{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
athens-greece-guy-looking-over-city-cover
greece-women-traditional-easter-olympos-karpathos-cover

Reiser til Athen - Antikke Hellas!

Athen er en destinasjon av ekte historisk betydning. Akropolis er et selvskreven must, men Athen kan by på langt mer for sine besøkende. Den sjarmerende gamlebyen Planka, rimelig shopping, svingende Bouzouki-klubber og sist men ikke minst - lekker, gresk mat! Hos KILROY finner du billige reiser til Athen!

Spør oss om reiser til Athen

Historiske Athen

Du kan umulig unngå å planlegge en reise til Athen uten å ta en titt tilbake i tiden. Athen er tett knyttet til det antikke Hellas, gresk mytologi og demokratiets dannelse. Det har blitt funnet etterkommere av de første steinalderfolkene i nærheten av Akropolis som daterer 6000 år f.Kr., og de første olympiske lekene ble arrangert så tidlig som i 776 f.Kr.. Imponerende, rett og slett! 

Se, opplev og slapp av

Det er noen høydepunkter du absolutt ikke bør gå glipp av når du befinner deg i Athen - og viktigst av alt er selvfølgelig Akropolis. Om du reiser hit midt på sommeren er det absolutt å anbefale at du tar deg opp til Akropolis så tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen som mulig, da det er vanskelig å nyte vidunderet fullt ut når heten er på det verste. Panteon er navnet på det største og mest fotograferte bygget i Akropolis, og er selve symbolet på Athen. Når du titter opp på de enorme søylene er det ganske imponerende å tenke på at de har holdt seg gjennom så mange år med dårlig vær, lynnedslag og jordskjelv. Panteon ble bygget som et monument til gudinnen Athene. Det sies i gresk mytologi at Athene og onkelen hennes, havguden Poseidon, konkurrerte om grekernes hengivenhet og at hver av de donerte en gave til nasjonen. Poseidons gave var en saltvannskilde, men grekerne fant ikke særlig nytte i salt vann. Athene ga dem derimot et oliventre som igjen ledet til skygge, olivenolje og olivener. Dette foretrakk grekerne, og byen ble dermed oppkalt etter henne. En annen severdighet du bør få med det er det sjarmerende området Plaka med sine små sidegater og smug fylt med butikker, restauranter, barer og nattklubber - et perfekt sted for å oppleve tradisjonelle greske middagstradisjoner. I tillegg finner du også et gammelt romersk marked og siste rest etter de tyrkiske bad i Plaka.  

Shopping

Dersom din oppfatning er at vareutvalget i Athen kun består av skinnsandaler og skinnende keramikk må du tenke om igjen. Athen er en moderne storby med nye varehus som spretter opp overalt, og sentrumskjernen har vokst til å bli et trendy område med kjøpesentre som Attika og Hondos Center. Som i alle andre storbyer finner du også i Athen alle internasjonale merkevarer. Området rundt Monastriaki Square kan by på morsomme handlerunder, og i det ligger et loppemarked i de trange sidegatene. Langs bulevarden i Kolonaki kan du sjekke ut trendy kafeer og designerbutikker som Louis Vuitton, Ralph Lauren, Gucci og Lanvin, samt en rekke greske designere. I utkanten av Athen rett ved den nye motorveien til flyplassen og i nærheten av Olympiastadiet ligger "The Mall", som kan by på over 200 butikker spredt over fire etasjer.

Uteliv

Dersom du tar turen til Athen er det definitivt også et must å stikke innom en Bouzouki-klubb, bestående av moro, smerte, Coca-Cola, whisky, sang og dansÿ det må bare oppleves! Det finnes mange bra Bouzouki-klubber i sentrum av Athen som f. eks Mnisikleous i Plaka og Athens riviera Glyfade. Nattelivet i Athen har mye å by på - alt fra små, forførende barer til store house-arenaer som holder åpent til lenge etter soloppgang. De hotteste nattklubbene finner du i området rundt Psirri og luksuriøse Kolonaki.

Mat

De mest grunnleggende ingrediensene i gresk mat er uten tvil olivenolje og fetaost. Om du vil prøve litt av alt kan du be om mezè når du er på restaurant, det er omtrent det samme som koldtbord - du får en smakebit på alt det beste de har å by på. Blir dette for mye for deg kan vi anbefale følgende tradisjonelle retter:

  • Moussaka - en fyldig ovnsbakt rett med aubergine, lammekjøttdeig iblandet vin, kanel og hvitløk.
  • Souvlaki - spyd med grillet lam, svin eller biff. Noen ganger servert med grillede grønnsaker.
  • Gresk salat - tomat, løk, agurk, feta og olivenolje.
  • Tsatziki - yoghurtdip med hvitløk og agurk, perfekt til å dyppe brødet i!
  • Gemista- grønnsaker som tomat, aubergine, squash og paprika fylt med ris, kjøttdeig og urter.

Til maten må du be om den spesielle greske vinen Retsina, som har en svært spesiell smak og inneholder kvae fra grantrær. Om du velger ÿmezèÿ bør valget ditt falle på Ouzo, en alkoholholdig drikk med smak av anis, og som er gjennomsiktig når den serveres men forandres til melkehvit når man heller vann i.  

Reisetips

Trikk er rimelig og enkelt for å komme seg rundt i Athen. Trikkelinjene stod ferdig til sommer-OL i 2004, og strekker seg fra Syntagma til Faliro i Piraeus og til Vouliagmeni på Athens riviera.

Athens riviera

Bare en kort kjøretur på 30-40 minutter fra Athen ankommer du den såkalte Gullkysten, eller Athens riviera, som strekker seg hele veien fra Glyfada i nord til Cape of Sounio med sine berømte templer i sør. Athenerne har sommerhusene sine i Glyfada, som består av dyre utleiekomplekser, trendy shopping, interiørdesign, kafeer, fast food, uteliv og mote. I Vouliagmeni finner du fisketavernaer, luksushoteller, Armonia og den populære stranden Astir Beach. Om du reiser enda litt lengre ender du opp i Kavouri og Vola, helt ytterst på Lagonissi Peninsula. Her finner du noen av Athens dyreste hoteller og mest luksuriøse villaer. Med store bølger som slår inn mot kysten er det også perfekt for surfing her, noe som tiltrekker kule surfere fra hele verden.

Startsted for gresk øyhopping!

Ved siden av fantastiske Athen er Hellas også velkjent for sine mange, idylliske øyer - og Athen er perfekt startsted for nettopp øyhopping! Havneområdet i Piraeus er avgangssted for båter og ferger som kjører ut til øyene. Salamina, Hydra, Spetses, Aegina og Poros fungerer som bindeledd til partyøyene Ios, Mykonos og Corfu. Norske backpackere har i årevis jobbet på barer og hoteller her og dermed vært en del av det greske utelivet, men det er minst like perfekt for avslapning her som det er for festing. Kanskje på tide for deg å reise?

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Athen sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Vil du reise til Athen?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Athen og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...