{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Pakkeliste for backpackere

Ryggsekk og reiseutstyr på en trebenk i en tropisk skog

Pakkeliste - hva bør du ha med deg

"Less is more", det har vi alle hørt før. Og det er aldri så passende som når man skal pakke sekken for å begi seg ut på et langt backpacking eventyr. Vårt beste råd? Pakk sekken med alt du tror du trenger, og så fjerner du to tredjedeler - du er nå pakket og klar!

Selv om dette kanskje høres helt sykt ut, er det flere gode grunner til at dette er veien å gå når du skal pakke for en backpacker tur eller en lang jorda rundt reise. For det første er det en daglig plage å reise rundt med en altfor tung ryggsekk. For det andre har du mer plass i sekken til alt det du - uten tvil - kommer til å kjøpe mens du er på tur. Og ikke tro at du trenger å ta med noe for hver eneste anledning: du kommer til å gå rundt i det samme antrekket til det går hull i det. Og worst case: du finner alltid et sted å kjøpe klær i utlandet - ofte mye billigere enn hjemme. 

Backpacker In Misty Forest
Skaff deg riktig ryggsekk
Selve ryggsekken skal være komfortabel og tilpasset kjønn, størrelse og vekt. De fleste friluftsbutikker (og kanskje din reisespesialist) kan gi deg råd om hva du bør se etter. Kjøp iallefall ikke en ryggsekk som er for stor! Når du reiser som backpacker må du bære alle tingene dine over lengre perioder, og det er ikke veldig gøy å slite med en altfor tung sekk! Ditt beste valg er en 50-70 liters ryggsekk. Alt over 70 liter er for mye - spesielt for jenter! Ikke slit ut ryggen - slit ut kamera!

Det aller mest grunnleggende

 • Selve ryggsekken
 • En mindre sekk for kortere dagsturer og utforsking av byer
 • Et kompakt regntett trekk for å beskytte ryggsekken når det regner og for skitne bagasjerom
 • Et par komfortable tursko eller boots
 • Et kompakt førstehjelpskrin med smertestillende, plaster og lignende
 • Standard toalettsaker (solkrem, tannkrem, etc.)
 • Flip flops (både for solfylte destinasjoner og dusjene på hostel)
 • Kopier av alle verdifulle dokumenter; pass, billetter, og viktige telefonnumre.
 • Lommelykt
 • Reiseadapter (sjekk om du trenger en dit du skal)
 • En lett lue, caps eller andre typer hodetøy
 • En regnjakke, poncho eller liten paraply
 • Lommekniv eller lignende verktøy
 • Et lett håndkle eller strandhåndkle som tørker fort (de har håndkleutleie på de fleste hostel)

Med disse tingene i sekken vil du klare deg fint de fleste steder. Og så lar vi det være opp til din forfengelighet å bestemme hvor mye klær du vil ha med deg. Vi anbefaler deg å ta med stort sett komfortable klær som er lette å kle opp eller ned. Det er godt å være forberedt på all slags vær, spesielt når du reiser over lengre tid - og ikke glem badetøy!

Det kan være nyttig å kjøpe ett eller noen få sett med pakkeposer/kuber for å sortere klærne og tilbehøret i sekken og holde det organisert. På denne måten kan du pakke ut og pakke om ryggsekken på et blunk (perfekt for små rom og trange hostel), og du får mindre krøllete klær å håndtere. IKEA selger noen gode veldig rimelig.

Travel planning with a travel guide, a map and a backpack

Pakk kun det du virkelig trenger

Du kan vurdere å ta med andre ting (eller ikke å ta med) avhengig av dit du skal reise. Ved overnatting på hostel og andre enkle overnattingssteder vil en kompakt sovepose og et reisehåndkle (microfiber) komme godt med. Det samme gjelder en vannflaske når du reiser i varme land, og også lett campingutstyr (plast tallerken/skål/kniv/gaffel/skje) hvis du planlegger å gjøre mye utendørs.

Myggmiddel er tilrådelig for noen regioner i verden, men det er ofte best å kjøpe dem lokalt. Unngå å ta med store ting som hårføner, det har de vanligvis på hostel. Bruk heller plassen på å ta med kamera, powerbank og for eksempel en hettegenser. Se på en backpackingtur som en unik opplevelse - det er ikke ment å ligne på livet hjemme!

Psst! Du får 20% KILROY-rabatt hos Chillout og Nomaden, i butikk og online. Sjekk for eksempel ut KILROYPAKKEN hos Chillout, som inneholder alt utstyret du trenger på den store reisen! Se mer på chillout.no og nomaden.no

Klar til å reise?

Oddsen er at hvis du havnet her, er du snart på vei ut i verden - eller i det minste tenker på det. Hvis du trenger hjelp til å finne den perfekte destinasjonen, sette sammen drømmeruta, eller du bare ønsker å bestille en kombinasjon av flyreiser og noen fantastiske aktiviteter - vi hjelper deg gjerne! Vårt team med erfarne reisespesialister står til tjeneste. Ta kontakt nedenfor.

Skriv til oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...