{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Nødsituasjoner

roadsign-planning-emergencies-cover

Nødsituasjoner

Skulle det oppstå en nødsituasjon mens du befinner deg i utlandet er det flere ting det kan være greit å være klar over.

Sykdom/uhell

Sørg for at du kan telefonnummeret til lege/ambulanse i det området du befinner deg. For hastesaker kan du også ringe forsikringsselskapet ditt, så ha alltid forsikringsbeviset ditt lett tilgjengelig, for eksempel i pengebeltet. Det er også lurt å ha med seg en liten førstehjelpsveske med f. eks. gnagsår plaster, teip, saks, smertestillende etc.

Tannlege

Om tennene dine skulle slutte å samarbeide og helvete bryter løs, så ring forsikringsselskapet ditt. Som regel kan de henvise deg til en dyktig og anerkjent tannlege der du befinner deg.

Mistet pass

Om du mister passet ditt skal du rapportere dette til politiet eller de lokale myndighetene for å få en skriftlig rapport. Deretter kontakter du din nærmeste ambassade eller konsulat. Dette finner du informasjon om på Utenriksdepartementet sine hjemmesider. De kan utstede en nødpass og gi deg nødvendig veiledning. Hvis Norge ikke er representert med en ambassade eller et konsulat i landet du befinner deg i kan du også kontakte en ambassade til et annet Europeisk land som skal kunne hjelpe deg å skaffe en nødpass. Et nødpass er i de fleste tilfeller kun gyldig for hjemreise, ikke for å fortsette videre.

Kredittkort/mobiltelefon

I tilfelle du skulle bli frastjålet kredittkort eller mobiltelefon er det viktig at du har et nummer du kan ringe for å sperre kortet/telefonen. Banken din eller ditt telefonselskap har som regel alle 24 timers alarmsentral kan ringe fra utlandet.

Penger

Om du skulle miste alle pengene dine har du et par muligheter: kontakt forsikringsselskapet ditt for veiledning, få overført penger fra venner eller familie gjennom f. eks. Western Union eller oppsøk nærmeste ambassade/konsulat. Det er en god idé og ha litt kontanter forskjellige steder i bagasjen din, men aldri større summer enn du har råd til å miste.

Reisedokumenter

Hvis du skulle komme til å miste reisedokumentene dine eller vouchers for leiebil, hotel etc. trenger du ikke bekymre deg så mye. De aller fleste reisedokumenter per i dag er utstedes elektronisk. Din reisespesialist kan sende deg dokumentene på mail. Eventuelt kan du selv også bare oppbevare slike dokumenter på din egen e-post.

Fengsel

Skulle du havne i trøbbel med politi eller de lokale myndighetene og bli satt i fengsel bør du snarest mulig prøve å komme i kontakt med en ambassade eller konsulat som har nærmest tilknytting til Norge. Alle land har forskjellige lover og regler, og fengsler i utlandet er på ingen måte som her hjemme. So, stay out of trouble!

Naturkatastrofer

Hvis reisen din skulle bli avbrutt av flom, tropiske stormer, jordskjelv, tsunamier eller andre naturkatastrofer så følg myndighetenes råd. Forhold deg rolig og lytt til de rådene myndighetene kommer med. Ved eventuell evakuering, prøv å komme i kontakt med ditt forsikringsselskap.

alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...