{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 grunner til at Balkan fortjener å bli ditt neste reisemål

Bosnia And Herzegovina Višegrad Bridgein Stone Cover

Balkanregionen har mye å by på, til tross for at det enda er en uslipt diamant. For oss betyr det bare enda flere grunner til å besøke, da det føles uberørt sammenlignet med noen av Europas andre hoved destinasjoner. I Balkanlandene vil du finne uberørt natur, historiske plasser, og morsomme aktiviteter. I dette blogginnlegget vil vi gi deg våre 10 grunner til hvorfor du bør besøke Balkanlandene på din neste tur!

Shkodra Valbona Mountains National Park
Tripmates 23 to 31- Hiking in the Balkans
Vil du utforske Balkan selv? Vi har akkurat det rette for deg! Snør på deg turskoene og gjør deg klar til å erobre Peaks of the Balkans-stien, et «must visit» for entusiastiske turgåere! Denne blogposten har allerede gitt deg en liten smakebit på hva du kan forvente i Balkan-regionen, men denne reiseruten treffer virkelig blink. Fullpakket med imponerende natur, fantastiske utsikter og mange close-ups med den lokale livsstilen. Balkan på sitt beste! På stien vil du gå langs utkantene av Albania, Kosovo og Montenegro, vandre gjennom land der ørner svever over hodet ditt og brusende elver skjærer seg gjennom fjell så mektige at det nesten er uvirkelig - men det er virkelig, det er vilt, og det venter på deg. Gjør deg klar for ditt livs tur med vår Tripmates-tur; Hiking & Exploration in the Balkans.

1. Det er nært

Balkan er ikke langt unna for oss europeere. Om sommeren kan du faktisk ta et 9-timers nattog fra München til Zagreb – ta det med ro i avslappet Balkan-tempo når du sover, og før du vet ordet av det våkner du til frokost i Kroatia. Du kan lett komme deg til München fra de fleste europeiske byer da det fungerer som et knutepunkt for en rekke tognettverk.

Hvis du heller foretrekker å fly, eller ikke ville bruke første dagen av ferien på å våge deg gjennom Europas skiftende landskap, så har vi gode nyheter. Du kan nå mange av Balkans destinasjoner innen noen få timer fra de fleste steder i Europa. For eksempel går det direkte fly til Beograd fra Oslo, Stockholm, København, Amsterdam, London og Brüssel, for å nevne noen. Dette bringer deg til et flott utgangspunkt for litt «Balkan fun».   

 

2. Det er utenfor allfarvei 

So close but yet so far (borte fra turistmengdene). Bare et par timer med fly, og du befinner deg utenfor allfarvei. Balkanlandene er like rikt på historie og kultur som resten av Europa, men det har ikke blitt like mainstream (enda), så du kan lett unngå store folkemengder og lange køer – med mindre du velger svært spesifikke steder som har blitt populære de siste årene.

Ett eksempel er Dubrovnik i Kroatia, som har blitt kjent etter serien Game of Thrones og for å ha vunnet Wanderlust Travel Award. Dette har tiltrukket mange besøkende, men for gode grunner selvfølgelig – det er vakkert med sine slottmurer vendt ut mot Adriaterhavet. Det er likevel ikke en gang i nærheten av å være en av hovedattraksjonene, det finnes både vakrere og mindre turistfylte steder. Det er lett å variere ferien i Balkan, så vi anbefaler at du blander inn noen av de mer besøkte stedene (vanligvis strenger) med fjell og storby på reisen din.

Shkodra Valbona The Green Pyramid River Bend

3. Du vil finne massevis av historie

Balkan har en lang og rik historie med eldgamle bygninger og relikvier som dateres tilbake titusenvis av år. Området har vært styrt av imperier som det greske og romerske, som har etterlatt seg en unik kulturarv. Oppdag gamlebyene spredd utover hele regionen og besøk ruiner eldre enn slektstreet ditt.   

  

4. Naturen og landskapet er rett og slett nydelig

Det er noe for alle og enhver i Balkan. Selv om historiske steder ikke er helt din greie, kan du gå opp i fjellene og nyte den rå, ofte uberørte naturen. Balkan har selvsagt mer å by på enn bare fjell. Du finner fossefall, innsjøer, elver, daler, huler, åser, strender, skog osv osv….

 

Du kan gå ukelange fotturer samtidig som du utforsker det storslåtte landskapet på dagtid og tilbringe natten i autentiske fjellhytter. Vi anbefaler dette på det sterkeste, og har derfor laget gruppeturen Tripmates 23-31 - Hiking in the Balkans. Hvis du er en erfaren turgåer, kan du gjøre det på egenhånd med en god dose planlegging og forberedelser, men hvis du har dårlig tid, ikke vil bry deg med planlegging, eller du ønsker å møte likesinnede unge reisene på turen.

Bosnia And Herzegovina Mostar River Bridge

5. Få et adrenalinkick

All den fantastiske naturen roper etter noen av de villere naturopplevelsene. Du kan gjøre alt fra elverafting i Albania til strikkhopp i en av de dype dalene i Montenegro. Dra på paragliding eller zipline i Serbia eller prøv deg på Via Ferrata klatring i Bosnia. Klatre Mt. Bobotuk eller paddle på Durmitor-innsjøen. Hva enn som gir deg et adrenalinrush, har Balkan klart og dekket.

 

6. Valuta for pengene

Sammenlignet med Vest-Europa vil du komme mye lenger med det du bruker i Balkan. De rimeligste stedene å dra er Nord-Makedonia, Serbia og Albania, men selv om Kroatia, Montenegro og Hellas er mer populære destinasjoner , og derfor dyrere, er de likevel rimlige sammenlignet med resten av Europa.

Hvis du er en reisende på budsjett kan du velge lavbudsjett alternativene som sovesaler på hostel (for så lite som €8), og hoppe på de lokale bussene for å komme deg rundt. Foretrekker du derimot litt mer komfort og privatliv, kan du få et privat dobbeltrom for så lite som €20 per natt per person. Du kan ende opp med å bruke mesteparten av budsjettet ditt på opplevelser fremfor nødvendigheter og praktiske ting – og det er nettopp derfor vi elsker det!

Montenegro Zipline Through Canyon Tara River

7. Mat for den sultne reisende

Som vår lokale partner i Balkan sier: «Ingen vil gå sultne fra disse landene». Porsjonene er generøse og maten er vanligvis produsert lokalt. Dette betyr; oster fra dyrene du møter på fottur i fjellene, urter fra hyttenes hage, grønnsaker dyrket av landsbyboerne og honning fra bikubene i bakgården. Hvem sa lokal og bærekraftig?  

Noen ganger kan du også støte på kulinariske opplevelser som vil… utfordre smaksløkene dine, men det er jo en del av eventyret, ikke sant? For det meste er maten forfriskende og deilig! 

 

8. Utliv (les: billig alkohol og fest med de lokale)

Er du mer interessert i drinkene enn maten? Da har vi gode nyheter! Ikke bare er drinkene billige – de er også sterke. På toppen av dette elsker de unge i Balkan å feste og snakke med folk på byen. Ta forholdsreglene du ellers ville tatt hjemme (ikke bli for full, ikke la drikken din stå uten tilsyn, ikke gå hjem full og alene sent på natten, sørg for å drikke nok med vann, og så videre), and you’re in for a good time.  

Du vil mest sannsynlig ikke finne det beste nattelivet hvis du satser på å bli værende i fjellene under hele oppholdet, men hvis du tar deg tid til å besøke Beograd i Serbia, Sarajevo i Bosnia eller Skopje i Nord-Makedonia, er du nesten garantert en artig kveld ute.

Belgrade Cobbled Street Nighttime

9. Trygt å reise - også for kvinnelige soloreisende 

Selv om du alltid bør ta vare på deg selv (selv i den egen hjemby), er Balkan helt trygt å reise rundt i – inkludert for kvinnelige soloreisende. Kriminalitet mot turister er sjelden så vel som gatetrakassering og annen uønsket oppmerksomhet.

Ta dine vanlige forholdsregler når du reier og ikke vift rundt med verdisakene dine unødvendig eller la laptopen din ligge uten tilsyn på en travel gatekafé. Husk å pakke med deg sunn fornuft og sørg for å bruke den uansett hvor du går.  

10. Den vennlige lokalbefolkningen er prikken over i-en

Generelt er folk supervennlige og villig til å hjelpe. De er også stolte av seg, så sørg for å opptre som den ydmyke besøkende du er.

Avhengig av hvor du er fra, er kanskje ikke tempoet helt slik du er vant til. I stedet for å la det stresse deg, bør du prøve å roe ned og nyte «ta ting som det faller seg»-holdningen. Du kan lære mye av å gi slipp på kontrollen og omfavne livet som det kommer mot deg.

Selv om engelsk verken er første eller andrespråk blant de lokale samfunnene i Balkan, vil folkene der være åpne for å snakke med deg. Dette er en del av eventyret og hvis du møter folk med et åpent sinn og hjerte, kan vi alltid kommunisere med gester og kroppspråk. Lær enkle fraser som «Hei», «tusen takk” og “vær så snill» før du reiser, hvis du ønsker å øke nivået på høflige interaksjoner med folk.

Bosnia And Herzegovina Girls At Kravica Waterfall Studenci Ljubuški Cover

Klar for å utforske Balkan?

Nå er det på tide å dra ut og ha det gøy! Enten det er ved å nyte og koble deg til naturen, begi deg ut på morsomme aktiviteter, utforske eldgamle byer eller nyte mat- og drikkekulturen, har Balken noe for alle. Hvis du vil oppleve det «best of it all», anbefaler vi å bli med på vår Tripmates-tur; Hiking & Esploration in the Balkans. Denne reisen tar deg gjennom fire av Balkans land på to uker. Dra tidligere til Beograd (for å oppleve nattlive og storby-viben) og utvid oppholdet i Dubrovnik (for å hva hypen om denne gamle byen i Adriaterhavet er om) for å få det meste ut av turen din.  

 

Kontakt oss gjerne for å høre mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...