{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Steder å bo

steder å bo på reise

Et hjem langt hjemmefra

Det er ikke alltid like lett å finne gode og rimelige steder å bo på reise. Siden man antagelig kommer til å reise mye fra sted til sted kan mye av tiden gå med til å finne tak over hodet, men når du til slutt finner et perfekt krypinn for deg er det verdt alt slitet!

Snakk med våre reisespesialister

Noen enkle retningslinjer man kan forholde seg til

Husk at det er utrolig mange reisende som benytter seg av de samme guidebøkene, som f. eks. Lonely Planet. Når de ramser opp hoteller, hva med heller å gi hotellet ved siden av en sjanse - hvem vet, kanskje det egentlig er langt bedre?

Hvis du reiser i høysesong kan det ofte være mye fullt og vanskelig å finne noe ledig. Om du vet hvor du skal reise videre bør du bestill overnattingen i forveien. På den måten slipper du å ende opp uten overnattingssted, eller kanskje å måtte sprenge budsjettet ditt med dyre hoteller fordi de rimelige alternativene er fullbooket.

Hvis du reiser i lavsesong kan du i grunn prute på prisen, selv på hoteller. Her må du imidlertid bruke skjønn. Ikke alle hoteller vil ta dette like bra, og pruting på hotell er mest vanlig i den tredje verden.

Generelt sett kan man kanskje si at overnatting rundt omkring på kloden faller under disse kategoriene:

  1. Det rimeligste alternativet er campingplasser. Husk at ikke alle land har like ekstensive campingtradisjoner og muligheter som i Skandinavia og deler av Europa.
  2. Hosteller er også et rimelig alternativ der du ofte deler rom, eller kun bad, med andre reisende. Noen ganger må du kjøpe et medlemskort for en bestemt hostelkjede, og dette trenger ikke alltid være like gunstig - men har du et slikt kort har du plutselig mange alternativer til gode og billige hosteller.
  3. Gjestehus er også et billig alternativ. Et gjestehus er ofte et hotell (uten stjerner), der du får eget rom men deler bad med andre.
  4. Det dyreste alternativet er hoteller som igjen deles inn i flere kategorier, delt opp i et internasjonalt system bestående av stjerner. Desto flere stjerner, desto bedre men også dyrere er hotellet. Stjerneskalaen går fra 1-5, men det finnes også selvutnevnte 6-7 stjerners hoteller.
  5. Couchsurfing er en populær måte å overnatte gratis på. Det hele handler om å være villig til å la andre reisende bo hos deg når du er hjemme, slik at du kan benytte tilsvarende overnattingsmuligheter når du er bortreist. Couchsurfing er også en glimrende måte å komme i kontakt med de lokale og deres interesser, lære om deres kulturer osv. Vær klar over at du kommer langt med et åpent sinn om du ønsker å couchsurfe. Forskjellene kan være store.
  6. Noen steder i verden kan du også bli tilbudt gratis overnattingsmuligheter dersom du jobber som frivillig, for eksempel 5-8 timer i uka.

Det er opp til deg hvilke overnattingsmuligheter du er mest komfortabel med, og dette er veldig individuelt. Det kommer jo også an på hvordan budsjett du har. Mange fortrekker nok å ha en god blanding av billige og bedre alternativer. Spar penger på camping, møt nye venner på hosteller, bo billig på gjestehus og skjem deg bort noen ganger på flotte hoteller. Slik rekker også pengene dine lenger!

alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...