livlig markedskvartal eller oppdage lokal historie på et av de mange museene i byen. Flere av byens gamle bygninger har blitt omgjort til museum, slik som for eksempel Nasjonal museet som i dag ligger i et tyrkisk bad fra 1500-tallet.

Du kommer heller ikke til å angre om du tar turen innom den sørvestlige byen Ohrid som ligger tett innpå innsjøen med samme navn. Her blir du dratt tilbake til middelalderen med landskapet, kirken og slottet på toppen av byen. Både innsjøen og byen er på UNESCOs verdensarvliste. Makedonia har det tørre middelhavsklimaet men ingen hav, derfor er Ohrid innsjøen også stedet å dra for deg som gjerne vil dyppe tærne i vann.

Nord-Makedonia har et utrolig vakkert landskap, og mye av det! Her har du mange mulighet til å være aktiv med utallige fotturer du kan legge ut på. Du kan for eksempel gå fra Skopje på grensen til Kosovo og hele veien til Ohrid innsjøen eller fra Ljubotn til Struga langs grensen til Albania – en liten 200km fottur.

Hvordan komme seg rundt på en reise til Makedonia

Det er ganske enkelt å komme seg rundt i landet, selv om det er begrensede muligheter med tog. Det går en rekke busser gjennom alle hovedrutene i Makedonia og reiser du med buss, reiser du sammen med de lokale. Det kan være verdt å nevne at dersom du har lett for å bli bilsyk, så kan noen av disse rutene være litt ekstreme. Mange av bussrutene kjører gjennom noe av det vakreste landskapet Makedonia har å tilby, men det kan være veldig svingete både opp og ned fjellsidene. Men Makedonia er et veldig trygt land å reise i! Dessverre så er LGBT-scenen her begrenset, så det kan hende at man opplever misnøye fra lokalbefolkningen om man tydelig viser kjærlighet mellom par av samme kjønn offentlig.

Valg av navn

I flere år etter at landet ble frigjort fra Jugoslavia har det vært en kamp om navnet, mellom det som da het Den tidligere jugoslaviske republikk Makedonia og Hellas. Den tidligere jugoslaviske republikk Makedonia var kontroversielt for grekerne fordi de brukte samme navn som naboregionen i Nord-Hellas. Uenigheten mellom landene gjorde at Hellas har blokkerte flere av Nord-Makedonias forsøk på å bli medlem av NATO og EU, men i juni 2018 ble de to landene endelig enige om en avtale for å endre landets navn til; Republikken Nord-Makedonia.

Hva kan du forvente å spise på ferie i Makedonia?

Kjøkkenet i Makedonia er en fin blanding mellom Middelhavet og osmantyrkiske innflytelser. Akkurat som i Tyrkia vil et måltid i Makedonia bestå av forskjellige forretter, også kalt «meze». Den vanligste av disse kalles “ajvar” som er en delikat, men også sterk forrett laget på røde paprika. Denne retten er kjent over hele det tidligere Jugoslavia, men den ekte versjonen får du her i Makedonia. Grillet kjøtt og ferskvannsfisk er også en stor del av menyen.

Reisetips til Makedonia

Spise: Ajvar
Se: Ohrid innsjøen
Gjøre: Gå på en fottur det fantastiske landskapet i Nord-Makedonia
Oppleve: Baazaren i Skopje

Vil du vite mer om reiser til Nord-Makedonia?

Book gratis reiserådgiving

 

Vis meg Nord-Makedonia

Byer og steder du burde besøke i Nord-Makedonia

Reiseinspirasjon

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NORD-MAKEDONIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for at du tar kontakt med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre!

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for du vil ha et møte med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre! Det kan være greit å vite at dette kun er en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Mens du venter på svar fra oss, så kan du jo sjekke ut litt reiseinspirasjon.

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...