{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
australia-east-coast-fraser-island
fraser-island-australia-75-mile-beach-aerial-sidebar

Reiser til Fraser Island - For den eventyrlystne!

Fraser Island er rette øy for eventyrlystne backpackere! Midt på verdens største sandøy finnes innsjøer med ferskvann hvor du kan nyte deilige svømmeturer uten å måtte bekymre deg for hai eller farlige maneter. Ettersom det ikke finnes veier her forgår eventyret med firehjulstrekkere langs øyas brede strandlinje. Hos KILROY finner du billige reiser til Fraser Island!

Spør oss om reiser til Fraser Island

Midt på Australias østkyst ligger verdens største øy bestående av sand - Fraser Island (også kalt Frazer Island eller Frazier Island). Denne destinasjonen bør absolutt besøkes når du er i Australia. Den 120 km lange sandøya ligger på UNESCOs liste over verdensarv og inkluderer over 100 ferskvannssjøer, noen med klart vann og andre med mer brunlig - alle omkranset av deilig, finkornet sand.

Til Fraser Island kommer du deg med ferge fra Hervey Bay, og rundt på øya er det kun firehjulstrekkere som tillates ettersom det ikke finnes ordentlige veier. Hovedveien er selve strandlinja, mens inne på øya er veiene både trange og sandete. Dersom du kjører selv må du være oppmerksom på at strandveien også brukes av fotgjengere samt at enkelte småfly og helikoptere lander og letter her. Er kjøre-ferdighetene derimot ikke helt på topp finnes det mange arrangerte rundreiser med lokalkjent sjåfør og guide. Velg de turene som inkluderer "base camp" med fasiliteter, f.eks. The Beaches som har en permanent leir med dusj, toalett og kjøkken på stedet.

Camping er den vanligste overnattingen på Fraser Island, og de fleste stedene og leirene ligger på østsiden. Det finnes også andre alternativer for overnatting, men da bør du booke i god tid på forhånd.

Svømming i havet er ingen god idè ettersom undervannsstrømmene er svært sterke og tigerhaier omkranser øya. Men det er kult å se haiene fra en av de mange utsiktsstedene på øya, f.eks Indian Head.

Dingoer på Fraser Island

Vær på vakt mot dingoer! Selv om antallet av villhunder synker er de fremdeles en trussel mot turister som man må være klar over. Mating av dyrene eller å oppta deres oppmerksomhet er ulovlig. Dersom du støter på en dingo er rådet fra de lokale at du trekker deg rolig tilbake. Hold deg alltid sammen med andre, og har du barn med pass alltid på at de befinner seg nært deg.

Lake McKenzie på Fraser Island

Av alle innsjøene er Lake McKenzie den mest kjente, og absolutt verdt å få med! I gåavstand fra stranden, 100 meter over havet blir du møtt av en enestående utsikt: en krystallklar blå innsjø omkranset av kritthvite sanddyner. Innsjøen er kun 5 meter dyp så bading er helt perfekt her. Etter å ha lekt deg i vannet er det herlig å bare slappe av i sanddynene helt til solen går ned.

Eli Creek

På Seventy-Five Mile Beach finner vi Eli Creek, et vannfall der ferskvannet fra innsjøene renner ut i havet.  Her er det igjen tid for å slenge på seg badebuksen. Gå opp langs forhøyningen der vannet renner ut, og på betryggende høyde er det bare å kaste seg ut i bekken og gli nedover. Det renner daglig ut over 80 millioner liter vann her - i tillegg til deg! 

Maheno Wreck

En av øyas turistmagneter er skipsvraket på østsiden, S.S. Maheno. En gang i tiden var dette et luksuriøst passasjerskip, og som under 2. verdenskrig tjenestegjorde som øvelsesmål for bombing for det australske militæret. Forliset er gigantisk. NB! Det er forbudt å klatre opp på skipet.

KILROYs reisetips til Fraser Island

Dersom du reiser til Fraser Island på egenhånd må du i forkant av turen sørge for å få tillatelse til bil og camping. Disse bevilgningene selges fra f.eks Hervey Baysta.

Vil du reise til Fraser Island?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Fraser Island og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL AUSTRALIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere i Australia?

Vi samarbeider med flere universiteter i Australia, og tilbyr gratis studieveiledning.

Les mer om å studere i Australia

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...