{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
istanbul-mosque-sunlight-cover
istanbul-turkey-blue-mosque-celijng-sidebar

Reiser til Istanbul - En fantastisk by!

Istanbul ligger på grensen mellom to kontinenter. Med sin innholdsrike og varierte historie samt fargerike hverdag nå for tiden vil du garantert oppnå minner for livet under et opphold i Istanbul. Dette er en unik storby med en fantastisk blanding av kultur, historie, utsøkt mat og et pulserende natteliv. Her møtes øst og vest! Hos KILROY finner du billige reiser til Istanbul!

Spør oss om reiser til Istanbul

En reise til Istanbul er mer enn bare en storbyopplevelse! Denne destinasjonen har en rik og mektig forhistorie som definitivt vil fengsle deg ettersom du graver deg ned i den, samt at det er en storby av kontraster du uten tvil vil fascineres av. Det nye og det gamle møtes her i Istanbul, og du kan fordype deg i gammel historie på samme tid som du kan nyte alle goder en verdensmetropol har å by på. Istanbul ligger på grensen mellom Asia og Europa, og har totalt 11 millioner innbyggere. Historisk sett var Istanbul verdens maktsentrum. Byen ble en del av Romerriket rundt 100 år f. Kr., og ble cirka 300 år e. Kr. først hovedstad i Romerriket, deretter i det Byzantiske imperiet etterfulgt av det Ottomanske imperiet på 1500-tallet. Byen var tidligere kjent under navnet Constantinople. En reise til Istanbul gir deg sjansen til å oppleve stolte monumenter fra langt tilbake i historien.

De 3...

Det moderne Istanbul er delt inn i tre områder - gamlebyen, samt den moderne og den asiatiske bydelen. Gamlebyen passer perfekt for rusleturer rundt i området der du kan sanke inntrykk gjennom en forhistorisk atmosfære, besøke koselige gaterestauranter og kafeer i tillegg til å gjøre unna litt shopping. Her finner du også en av verdens største og eldste basarer som er et fantastisk sted der du garantert får følelsen av å befinne deg i fortiden, samt at du kan handle interessante og unike varer fra et utvalg bestående av alt fra klokker og smykker til krydder og håndverk - men glem for all del ikke å prute…! Dersom du vil ta det moderne Istanbul i nærmere øyesyn er Beyodul et must; ordene som best beskriver denne bydelen er livlig og energisk! Maten du får her er rett og slett utmerket, og spesialiteten "meze" (en slags buffet av småretter) må definitivt prøves. Byen puls stiger raskt i takt med klokken i det den tikker mot midnatt, og det mangler ikke på steder å ferdes rundt til. Ta turen innom en av de mange barene, slapp av og nyt et par drag av en tyrkisk vannpipe mens du beskuer folk og fe som vandrer forbi. Avslutt kvelden med et par hoftevrikk på områdets mange fargerike nattklubber. Den asiatiske bydelen har mindre turisme enn mange av de andre populære områdene, så her kan du få et mer hverdagslig inntrykk av Istanbul. En god opplevelse får du ved å ta turen til Princes Island der du kan nyte en herlig atmosfære, vakre granskoger, klostre og innbydende strender.

Hagia Sofia og Den blå moské

Under et opphold i Istanbul vil du sannsynligvis ende opp med en lang liste over ting du skal få med deg. To severdigheter som bør ligger på toppen av lista er Hagia Sofia og den blå moskeen. Hagia Sofia var opprinnelig en kirke, deretter en moske og er per i dag et museum som også fungerer som et landemerke for Istanbul. Den blå moskeen ligger bare et steinkast unna og har fått tilnavnet sitt som følge av de vakre keramiske Iznik-flisene den er bygget med. Palasset Topkapi er et annet imponerende byggverk der du kan få se nærmere på den berømte smaragddolken og den pæreformede 86-karat Kasikci-diamanten - verdens 5. største diamant!

Tyrkisk bad og båtturer

Noe annet man ikke bør gå glipp av er de klassiske og velkjente tyriske badene, på lokalspråket kalt "hamam". Dette er en estetisk opplevelse som renser kropp og sjel i dybden - noe som føles helt fantastisk etter lange shopping- eller sightseeingturer! En båttur på elvene Bosporus eller Golden Horn er også å anbefale, vi lover deg forfriskende havbris og utsøkt utsikt!

Beste årstid å reise til Istanbul

Høysesongen varer fra mars til september, men den beste tiden på året å reise hit er mellom april og mai eller september og oktober når temperaturene ligger på komfortabelt nivå, fra 16-25 grader.  

Reisen til Istanbul

Det enkleste er å fly direkte til Istanbul. Vi anbefaler å bestille både flybilletter og overnatting på vår nettside for best pris og tilbud. Dersom du trenger tips og råd til selve reisen kan du ta kontakt med oss komme innom en av våre butikker.

Vil du reise til Istanbul?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Istanbul og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...