{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Episk reise i Kroatia, Bosnia, Montenegro og Albania


Besøk Mostar i Bosnia på rundreise i Balkan med KILROY
Customized - Roundtrip in Croatia, Bosnia, Montenegro & Albania

Få inspirasjon til stoppene på reisen

Klikk deg videre i galleriet for å lese mer om reisen. Du kan også gjøre dette til en del av en lengre reise i Europa eller hva med Jorden Rundt? Reisespesialistene våre hjelpe deg gjerne med å sette opp en reiserute basert på dine interesser, budsjett og drømmedestinasjoner.

Bli noen dager i Dubrovnik på rundreisen din

Dag 1-4: Interrail og Dubrovnik

Reis gjennom det tyske landsbygden på Deutsche Bahns hurtige, moderne og komfortable tog ned til München. På alle Tysklands høyhastighetstog finnes det kafé og restaurant ombord. Her kan nyte en kopp kaffe mens toget suser avgårde i 300 km i timen imens det kribler litt i magen over eventyret du har i vente. Forbered deg på at toghastigheten vil dabbe litt av fra München av, for turen kommer til å bevege seg langsommere herfra. Ta enten et dagtog eller nattog til Zagreb, som markerer starten på reisen din i Balkan. Brukt en natt eller to i Zagreb, og kom litt under huden på den kunstneriske og historiske byen. Fra Zagreb svinger turen seg videre nedover mot Split på det daglige Intercity toget eller nyt en duggfrisk øl, vakker utsikt og en ...

Sjarmerende bygninger i Mostar

Dag 5: Mostar, Bosnia

Sjåføren din møter deg klokken 7 på morgenkvisten i nærheten av der du overnatter, og får deg avsted til Bosnia-Hercegovina og Mostar. Mostar er både en av de eldste og mest populære bosetningene i Bosnia-Hercegovina, kjent for broen Stari Most, den historiske gamlebyen, et variert natteliv og fantastiske eksempler på ottomansk arkitektur.

Den gamle sjarmerende byen byr på må trange gater, koselige kafeer, hyggelige restauranter, med fantastisk utsikt over Stari Most, Nereta eleven og fjellene rundt. Husk å ta noen korte stopp så du får knipset noen bilder, hvilt og nyte de spektakulære omgivelsene.

Besøk Black Lake i Montenegro på rundreise i Balkan

Dag 6: Sutjeska nasjonalpark og Trnovacko

Vi starter reisen tidlig om morgenen fra Mostar. Underveis tar vi noen få korte stopp for å hvile og ta bilder før du kommer fram til Tjentište. Derfra kjører vi videre med terrengkjøretøy mot toppen av Maglić og Prijevor (1668 moh). Halvveis til Prijevor, på 1280 moh, finner du et anlagt utsiktspunkt (ca. 400 m fra veien gjennom skogen), som har utmerket utsikt til Skakavac-fossen. Så fortsetter du kjøreturen mot Prijevor, startpunktet for fjellturen. Den vakre hjerteformerde innsjøen som symboliserer kjærlighet, kan kun nåes til fots. Trnovačko Lake ligger langt nordvest for Montenegro, tett på grensen til Bosnia. Forruten Black Lake på Durmitor, er dette en av de vakreste innsjøene i Montenegro. Innsjøen ligger omgitt av høye fjell fra ...

Rafting på elven Tara i Montenegro

Day 7: Rafting Tara River & Pluzine

Etter frokost kan du nyte denne dagsturen med en halv dags rafting gjennom den berømte Tara dalen i Montenegro, den dypeste dalen i Europa, og den nest dypeste i verden (etter Grand Canyon i USA). Dalen er på UNESCOs verdens naturarvliste. 18 km med vannstryk tar oss gjennom den mest attraktive delen av dalen på Tara elven, fra Brštanovica til Šćepan Polje, på en raftetur som tar rundt tre til fire timer. Utover adrenalinkick, byr på Tara eleven også på vakre landskap og mer en 20 elvestryk som kategoriseres som rafting i klasse 3 og klasse 4. Etter spennende rafting og en smakfull lunsj, kjører du videre til Plužine. Det ville være noen korte stopp underveis for å slappe av og nyte de flotte omgivelsene ved Europas største drikkevannsrese...

Bli med på en fantastisk zipline-opplevelse i dalen i Montenegro

Dag 8: Pluzine & Piva-innsjøen

Hvis det er noe du vil gjøre i Plužine, er dette dagen for å gjøre det. Du kan vandre gjennom byens omgivelser, ta en zipline over Piva-sjøen eller til og med gå rundt Piva-sjøen eller nyte en lat morgenstund før vandring i på fjellene i Durmitor i et rolig tempo. Og når natten faller på, kan du hvile trøtte føtter på en av byens restauranter med en deilig middag!

Tilbring noen dager i Podgorica på reisen din

Dag 9 - Fra Pluzine til Podgorica

Etter den korte pausen i Pluzine er det nå på tide å reise videre til Podgorica. Det kan være du ønsker å være i Montenegro litt lenger. Hvis du vil, kan du bli noen ekstra dager i Podgorica eller bli med på et par dagturer i området rundt byen. Fra Podgorica finner du din egen reiserute til det Albanske byen, Shkodër, og buss er det enkleste alternativet.

 Nyt utsikten på vandring i Valbona-dalen i Albania

Dag 11: Shköder, Albania

Velkommen til Shkodër! Den største byen nord i Albania, Shkodër, er også en av Albanias mest interessante byer, med spennende historie hvor hver epoke har satt sitt eget spesielle preg på byen. Finn selv veien til hvor du skal bo og utforsk byen på egenhånd resten av dagen.
Vår anbefaling er å besøke Rozafa-slottet med sin fantastiske historie og legender, eller bare chille på en lokal kafé, i ekte albansk manér.

Nyt et godt måltid i fjellene i Albania

Dag 12: Koman-innsjøen og Berisha landsbyen

Vær forberdt på en tidlig start når du forlater Shkodër klokken 6.30 når dere må kjøre mot Koman-sjøen for å rekke fergen kl.9 til Fierza, den andre siden av innsjøen. Etter dere kommer fram til landsbyen Berisha, som er base for natten, skal du ut på Koman sjøen i kajakk omgitt av tett skog, lodrette klipper og dype kløfter. Du vil være tilbake på gjestehuset til lunsj, og senere har du noen ledige timer til å padle mer kajakk på den vakre sjøen.

 Valbona dalen er perfekt hvis du liker å vandre i naturen

Dag 13: Valbona dalen

Du reiser tilbake samme vei som du kom, med buss og ferge til den andre siden av sjøen. Kjøreturen fra Fierza til Valbona tar rundt 45 minutter og går gjennom byen Bajram Curri, inngangsporten til Valbona dalen. Etter en lunsjpause i Valbona, skal du være klar for en liten gåtur i Kukaj. Turen går til et veldig avsidesliggende området i Valbona-dalen, hvor man fremdeles lever selvforsynt. Turen tar omtren 1-2 timer, og er perfekt oppvarming for den store turen i morgen.

 Den vakre nattehimmelen er spektakulær i fjellene i Albania

Dag 14: Theth

Også kjent som reisens store dag. Nå legger du ut på den spennende turen fra Valbona til Theth, og følger den eldgamle ruten de lokale har brukt i årevis. Før i tiden var det kun mulig å reise fra Valbona til Shkodër til fots, og det tok to fulle dager å gå ruten! På ruten vil du passere gjennom den eldste delen av landsbyen hvor folk stadig bor i sine over hundre år gamle steinhus, som står igjen som fine og bemerkelsesverdige rester fra fortiden. Den 18 km lange vandringen byr på spektakulær utsikt over lange steindaler og frodig grønn skog. Du stopper for lunsj på en av de tradisjonelle kafeene underveis, men sørg for å ha med deg snacks i tilfelle. Etter å ha gått i 7-8 timer kommer du til Theth som garantert vil overraske dere med unik...

Tirana er et flott sted å nyte bylivet i Balkan

Dag 15: Tirana

Etter frokost på gjestehuset er siste stopp før dere forlater Theth, den vakre Gurnas-fossen som ligger rundt 45-minutters spasertur fra landsbyen. Kjøreturen til Shkodër tar rundt tre timer, og har lunsjstopp på veien. Nå har du litt ledig tid til å oppdage det siste av Shkodër, før du reiser med privattransport mot Tirana som er hvor reisen ender.

 Ta en tur i taubanene for å se utsikten over Tirana ovenfra

Dag 16: Reis på egenhånd eller reis hjemover

Ønsker du å fortsette eventyret ditt eller reise hjem fra Tirana? Du kan ta en kort busstur til Durres, og fra Durres er det to fergeforbindelser videre til Ancona eller Bari. Har du tid, så stopp for noen dager og oppdag Sør-Italias nest største by, Bari. Solfylt og livlig, med fantastiske strender og en historisk gamleby du kan oppdage. Fortsett på Italias direkte intercity-tog til Bologna med direkte forbindelser til München. Fra München kan du finne tog til Hamburg og så tog eller ferge videre hjem til Norge.

Se som liste

Anbefalt reiselengde

3 uker

Land

4

Transport

Tog, buss og båt

Reisetype

Backpacking

Pris fra*

21 182 NOK

Send forespørsel
Lyst til å oppleve noe litt annerledes? Da bør Balkan være på bucketlisten din! Nyt landskapet, mens du "slow travel" gjennom fire land: opplev Kroatia, Bosnia, Montenegro og Albania sammen med andre eventyrlystne backpackere.

Dette reiseforslaget starter ombord på toget som tar deg hele veien til Kroatias hovedstad, Zagreb. Bruk noen dager på å oppleve byen før du setter deg på bussen til Dubrovnik, hvor denne opplevelsesreisen starter.

Fra Kroatia reiser du med andre backpackere til noen av de kuleste stedene i Bosnia-Herzegovina, inkludert den ikoniske byen Mostar (som er berømt for broen Stari Most). Fra Mostar fortsetter du inn Bosnias fjellrike landskap, i tillegg til nabolandet Montenegro. Her er det klart for fantastiske fjellturer og rafting i noen av Europas villeste elver, som garantert får pulsen din på topp!

I Montenegro finner du Europas dypeste dal, Tara, som selvfølgelig er et høydepunkt på denne turen. Ditt siste stopp i Montenegro er hovedstaden, Podgorica. Her kan du velge å bli noen dager før du vender nesa mot Shköder i Albania. Etter en dag i Shköder er det på tide å dra inn i villmarken. De albanske Alpene er noe for seg selv og vi kan garantere at du blir bergtatt av det vakre landskapet!

Hele opplevelsesreisen ender i Albanias hovedstad, Tirana. Her kan du velge å fortsette på egenhånd eller reise hjemover! Husk at dette kun er et reiseforslag og at du kan skreddersy denne reisen akkurat slik du vil ha den. Snakk med våre reisespesialister!

*Pris fra, per person (basert på to personer som reiser sammen)Hva er inkludert?
 • 5 dagers Interrail pass for å komme til Zagreb
 • 5 dagers opplevelsesreise i Montenegro og Bosnia
 • 5 dagers vandring/rundreise i Albania
 • Matlagingskurs i Tirana
 • Overnatting på de ulike turene (8 netter)
 • Transport under dagsturer
 • De fleste måltider på de ulike turene
 • Kajakkutstyr
 • Bestillingsomkostninger
 • Din egen reisespesialist
Hva er ikke inkludert?
 • Lommepenger
 • Måltider (utenom måltidene inkludert på turen)
 • Bussbillett fra Split til Dubrovnik (men det kan vi hjelpe deg med)
 • Bussbillett fra Podgorica til Shköder (det kan vi også hjelpe deg med)
 • Buss/fergebillett fra Tirana til nærliggende Interrail-forbindelse (det kan vi hjelpe deg med)
 • Reiseforsikring (men dette kan vi også hjelpe deg med!)

   

alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

 1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
 2. Angi budsjett og hva du er interessert i
 3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Få inspirasjon til stoppene på reisen

Klikk deg videre i galleriet for å lese mer om reisen. Du kan også gjøre dette til en del av en lengre reise i Europa eller hva med Jorden Rundt? Reisespesialistene våre hjelpe deg gjerne med å sette opp en reiserute basert på dine interesser, budsjett og drømmedestinasjoner.

Dag 1-4: Interrail og Dubrovnik

Reis gjennom det tyske landsbygden på Deutsche Bahns hurtige, moderne og komfortable tog ned til München. På alle Tysklands høyhastighetstog finnes det kafé og restaurant ombord. Her kan nyte en kopp kaffe mens toget suser avgårde i 300 km i timen imens det kribler litt i magen over eventyret du har i vente. Forbered deg på at toghastigheten vil dabbe litt av fra München av, for turen kommer til å bevege seg langsommere herfra. Ta enten et dagtog eller nattog til Zagreb, som markerer starten på reisen din i Balkan. Brukt en natt eller to i Zagreb, og kom litt under huden på den kunstneriske og historiske byen. Fra Zagreb svinger turen seg videre nedover mot Split på det daglige Intercity toget eller nyt en duggfrisk øl, vakker utsikt og en natts hvile på nattoget. Fra Split er det rikelig med forbindelser videre med GetByBus til Dubrovnik, en naturskjønn reise mens bussen følger Kroatias krokete kystlinje nedover til Dubrovnik.

Dag 5: Mostar, Bosnia

Sjåføren din møter deg klokken 7 på morgenkvisten i nærheten av der du overnatter, og får deg avsted til Bosnia-Hercegovina og Mostar. Mostar er både en av de eldste og mest populære bosetningene i Bosnia-Hercegovina, kjent for broen Stari Most, den historiske gamlebyen, et variert natteliv og fantastiske eksempler på ottomansk arkitektur.

Den gamle sjarmerende byen byr på må trange gater, koselige kafeer, hyggelige restauranter, med fantastisk utsikt over Stari Most, Nereta eleven og fjellene rundt. Husk å ta noen korte stopp så du får knipset noen bilder, hvilt og nyte de spektakulære omgivelsene.

Dag 6: Sutjeska nasjonalpark og Trnovacko

Vi starter reisen tidlig om morgenen fra Mostar. Underveis tar vi noen få korte stopp for å hvile og ta bilder før du kommer fram til Tjentište. Derfra kjører vi videre med terrengkjøretøy mot toppen av Maglić og Prijevor (1668 moh). Halvveis til Prijevor, på 1280 moh, finner du et anlagt utsiktspunkt (ca. 400 m fra veien gjennom skogen), som har utmerket utsikt til Skakavac-fossen. Så fortsetter du kjøreturen mot Prijevor, startpunktet for fjellturen.

Den vakre hjerteformerde innsjøen som symboliserer kjærlighet, kan kun nåes til fots. Trnovačko Lake ligger langt nordvest for Montenegro, tett på grensen til Bosnia. Forruten Black Lake på Durmitor, er dette en av de vakreste innsjøene i Montenegro. Innsjøen ligger omgitt av høye fjell fra øst, sør og vest og de mest kjente av de er Maglić og Volujak. Etter den spennende turen går reisen videre til Montenegro og campen for middag og overnatting.

Day 7: Rafting Tara River & Pluzine

Etter frokost kan du nyte denne dagsturen med en halv dags rafting gjennom den berømte Tara dalen i Montenegro, den dypeste dalen i Europa, og den nest dypeste i verden (etter Grand Canyon i USA). Dalen er på UNESCOs verdens naturarvliste. 18 km med vannstryk tar oss gjennom den mest attraktive delen av dalen på Tara elven, fra Brštanovica til Šćepan Polje, på en raftetur som tar rundt tre til fire timer.

Utover adrenalinkick, byr på Tara eleven også på vakre landskap og mer en 20 elvestryk som kategoriseres som rafting i klasse 3 og klasse 4. Etter spennende rafting og en smakfull lunsj, kjører du videre til Plužine. Det ville være noen korte stopp underveis for å slappe av og nyte de flotte omgivelsene ved Europas største drikkevannsreservoar, Piva Lake og det 220 meter høye vannkraftverket.

Dag 8: Pluzine & Piva-innsjøen

Hvis det er noe du vil gjøre i Plužine, er dette dagen for å gjøre det. Du kan vandre gjennom byens omgivelser, ta en zipline over Piva-sjøen eller til og med gå rundt Piva-sjøen eller nyte en lat morgenstund før vandring i på fjellene i Durmitor i et rolig tempo. Og når natten faller på, kan du hvile trøtte føtter på en av byens restauranter med en deilig middag!

Dag 9 - Fra Pluzine til Podgorica

Etter den korte pausen i Pluzine er det nå på tide å reise videre til Podgorica. Det kan være du ønsker å være i Montenegro litt lenger. Hvis du vil, kan du bli noen ekstra dager i Podgorica eller bli med på et par dagturer i området rundt byen. Fra Podgorica finner du din egen reiserute til det Albanske byen, Shkodër, og buss er det enkleste alternativet.

Dag 11: Shköder, Albania

Velkommen til Shkodër! Den største byen nord i Albania, Shkodër, er også en av Albanias mest interessante byer, med spennende historie hvor hver epoke har satt sitt eget spesielle preg på byen. Finn selv veien til hvor du skal bo og utforsk byen på egenhånd resten av dagen.
Vår anbefaling er å besøke Rozafa-slottet med sin fantastiske historie og legender, eller bare chille på en lokal kafé, i ekte albansk manér.

Dag 12: Koman-innsjøen og Berisha landsbyen

Vær forberdt på en tidlig start når du forlater Shkodër klokken 6.30 når dere må kjøre mot Koman-sjøen for å rekke fergen kl.9 til Fierza, den andre siden av innsjøen. Etter dere kommer fram til landsbyen Berisha, som er base for natten, skal du ut på Koman sjøen i kajakk omgitt av tett skog, lodrette klipper og dype kløfter. Du vil være tilbake på gjestehuset til lunsj, og senere har du noen ledige timer til å padle mer kajakk på den vakre sjøen.

Dag 13: Valbona dalen

Du reiser tilbake samme vei som du kom, med buss og ferge til den andre siden av sjøen. Kjøreturen fra Fierza til Valbona tar rundt 45 minutter og går gjennom byen Bajram Curri, inngangsporten til Valbona dalen. Etter en lunsjpause i Valbona, skal du være klar for en liten gåtur i Kukaj. Turen går til et veldig avsidesliggende området i Valbona-dalen, hvor man fremdeles lever selvforsynt. Turen tar omtren 1-2 timer, og er perfekt oppvarming for den store turen i morgen.

Dag 14: Theth

Også kjent som reisens store dag. Nå legger du ut på den spennende turen fra Valbona til Theth, og følger den eldgamle ruten de lokale har brukt i årevis. Før i tiden var det kun mulig å reise fra Valbona til Shkodër til fots, og det tok to fulle dager å gå ruten! På ruten vil du passere gjennom den eldste delen av landsbyen hvor folk stadig bor i sine over hundre år gamle steinhus, som står igjen som fine og bemerkelsesverdige rester fra fortiden. Den 18 km lange vandringen byr på spektakulær utsikt over lange steindaler og frodig grønn skog.
Du stopper for lunsj på en av de tradisjonelle kafeene underveis, men sørg for å ha med deg snacks i tilfelle. Etter å ha gått i 7-8 timer kommer du til Theth som garantert vil overraske dere med unik natur, historie og tradisjoner, ikke minst landsbyens finurlige symbol, Lock-In Tower.

Dag 15: Tirana

Etter frokost på gjestehuset er siste stopp før dere forlater Theth, den vakre Gurnas-fossen som ligger rundt 45-minutters spasertur fra landsbyen. Kjøreturen til Shkodër tar rundt tre timer, og har lunsjstopp på veien. Nå har du litt ledig tid til å oppdage det siste av Shkodër, før du reiser med privattransport mot Tirana som er hvor reisen ender.

Dag 16: Reis på egenhånd eller reis hjemover

Ønsker du å fortsette eventyret ditt eller reise hjem fra Tirana? Du kan ta en kort busstur til Durres, og fra Durres er det to fergeforbindelser videre til Ancona eller Bari. Har du tid, så stopp for noen dager og oppdag Sør-Italias nest største by, Bari. Solfylt og livlig, med fantastiske strender og en historisk gamleby du kan oppdage. Fortsett på Italias direkte intercity-tog til Bologna med direkte forbindelser til München. Fra München kan du finne tog til Hamburg og så tog eller ferge videre hjem til Norge.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...