{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Initiativet: Madagaskar

vozam nursery er en del av myclimate initiativet på madagaskar

Tilbake til en grønn øy med solcelle ovner på Madagaskar

For å redusere karbondioksid og motvirke den hurtige avskogingen på Madagaskar, støtter myclimate fremstilling og distribusjon av effektive og klimavennlige solcellekomfyrer og solcellekokere. En del av dette prosjektet tar for seg utdanning og opplæring av elever om miljøvern og klimavennlig matlagning. I tillegg jobbes det for å gjenopprette avskogede områder og derfor plantes det en frøplante per solgte komfyr. 

Myclimate Madagascar Initiative Parabolic Cookstove Training Cover
Prosjektet: Kort fortalt
Prosjekt type: Effektive solcelledrevne matlagnings ovner Prosjekt sted: Madagaskar Årlig CO₂ reduksjon: 269,621 tons Situasjonen uten prosjektet: Forbruk av ikke-fornybare ressurser som ved og kull.

Bærekraftig produksjon av solcelleovner og elektriske kokeapparat

Myclimate har utviklet dette prosjektet i samarbeid med organisasjonen ADES (Association for the Development of Energy Solaire). ADES har produsert solcelledrevne ovner på Madagaskar siden 2002, som selges til lokale husholdninger til en redusert pris. Siden 2010 har prosjektet utvidet driften til hele øya og har også utvidet sitt produktsortiment med effektive elektriske kokeplater for å utfylle ovnene.

I dag har ADES en portefølje av ni forskjellige apparater som drives av solenergi til husholdninger på øya, i tillegg til institusjoner og organisasjoner som skoler, barnehjem og sykehus. Produksjon og distribusjon av produktene foregår over hele øya, og de betjener alle typer kunder på Madagaskar. Siden 2017 har en lastebil fungert som et mobilt reklame- og informasjonssenter, og til nå har den hovedsakelig blitt brukt på landsbygda i det nordlige Madagaskar.

Miljøundervisning og effektiv bruk av energi

ADES jobber for å øke befolkningens bevissthet rundt miljø og helse, sunn mat og drivstoffeffektiv matlaging. Med et innovativt miljøopplæringsprogram bringer ADES skolebarn og lærere nærmere sin naturlige flora og fauna og motiverer dem til å leve på en mer miljøvennlig måte.

De klimavennlige ovnene og komfyrene sparer opptil 50 prosent av kull- eller vedforbruket, noe som igjen gir verdifulle økonomiske besparelser for husholdningens budsjett, eller tidsbesparelser, ved at man har mindre hyppig innsamling av ved. Spesielt kvinner og barn drar fordel av solcelleovnene, fordi de eksponeres for mindre røyk under matlagingen.

Utbredelsen av klimavennlige solcellekomfyrer er et effektivt middel for å bekjempe den økende avskogingen på Madagaskar og redusere CO2-utslipp. Hver gang en solcellekomfyr selges, finansierer ADES ett tre for nyplanting.

Detet prosjektet støtter 10 av FNs bærekraftsmål (SDG)::
DG 1: Over 1,2 millioner mennesker drar fordeler, blant annet fra lavere drivstoffutgifter (24 euro spart per husholdning per år). SDG 3: Hovedsakelig kvinner og barn drar fordeler av prosjektet på grunn av bedre luftkvalitet. SDG 4: I løpet av 712 skolebesøk har nesten 80 000 elever og rundt 3500 lærere blitt undervist i klimabeskyttelse og ren matlaging SDG 5: Spesielt kvinner og jenter må bruke mindre tid på å samle ild ved og vedlikeholde kokebrannen. SDG 7: 212,220 solcellekomfyrer og elektriske komfyrer er blitt produsert og solgt. SDG 8: 138 faste ansatt og ulike arbeidserfaringer. Ytterligere 143 jobber med lokale leverandører og rundt 100 uavhengige ovnsforhandlere. SDG 12: 9 forskjellige ovnsmodeller produseres lokalt med lokalt materiale i 8 sentre. SDG 13: Hver ovn sparer rundt 1,7 tonn CO2 per år og 2,3 tonn tre eller 0,7 tonn trekull. SDG 15: 1,7 millioner tonn tre hittil spart, tilsvarer 8 810 hektar skogareal. SDG 17: Teknologioverføring og teknologisk selvtillit
Les mer om målene her

"My grandmother says, Madagascar used to be a green Island. Today, it is a red island."

Eléonore, wife of Luc Rado Rabotoson, project employee, about deforestation.

Teknologien utvikles forløpende

Solcelleovnene er perfekte til å lage den tradisjonelle maten på Madagaskar, slik som ris, mais, maniok og kjøtt- og kyllingsupper. Men de nye ovnene gjør at man også må endre sine matlagningsvaner. Derfor har ADES satt i gang et prosjekt for å bevisstgjøre lokalbefolkningen på riktig og sikker bruk av solcelleovner til matlagning.

Siden 2017, har man anvendt såkalte Artemisia-briketter som er produsert av en biomasse, i stedet for å bruke ved for å fyre opp ovnene. Disse såkalte Artemisia-brikettene er en meter lange, veier 10kg og produseres av restproduktet fra produksjonen av malariamedisin. 

Gjennom denne semi-industrielle produksjonen, kan de klimavennlige komfyrene ikke bare bli produsert på en bærekraftig måte, men også mer effektivt og med høyere kvalitet. 

the cookstove in action in madagascar

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...