{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
doha-qatar-skyline-view-cover
doha-general-sidebar

Reiser til Qatar - Det moderne Midtøsten

På en reise rundt i Qatar får du virkelig oppleve på nært hold hvordan velstand og moderne utvikling er i ferd med å transformere et tradisjonelt arabisk land til et futuristisk Disneyland med dyre hoteller og kjøpesentre, samtidig som du kan oppleve de mer velkjente ørkenene, oasene og naturfenomener i denne verdensdelen. Hos KILROY finner du billige reiser til Qatar!

I Qatar får du ikke servert Midtøstens mysterier og eventyr fra 1001 natt, i motsetning til hva du kanskje ville forventet deg. Her er det andre ting det bys på! Etter at oljeindustrien tok av på slutten av 1800-tallet ble Qatar på rekordtid en av verdens rikeste nasjoner. Styrtrike sjeiker bruker millioner av kroner på å transformere dette antikke arabiske landet til en moderne storby med futuristiske bygninger i beste "Jetson-stil", så om du reiser hit får du oppleve noe annet enn det typiske og autentiske Arabia!

Midtøstens Premier League

Antall besøkende til Qatar hvert år nærmer seg samme mengde som det bor mennesker i landet, så reiseindustrien her har selvfølgelig merket seg at det ligger mye penger i å gjenoppbygge og tilby turistene en smakebit av det ekte Arabia slik at deres oppfatning bestående av eksotisk musikk, glitrende moskeer og leirhus blir møtt. Derfor kan man på en rekke hoteller og feriesteder overnatte i beduinertelt, innta måltid på tepper inne i mørke grotter og få ryggen skrubbet i en dampende hammam. Mange vil kanskje si at Qatar står i fare for å ende opp som et arabisk Disneyland! Før du pakker kofferten og reiser til Qatar må du huske at det bor wahhabi-muslimer her på lik linje med Saudi Arabia, hvilket betyr at befolkningen ikke drikker alkohol samt at menn og kvinner kler seg i tradisjonelle hvite sjeik-antrekk og sorte sjal. Som turist i landet må du også sørge for å dekke deg til på samme måte som de lokale. Menn kan ikke gå i shorts, og kvinner må dekke til skuldre og knær. Forutenom dette så har Qatar et fritt muslimsk samfunn. Unngå å reise til Qatar i sommermånedene ettersom gjennomsnittstemperaturen da er på 35 grader og luftfuktigheten på hele 90%. I tillegg oppstår det ofte sandstormer i denne perioden.

Doha - sterk tro og rådyre hoteller

Rikdom har definitivt vært en hovedårsak til at det moderne Doha ble bygget, men en annen årsak er troen på at de skal kunne opprettholde en bra livsstil selv etter at oljen tar slutt. Man vil konstant få øye på byggekraner, og nye skyskrapere spretter opp med jevne mellomrom, den ene blankere og høyere enn den andre. Kun 20% av Qatars innbyggere er av arabisk opprinnelse mens resten består av tilflyttede arbeidere - de aller fleste menn, hvilket betyr at man sjelden får øye på lokale kvinner. På grunn av alle gjestearbeiderne kan man fort få inntrykk av at nesten ingen innbyggere slår rot i Qatar og bare kommer på gjennomfart. Doha er kjent for den 7 km lange bryggekanten Al-Corniche som omkranser byens hesteskoformede havneområde og som består av palmetrær, luksushoteller og rådyre leiligheter. I Qatar er prisene høye, og dette er kanskje Midt-Østens dyreste land med rompriser på hotell jevnt over fra 100 dollar per natt. Du kan imidlertid spare litt penger på å spise på lokale småcafeer og benytte deg av såkalt "couch-surfing".

Souq Waqif

Den labyrintiske Souq Waqif byr på original arabisk atmosfære. Selv om dette markedet nylig har gått igjennom renovering til ære for turistene er så har de greid å beholde den autentiske atmosfæren, og den hektiske handelen pågår for fullt. Her får tak i tradisjonelle antrekk, eksotisk krydder og spennende lokalproduserte gaver til å ta med hjem. De fleste gamle souqs - markeder - har blitt tatt over av gigantiske kjøpesentre der Dohas rike kvinner sprader rundt med det siste fra moteverdenen.

Bir Zekreet - en bortgjemt oase

Det som Doha mangler av typisk arabiske kjennetegn vil du derimot finne i den lille oasen Bir Zekreet, en sandfarget landsby som ligner på noe vi kan gjenkjenne fra Donald Ducks eventyr i tegneseriene. Her er det ikke så mange turister fordi man behøver en firehjulstrekker for å komme seg til oasen, og man må ta med eget telt og det man ellers behøver av mat og drikke. Men for de som tar seg bryet, så er opplevelsen man får igjen definitivt verdt det - nemlig en natt i ørkenen under stjernene mens alt du hører er knitringen fra leirbålet. Veldig romantisk!

Khor Al-Adaid - ekstraordinære naturopplevelser

Den beste naturopplevelsen man får i Qatar er uten tvil sanddynene i Khor Al-Adaids, som alltid er i bevegelse og dermed former de vakreste kreasjoner i sanden. Ørkenen snor seg ned til en innsjø som igjen fører ut til den arabiske golfen 10 km unna. Dyrelivet her er fantastisk med havskilpadder og andre sjødyr, og stedet er i tillegg ført opp på listen over UNESCOs verdensarv.

Al-Khor - det tradisjonelle Qatar

Dersom du er interessert i historie og kultur bør du ta turen innom havnebyen Al-Khor nord for Doha. Byen var en gang i tiden selve sentrum for Qatars store perleindustri - som desverre kollapset i 1930 og sente landet inn i en enorm fattigdom. I dag er Al-Khor et hyggelig sted der man kan tilbringe et par rolige dager for å se nærmere på lokale bygninger i gamlebyen og fuglelivet i Al-Khor Gardens. På kveldstid kan man nyte utsikten samtidig som man tester ut lokale spesialiteter i matveien på restaurantene langs Al-Khor Riviera.

 

Steder du bør oppleve i Qatar

Les mer om Doha ved å klikke på kartet nedenfor.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL QATAR

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...