{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reis til Slovenia med KILROY
Reis til Slovenia med KILROY

Reiser til Slovenia

Slovenia er stedet for deg som er glad i å være aktiv og utendørs. Landet har et spektakulært landskap og slovenerne vet å bruke det – og heldigvis viser de deg gjerne de beste stedene. I helgene vil du se businessmenn og arbeidere, side om side, dra på seg sportsutstyret og legge ut i villmarka.

Har du tenkt å reise til Slovenia, her er en notis til pakkelisten din; glem ikke fjellskoene! Et bra sted å starte er å bestige Mount Triglav (2,864 m)- et ypperlig valg, for det sies at Mount Triglav er fjellet alle slovenerer bestiger minst en gang i livet. 

Spør oss om reiser til Slovenia

Villmark og adrenalin når du reiser i Slovenia

Om du tar turen til Triglav National park og Soča Valley bør du være forberedt på en ferie fullpakket med opplevelser som garantert vil øke adrenalinnivået ditt! Elven Soča ryktes å være Europas mest instavennlige elver. Krystallklar og turkis snor elven seg gjennom de billedskjønne landskapene i Slovenia.  Men ikke la deg lure, Soča elven har mye mer å by på. Legg ut på kajakkpadling og rafting sammen med andre adrenalinjunkier, kom deg opp i fugleperspektiv og nyt utsikten mens du flyr gjennom luften på en av de to zipline-parkene som også er blant de største i Europa.

Helt optimale sykkelforhold

En reise til Slovenia kan anbefales alle sykkelentusiaster. Vil du utfordre deg selv maks, kan du for eksempel prøve Vrsic-passet i skiområdet Kranjska Gora eller Mangart-fjellet i Julian-Alpene. Mot nordøst, nær nabolandet Østerrike, ligger Mariborsko Pohorje som også er på listen over topp sykkeldestinasjoner. Når du trenger å ta en pause fra sykkelen, ligger det spa resorts på rekke i Štajerska-området. En perfekt pause hvis du vil skjemme deg selv bort litt og føle at sykkelturen var verdt strevet.

Fascinerende kontraster på reise gjennom Slovenia

Slovenia er kanskje et av de minste EU-landene, men landet er proppet med store opplevelser og kule kontraster. Her kan du oppleve forskjellige klimasoner, også i løpet av en og samme dag. Hva med å starte morningen i skiløypene og ved lunsjtid er du på en lekker sandstrand?

Underjordiske grotter

På reise i Slovenia kan du nesten skade nakken når du beundrer den nydelige fjellutsikten. Men vi anbefaler deg også å ta en titt ned en gang iblant også, inn i de mange underjordiske hulene på Karst-platået. Et spesielt «must see» på listen er Skocjan Caves, med underjordiske elver og fantastiske formasjoner som inspirerte sci-fi-forfatteren Jules Vernes til å skrive Journey to the Center of the Earth. Fascinerende ekte natur og mer fascinerende sci-fi-historier. Eller er det egentlig omvendt, hvem vet! Pakk sekken og se selv!

Slovenia er et must for foodies

Plassert mellom de fruktbare slettene i Pannonia, Alpene og solfylte Middelhavet er Slovenia påvirket av forskjellige mattradisjoner. Det er mye spenennde å smake når du reiser i Slovenia. I det nordlige og østlige Slovenia finner du pølsespesialiteter, schnitzel, surkål og «strudels», inspiret av Østerrike. I Prekmurje, ved Ungarn, spises det store mengder bograč - en slovensk gulasj oppkalt etter leireskålen den tradisjonelt spises fra. Ved kysten får du, utenom blåskjell og annen sjømat, rikelig med italiensk-baserte retter som ravioli, gnocchi, risotto eller den lokale pastaretten fuži.

I tillegg til de tradisjonelle rettene har unge talentfulle kokker dyrket den gastronomiske arven og brakt den lokale maten til et nytt nivå. Hold øye med Ana Roš for hennes prestasjoner på restauranten Hiša Franko: I 2017 ble hun kåret til verdens beste kvinnelige kokk. Hvis du vil se hvor noen av de gode produktene kommer fra, kan du besøke innlandet og byer som Piran og Portoroz og bli med på en trøffeljakt eller besøke noen av de økologiske gårdene.

Liker du god vin, kan glede deg til å reise til Slovenia. Flere lokale produsenter har fått internasjonalt gjennombrudd, så slovenske kvalitetsvin er ikke en skjult hemmelighet lenger, men det er fortsatt absolutt verdt å utforske.

Jugo-nostalgi

Når du reiser i Slovenia kan du komme over Tito-bilder, T-skjorter med røde stjerner og suvenirer fra det tidligere Jugoslavia. Slovenia har en god del Jugo-nostalgikere – mennesker som gjennom gamle band, partisanfilmer eller jugoslaviske produkter, dyrker og glorifiserer Slovenias kommunistiske fortid.

Slovenia er et av de mest moderne landene på Balkan, og en av de mest velstående republikkene fra tidligere Jugoslavia. Sammenlignet med Kroatia og Bosnia-Hercegovina, slapp Slovenia lettere fra krigen. Overgangen fra sosialistisk økonomi til markedsøkonomi har imidlertid ikke vært enkelt, og landet har blitt rammet av både finanskrisen og politiske korrupsjonsskandaler siden uavhengigheten i 1991.

Få mest mulig ut av reisen til Slovenia

Offentlig transport fungerer ganske bra i Slovenia, og det er lett å komme seg rundt med buss, og vi anbefaler at du legger turen innom de stedene du ikke klarer å uttale navnene på. Maribor og Ljubljana er godt forbundet med tog, og derfra er det også raskt og enkelt å komme seg til nabobyene, Wien og Zagreb som ligger rett over grensen.

Vil du vite mer om reiser til Slovenia?

Book gratis reiserådgiving

 

Reiseinspirasjon

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL SLOVENIA

Design din egen reise til Slovenia med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for at du tar kontakt med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre!

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for du vil ha et møte med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre! Det kan være greit å vite at dette kun er en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Mens du venter på svar fra oss, så kan du jo sjekke ut litt reiseinspirasjon.

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...